5000 TL RTX'li sistem önerisi

Bütçe
5000
6000 TL'ye yapabilir misiniz?

RTX kartı almanın amacı zaten RTX özelliğini kullanmak. Ama en ucuza alacağın RTX 2060'dan fazla bir performans beklememek gerek, RTX konusunda akıcı bir deneyim sunamaz ayrıca depolama alanından, kasadan, işlemciden ve RAM'den yani kısacası en basit RTX teknolojili kart için diğer parçalarını düşük tutman gerekecek ve bu sana asla fayda sağlamaz, tavsiyem 1660 veya RX5500 8 GB olacaktır.

1599233189171.png 1599233212208.png 1599233241782.png 1599233257889.png

Size ne kadar uygundur bilmem ama şöyle bir sistem topladım hızlıca, bu fiyat bandında bunu alabilirsiniz, kasa olarak daha detaylı araştırıp daha iyisini ve uygununu alabilirsiniz, güzel bir fiyat performans kasa bulamadığımdan oldukça ileriye dönük bir şey seçtim. Kasadan kısar ve eğer HDD'ye ihtiyacınız olmayacaksa ekran kartını 1660 Super veya RX5600 XT'ye belki yükseltebilirsiniz.

Eki Görüntüle 657918Eki Görüntüle 657919Eki Görüntüle 657920Eki Görüntüle 657921

Size ne kadar uygundur bilmem ama şöyle bir sistem topladım hızlıca, bu fiyat bandında bunu alabilirsiniz, kasa olarak daha detaylı araştırıp daha iyisini ve uygununu alabilirsiniz, güzel bir fiyat performans kasa bulamadığımdan oldukça ileriye dönük bir şey seçtim. Kasadan kısar ve eğer HDD'ye ihtiyacınız olmayacaksa ekran kartını 1660 Super veya RX5600 XT'ye belki yükseltebilirsiniz.
750W PSU çok gereksiz bence. Ondan kısıp en iyi RX 5600 XT koyar zaten.

750W PSU çok gereksiz bence. Ondan kısıp en iyi RX 5600 XT koyar zaten.

Kardeşim belirttiğim gibi istediğim kasayı bulamadığımdan oldukça ileri dönük bir şey seçtim, bu sisteme en az 650W PSU gerekli, 80Plus olmasına dikkat edin.
Dediğim gibi 5000 TL ve Ray Tracing teknolojisini kullanabileceğim ve CS:GO tarzı oyunlarda 100 üzeri FPS alacağım bir PC lazım bana.

Size önerdiğim sisteme bir tık yükseltme şansınız olursa CS:GO Ultra ayarlarda en az 300, direkt dediğim ekran kartıyla ise Ultra'da 250 üstü FPS alabilirsiniz.

Ama en ucuza alacağın RTX 2060'dan fazla bir performans beklememek gerek, RTX konusunda akıcı bir deneyim sunamaz
Hocam ben yaklaşık 3000TL ile Gigabyte RTX 2060 OC 6G aldım. Acaba bir ROG Strix ile aralarında ne kadar FPS farkı veya RTX akıcılığı farkı olabilir?

Aralarındaki fark soğutma ve tasarım farkı değil mi? Belki ROG Strix ile OC yapmak daha rahat olur. Ama mimari aynı, RT çekirdek sayısı aynı, bellek türü aynı. Nasıl bir performans farkı olabilir?

Hocam ben yaklaşık 3000TL ile Gigabyte RTX 2060 OC 6G aldım. Acaba bir ROG STRIX ile aralarında ne kadar FPS farkı veya RTX akıcılığı farkı olabilir?

Aralarındaki fark soğutma ve tasarım farkı değil mi? Belki ROG STRIX ile OC yapmak daha rahat olur. Ama mimari aynı, RT çekirdek sayısı aynı, bellek türü aynı. Nasıl bir performans farkı olabilir?

Hocam bu model için fazla bir bilgim yok ama aynı model farklı marka diyorsanız, evet OC daha rahat olabilir, daha iyi drivera sahip olabilir, üzerindeki yazının rengi, malzeme kalitesi vb. bu tip farklılıklar olur bunlarda aynı modelin farklı markalar arasındaki fiyat farkını oluşturur zaten. ASUS ROG gördüğüm en iyi serilerden biridir, diğer serilere nazaran daha pahalıdır ama dediğim farkları sonuna kadar gösterir, yani oldukça kalitelidir. Merak etmeyin hocam siz bütçeye göre kötü bir marka asla tercih etmemişsiniz, evet ROG daha iyi olurdu fakat Gigabyte'ta asla kötü bir alternatif değildir, iyi günler.

Hocam bu model için fazla bir bilgim yok ama aynı model farklı marka diyorsanız, evet OC daha rahat olabilir, daha iyi drivera sahip olabilir, üzerindeki yazının rengi, malzeme kalitesi vb. bu tip farklılıklar olur bunlarda aynı modelin farklı markalar arasındaki fiyat farkını oluşturur zaten. ASUS ROG gördüğüm en iyi serilerden biridir, diğer serilere nazaran daha pahalıdır ama dediğim farkları sonuna kadar gösterir, yani oldukça kalitelidir. Merak etmeyin hocam siz bütçeye göre kötü bir marka asla tercih etmemişsiniz, evet ROG daha iyi olurdu fakat Gigabyte'ta asla kötü bir alternatif değildir, iyi günler.
Cevabınız için teşekkürler ama "Elimdeki kart kötü mü?" gibi bir soru sormak değildi amacım. Amacım, neden "Ama en ucuza alacağın RTX 2060'dan fazla bir performans beklememek gerek, RTX konusunda akıcı bir deneyim sunamaz ." dediğinizi öğrenmekti.

3000
1000
600
230
700
500
6030 TL Tuttu kardeşim. Üstüne 600 700 daha koyarsan i5 yaparım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı