5000 TL Render Sistem

İrfan Türkkan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, video kurgu ve renk düzenleme işlemlerini yapabileceğim bir sistem toplayacağım. Monitör hariç kasa bütçesini 4.500 - 5.000 TL olarak belirledim. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Ayrıca merak ettiğim birkaç konu var. İşlemciyi OC yapmam ne kadar bir performans farkı gösterir merak ediyorum. Bu bütçedeki bir sistem için oc ne kadar gereklidir ve işlemcinin ömrünü azaltır mı? Çünkü topladığım sistemin fiyat/performans tarzından çok birbirleriyle uyumlu, güvenli ve dengeli bir şekilde çalışmasını isterim. Uzun bir süre kullanabilmek ve gerektiğinde eklemeler yapmak istiyorum. Bu doğrultuda nasıl bir sistem toplayabilirim ?
Son olarak da şunu soracağım. Lisanslı Windows ile korsan arasında bir performans farkı var mıdır ? Eğer var ise bütçenin içine işletim sistemini de katabiliriz. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu düşünebilirsin. Oyun odaklı olmadığı için ekran kartını fazla yükseltmedim. Kalan 300 TL'nin 50-100 TL'sine de Kinguin G2A gibi sitelerden orijinal Windows 10 ürün anahtarı alabilir bunu da flash disk ile UEFI olarak kurabilirsin.
upload_2016-1-10_17-1-49.png

Bunu düşünebilirsin. Oyun odaklı olmadığı için ekran kartını fazla yükseltmedim. Kalan 300 TL'nin 50-100 TL'sine de Kinguin G2A gibi sitelerden orijinal Windows 10 ürün anahtarı alabilir bunu da flash disk ile UEFI olarak kurabilirsin.
Eki Görüntüle 130350
Dengesiz bir sistem olmuş daha iyileri toplanabilir bu bütçeye.

Dengesiz bir sistem olmuş daha iyileri toplanabilir bu bütçeye.
Arkadaş oyun oynamayacağı için ekran kartını düşük, işlemciyi yüksek tuttum. Bence dengesiz olan tek şey SSD. Gönül isterdi ki 250 GB koymak ama bütçeyi aşıyor. O soğutucuyu da i7 6700K'nın O.C. potansiyeli çok yüksek olduğu için seçtim.

Arkadaş oyun oynamayacağı için ekran kartını düşük, işlemciyi yüksek tuttum. Bence dengesiz olan tek şey SSD. Gönül isterdi ki 250 GB koymak ama bütçeyi aşıyor. O soğutucuyu da i7 6700K'nın O.C. potansiyeli çok yüksek olduğu için seçtim.
Hangi programları kullandığını bilmiyoruz, bazı programlar CPU'dan çok GPU'ya yük bindiriyor.

Hangi programları kullandığını bilmiyoruz, bazı programlar CPU'dan çok GPU'ya yük bindiriyor.
Program olarak Adobe Premiere Pro CC ve After Effects kullanıyorum. Bunlar için hangi özelliklere bakmamız gerekir acaba ? Benim tek bildiğim CUDA sayesinde bir performans artışı oluyormuş ama onun dışında bir bilgim yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı