5000 TL Ryzen 5 1600 ve GTX1070 Sistem Toplama

OkanK

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Aşağıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum.

1. - AMD Ryzen 5 1600
  2. - MSI B350 PC Mate
  3. MSI Nvidia GTX 1070 GAMING X
  4. - G.Skill RipjawsV 16GB(2x8GB) 2400Mhz DDR4 Gaming
  5. - Corsair Carbide 270R Midtower ATX
  6. - Corsair VS650 650W 80+ PSU
  7. - Toshiba OCZ TL100 240GB SATA3 2.5'' SSD
  8. - WD 1TB Blue Sata3 7200rpm 64 Mb Hard Disk (WD10EZEX)

Sistem.PNG

1080p 60Hz bir monitörüm var. GTX 1070'in fazla olacağının farkındayım fakat 2-3 sene ileri yönelik düşündüğüm için böyle bir seçim yaptım. Düşünceniz nedir?

Ayrıca sistemde aykırı gördüğünüz veya daha iyi olabileceğini düşündüğünüz bir parça var mı?

Eğer bu haliyle toplarsam 3-4 sene küçük değişiklikler yaparak sistemi kullanmak istiyorum. Sizce sistem bunun için uygun mudur? Düşünceleriniz nedir?

Sistemi İncehesap'tan topladım bu fiyata. Güvenilir midir?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM frekansları çok düşük, daha yüksek frekansa sahip RAM almalısınız. Ryzen işlemciler ile ancak çok yüksek RAM frekanslarında akıcı oyun oynanabiliyor. Ancak benim tavsiyem i7 7700K olacaktır. WD Black serisini tercih edebilirsin. SSD olarakta 850 EVO modeli daha uzun yıllar iş yapacak bir SSD olacaktır. Ayrıca itopya.com sitesine bakmanı öneririm. İmzamdaki 2 sistemide itopya.com dan topladım.

RAM frekansları çok düşük, daha yüksek frekansa sahip RAM almalısınız. Ryzen işlemciler ile ancak çok yüksek RAM frekanslarında akıcı oyun oynanabiliyor. Ancak benim tavsiyem i7 7700K olacaktır. WD Black serisini tercih edebilirsin. SSD olarakta 850 EVO modeli daha uzun yıllar iş yapacak bir SSD olacaktır. Ayrıca itopya.com sitesine bakmanı öneririm. İmzamdaki 2 sistemide itopya.com dan topladım.
2400 MHZ RAM düşük öylemi komik cidden.

@Rainyday teşekkür ederim. Topladığın sistem gerçekten daha anlamlı.

2 sorum olacak,

1 - MSI B350 PC Mate ve Tomahawk arasındaki fark nedir? Neden tomahawk tercih etmeliyim?
2 - Gigabyte'ın 1070 kartı ile MSI'ın 1070 Gaming X arasında performans farkı olmaz mı?

@Rainyday teşekkür ederim. Topladığın sistem gerçekten daha anlamlı.

2 sorum olacak,

1 - MSI B350 PC Mate ve Tomahawk arasındaki fark nedir? Neden tomahawk tercih etmeliyim?
2 - Gigabyte'ın 1070 kartı ile MSI'ın 1070 Gaming X arasında performans farkı olmaz mı?
1- 2 anakart arasında aman aman bir fark yok. Ben Tomahawk' ı daha çok beğeniyorum. Fakat bir yerde Tomahawk daha iyi kapasitörlere sahip diye bir yazı okumuştum. Doğruluk derecesini bilmiyorum.
2- 2 ekran kartı arasında en fazla 3, 4 FPS ve 2, 3 derece sıcaklık oynar. Ucuz olanı almanız daha iyi olur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı