5000 TL Sistem Önerisi

Bütçe
5000 TL
Sakın o fiyata 2700X alma. 10100F birçok oyunda daha iyi.

Son düzenleme:

Toplam 3150TL kalan para ile Gaming gecesinden RX 5500 XT alırsın, bütçe artarsa SSD veya RAM yükselt ileridede yükseltebilirsin, iyi sosyaller.

5000 TL civarı sistem toplayacağım. 5000'i geçmeyecek şekilde sistem önerir misiniz? Ekran kartını RX 5500 XT 4 GB olarak düşündüm. İşlemciye ise i3 10100F düşündüm. Kalan anakart, RAM, SSD, kasa, PSU için öneri istiyorum. Monitör dahil değil.
Ekran kartı RX 5500 XT 4 GB 1900 TL.
İşlemci i3 10100F 800 TL.
Geriye 2300 TL kalıyor. Bu parayla kalan parçalara önerileriniz nelerdir?

İşlemci düşük diyen olmuş da o işlemci RTX 2060'a kadar besliyor. Neyse PSU: FSP, CM, Thermaltake veya Corsair olabilir. Anakart: B460M PRO olsun "a" harfi yok. SSD: Patriot Burst olsun bütçe varsa 870 EVO öneririm. RAM: Kingston, Patriot, XPG, Corsair (en iyisi), vb. olabilir. Kasadan pek anlamıyorum. Önü Full cam alma mesh panel olsun.
Not: Hepsini gerekirse İncehesap Gaming gecesinden almaya çalış çok ucuza geliyor.
İşlemci i5 10400F de olabilir. AMD alma da çünkü AMD düşük bütçede çöp.

Bende toplayayım dedim şunun tamamen aynısı olmuş;

Toplam 3150TL kalan para ile Gaming gecesinden RX 5500 XT alırsın, bütçe artarsa SSD veya RAM yükselt ileridede yükseltebilirsin, iyi sosyaller.

Bu sistemi alabilirsiniz. Kalan bütçe ile de 1650S veya 5500XT 4GB falan bulabilirseniz alın.

İşlemci düşük diyen olmuş da o işlemci RTX 2060'a kadar besliyor. Neyse PSU: FSP, CM, Thermaltake veya Corsair olabilir. Anakart: B460M PRO olsun "a" harfi yok. SSD: Patriot Burst olsun bütçe varsa 870 EVO öneririm. RAM: Kingston, Patriot, XPG, Corsair (en iyisi), vb. olabilir. Kasadan pek anlamıyorum. Önü Full cam alma mesh panel olsun.
Not: Hepsini gerekirse İncehesap Gaming gecesinden almaya çalış çok ucuza geliyor.
İşlemci i5 10400F de olabilir. AMD alma da çünkü AMD düşük bütçede çöp.

870 EVO önermem. Anakarta o kadar para vericem ve M.2 SSD takarım.
10100F rahat rahat besler 2060'a kadar doğru.

Son düzenleme:
870 EVO önermem. Anakarta o kadar para vericem ve M.2 SSD takarım.

870 EVO kötü değil. Tabii o kadar para vermişken A2000 alınabilir. Ancak 500GB'ın altındaki bir M.2 SSD'ye para vermek saçma olur ve boş yere zaten bir tane olan slotu doldurur.

10100F rahat rahat besler 2060'a kadar doğru.

Besler beslemesine ancak bu bütçede düşük kalır. 400TL daha ekleyip 10400F almak daha iyi olur.
Lütfen tam marka model belirtin.

İşlemci düşük diyen olmuş da o işlemci RTX 2060'a kadar besliyor.

İşlemci konusunda işlemci düşük değil ancak sadece 400TL farkla i5 alınmalı bence.

Neyse PSU: FSP, CM, Thermaltake veya Corsair olabilir.

PSU konusunda söylediğiniz markaların çok kötü ve çok iyi ürünleri var (AHBC serisi çok eski mesela).

Ayrıca CM ve Thermaltake o kadar iyi değil. XPG Pylon, FSP Hydro K veya HD serisi çok daha iyi.
RAM: Kingston, Patriot, XPG, Corsair (en iyisi), vb. olabilir.

RAM olarak aynı şekilde. CL değerlerini belirtirseniz daha iyi olur.

Eğer tam bir model bilmiyorsanız ufak bir araştırmayla öğrenebilirsiniz. Çünkü şu marka iyi şu marka kötü diye bir şey yok (gamep, powerb, Izoly vb. hariç) bu yüzden tam model belirtin ve linkini atın. Mesela ben şu an 2-3 dakikada sistem topluyorum çünkü her bütçe için kalıp olan parçalar var.

Son düzenleme:
Sakın o fiyata 2700X alma. 10100F birçok oyunda daha iyi.

Bende toplayayım dedim şunun tamamen aynısı olmuş;

Bu sistemi alabilirsiniz. Kalan bütçe ile de 1650S veya 5500XT 4GB falan bulabilirseniz alın.

Ben anakarta MSI H410M-A PRO LGA1200 Intel H410 Anakart Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor bunu almayı düşünüyordum bununla b460m-a Pro ile arasındaki fark nedir?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı