Pardus kullanımı akıllı tahtalarda zorunlu mudur?

Bununla ilgili haber var mı?

Haberini görmedim ama ben idarecilik de yaptım şu an öğretmenim ilçe memdem okullara gelen resmi yazıyı gördüm he bir de şu an bakanlık müfettişleri il il geziyorlar her okula gidiyorlar dediğim gibi sıkıntı yaşamamak için.

Bu "yeni sürüm" iyi mi peki? Arkadaşın dediğine göre sisteme kayıt ettiriliyor yani kurulmazsa görülebilir, büyük ihtimal okullarda görmeye başlarız.

@Sercan534 Peki ya bu yazıda zorunlu diye bir şey yazıyor mu?

26 Temmuz'da haber yapıldı; haberlerde, hepsi geçemezse bile tek alkılı tahtada kalır.

Vaktiyle böyle bir olay vardı. Hatta yöneticiler sanal makinede Pardus kurup müfettişlere veya denetleyici kişilere sanal makinede gösteriyorlardı. Daha sonradan tekrar Windows'a çeviriyorlardı.

Sizde kalıcı yapmış olmaları gerçekten can sıkıcı bir durum. Dilerseniz bilişim hocanızla konuşun. Onun dışında elinizden bir şey gelmez zaten.

Vaktiyle böyle bir olay vardı. Hatta yöneticiler sanal makinede Pardus kurup müfettişlere veya denetleyici kişilere sanal makinede gösteriyorlardı. Daha sonradan tekrar Windows'a çeviriyorlardı.

Sizde kalıcı yapmış olmaları gerçekten can sıkıcı bir durum. Dilerseniz bilişim hocanızla konuşun. Onun dışında elinizden bir şey gelmez zaten.

Sanal Windows kurabilirsinix.

Bakanlığın açıklaması ile kademeli olarak okulları Pardus'a yönlendiriyorlar. Faz 1 tahtalar için konuşursam okullardaki tahtaları hurdaya kaldırsaydık daha iyiydi.

Xorg-Cinnamon ile geliyor, uygulamalar GNOME'a ait ama işlevsizler. Evince yerine ocular, nemo yerine Thunar, eta keyboard yerine GNOME keyboard kullanırdım.

Dokunmatik sorunları, ekran çizim sorunları çok fazla. Onu geçtim stabilliği ile öne çıkan Debian'ı işlevsiz hâle getirmeyi nasıl başardılar acaba.

Şikayetler kesilmeyecektir, eminim. Ama sırf yerli üretimin kullanımını arttırmak için öğretmenlere köstek oldular merak konusu. E-kilit diye bir program var zaten Windows'ta. Bir kurulum ile tahtayı kullanıma kapatabilirken neden tüm donanımı işlevsiz kıldılarsa artık...

Kademe kademe 81 ilde kullanılmaya başlanılacak, yaygınlaştırma yapılacak gibi cümlelerden anlıyoruz ki biraz da zorunlu yani, belki okul okul yaparlar, yoksa niye gelip de Pardus kursunlarki, Windows çok daha iyiyken hem de.
yavaştan bütün tahtalara pardus kuruyorlar
bizim tahtaları değiştirip pardus kurdular

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı