5000 TL R5 2600 ve RX 590 Sistem Toplama

Skaraca

Hectopat
Daha fazla  
Selamun aleyküm arkadaşlar.
Ben şöyle bir sistem toplamaya karar verdim. Yaklaşık 5 bin tutuyor. Sizce sistem nasıl? Herhangi bir parça hakkında öneriniz var mı? PSU konusunda bir sorun çıkar mı?
Özellikle anakart konusunda overclockta sorun çıkar mı? Yani CPU 3,4 >3,9 yapmada sorun olur mu?
Toplamları 100-150TL olacak klavye, mouse öneriniz var mı?
Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden sağ olun

Amd Ryzen 5 2600 3.4ghz
GIGABYTE A320M-S2H
2x Corsair Vengeance LPX 8GB 3000 MHz DDR4
Sapphire Radeon RX 590 Nitro+
ADATA 480GB SU630 3D
GAMETECH GT-001 550WATT 80 PLUS
Viewsonic VA2210-MH 21.5" 5ms (HDMI+Analog) Full HD IPS

*Parçaları alacağım site/yer hakkında da önerilerinize açığım. Güvensiz alma dediğiniz bir yer varsa lütfen söyler misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamun aleyküm arkadaşlar.
Ben şöyle bir sistem toplamaya karar verdim. Yaklaşık 5 bin tutuyor. Sizce sistem nasıl? Herhangi bir parça hakkında öneriniz var mı? PSU konusunda bir sorun çıkar mı?
Özellikle anakart konusunda overclockta sorun çıkar mı? Yani CPU 3,4 >3,9 yapmada sorun olur mu?
Toplamları 100-150TL olacak klavye, mouse öneriniz var mı?
Tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.
Şimdiden sağ olun

Amd Ryzen 5 2600 3.4ghz
GIGABYTE A320M-S2H
2x Corsair Vengeance LPX 8GB 3000 MHz DDR4
Sapphire Radeon RX 590 Nitro+
ADATA 480GB SU630 3D
GAMETECH GT-001 550WATT 80 PLUS
Viewsonic VA2210-MH 21.5" 5ms (HDMI+Analog) Full HD IPS

*Parçaları alacağım site/yer hakkında da önerilerinize açığım. Güvensiz alma dediğiniz bir yer varsa lütfen söyler misiniz?

A320 anakart yerine aşağıdaki B450 anakartı alın.

PSU markasız ve sistem için büyük risk kaliteli markalardan PSU alın. Kaliteli markalar için açılan konulara bakabilirsiniz.

Ekran kartının special editon olanını alın. (Mavi veya siyah renk.) Special editon biraz daha hızlı

İşlemci daha üst seviye ve nvidia ekran kartı işini görür.Önerim budur.
Monitör dahil olması lazım ve sistem stokta yok. Linkini attığım sistemi alabilirsiniz. Ekran kartının tek fan olması dışında iyi.

Bende sistem topluyorum. Monitör dahil 6000 TL tutuyor. Monitör konusunda çok fazla tereddüt ettim ancak şu monitörü görünce sipariş verdim.
Ben monitörü ıps diye tercih etmiştim. Bu bahsettiğiniz de fiyat olarak uygun. Ips olmaması görüntü açısı konusunda kötü olmaz mı?
A320 anakart yerine aşağıdaki B450 anakartı alın.

PSU markasız ve sistem için büyük risk kaliteli markalardan PSU alın. Kaliteli markalar için açılan konulara bakabilirsiniz.

Ekran kartının special editon olanını alın. (Mavi veya siyah renk.) Special editon biraz daha hızlı

Bütçem 5bin. Ondan dolayı a320 OC destekliyorsa b450 gerek var mı? Ciddi fark varsa eğer +100 vermeye çalışırım

PSU 80+ olmasına dikkat ettim. Markaya çok takılmadım. Sonuçta 80+ olması markanın idare eder olduğunu göstermer mi?

Ekran kartına da Sapphire kendi sitesinden karşılaştırmıştım. Bi fark görememiştim. Hız konusunda emin misiniz?

Son düzenleme:
Ben monitörü ıps diye tercih etmiştim. Bu bahsettiğiniz de fiyat olarak uygun. Ips olmaması görüntü açısı konusunda kötü olmaz mı?
Ben bu monitörü 75 Hz olduğu için tercih ettim. Sonuçta dizüstü bilgisayar ekranı değil açıyı sabitleyip karşıdan bakacağım için IPS olmayışı beni çok rahatsız etmeyecek.

İşlemci daha üst seviye ve nvidia ekran kartı işini görür.Önerim budur.
Aynı sistemi toplamak istersem maliyet çok yükseliyor. İşlemci ve ekran kartı yetiyor.
Yinede tavsiye için sağolun
Monitör dahil olması lazım ve sistem stokta yok. Linkini attığım sistemi alabilirsiniz. Ekran kartının tek fan olması dışında iyi.

Önerdiğiniz benim topladığımla nerdeyse aynı. Ekran kartı ısınma sorunu yoksa, kasa 80+ alınabilir gibi. Tam emin olamadım
Önerdiğiniz sistemdeki Asus Ph Gtx 1660ti ye baktım . İnceleme videolarında sıcaklık değerleri çift fanlı olanlar gibi. Gayet iyi görünüyor. Kullanan/bilen arkadaşlar varsa ,sıcaklık değerleri ilgili bilgi verirlerse çok güzel olur.

Bende WebTekno Gold16 özelleştirip "Lg 22MK400H-B 1ms 75Hz HDMI 21.5" monitörünü birde seçili olan kasa(Corsair 600w) 80+ olmadığından onuda "Frisby Venom 650w 80+" ile değiştirsem nasıl olur?

Fiyat 4883tl oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı