5000 TL sistem toplama

Yanlış anladınız. Ben GTX 1650'den bahsetmiyorum, 1650 Super'den bahsediyorum. İkisi arasında bayağı fark var. 1650 Super'in RX590 ile yarıştığı bile oluyor. Bekleyin şimdi Vatan'dan uygun bir sistem toplamaya çalışacağım.

-Ben "Super" yazdığını görmemişim, çok özür dilerim. Tavsiyenizi merakla bekliyorum.

- 550W yeterli olur.
- SSD kronik sağlık düşme sorunlu.
- Ekran kartı modeli kronik ısınma sorunlu ve bütçeye göre az kalmış.
- 2600 yerine 1600 AF alın, performansları neredeyse aynı.
Hocam o sağlık sorunlu SSD TR200 modeli değil miydi?

Eki Görüntüle 537053
Böyle çok daha iyi bence.

Hayır hocam RC500'de de sorun yaşayan çok.
-Emeğinize, çabanıza sağlık ancak bir sorum ve bir de şikayetim olacak.
-PSU 80+ değil, bu bana göre büyük bir eksik. Sorun olmaz mı?
-Bir de 240 gb depolama alanı benim için yetersiz olacaktır ve kısa süre içerisinde (en erken 6-7 ay içerisinde) bilgisayara hdd veya ssd takviyesi yapmam mümkün olmayacak.
-Son olarak tavsiyede bulunduğunuz anakartta mevcut olan Realtek ALC887 ses yongasının yetersiz olduğuna dair forumlarda yorumlar görmüştüm bu yüzden ALC892 nin altına düşmek istemiyorum.
Tekrar yorumunuz için sağ olun.

Öncelikle PSU'yu 80+ seçtim ancak ilginçtir ki 80+ olduğunu göstermemiş. Şöyle açıklayayım,

Üstteki 80+ alttaki değil. Ben üsttekine tıkladım ancak beni alttakine yönlendirdi. İsterseniz siz de deneyin. Corsair'in 80+ olmayan PSU'su olduğunu bile bilmiyordum. O sıkıntı değil o fiyat bandında yine kasa + PSU ikilisi bulunabilir kaliteli olarak.
SSD ve anakart konusunda ise, hiçbiri oyunlarda en önemli etken olan ekran kartını düşürmeye değmez. 240GB az gibi geliyor biliyorum ancak gerçekten yeterli. 6-7 ay rahat rahat götürür. Ben 250GB ile GTA 5 gibi fazla depolama isteyen oyunları indirmeme rağmen 1-2 yıl hiç sorun yaşamadım. Ses kartı konusunda bir şey diyemeyeceğim ben aynı anakartı kullandım ses kalitesi falan çok iyiydi. Dediğim gibi ekran kartını düşürmeye değmez ancak siz bilirsiniz tabii ki.

-İnternette baktığımda bazı yerlerde 80+ ibaresini gördüm ancak Vatanbilgisayar ya yazmamış ya da gerçekten 2 farklı modeli. Neyse kasa en son düşüneceğimiz şey olsun.
-SSD ye gelecek olursam bilgisayarımdan eksik etmeyeceğim oyunlar; CS:GO, Warzone, Valorant, Battlefied 5, GTA V ve PUBG. Bu oyunların boyutları sırasıyla; 15 gb, 90 gb, 7 gb, 50 gb, 65 gb ve 30 gb. Burası zaten 257 gb yapıyor buna Windows 10 64 bit'in 20 gb lık boyutunu da ekleyince 277 gb gibi kaba bir değer elde ediyoruz ki daha oynamak istediğim single player oyunlar listede yok (hadi onları tek tek oynadıkça yükler silerim önemli değil.). Bu yüzden bana 240 gb SSD maalesef yetmeyecektir.
-Anakart noktasında ise gerek bahsettiğim ses yongası olsun, gerek ise kullanılan bileşenlerin kalitesi olsun kendime belirlediğim en düşük anakart şuanlık MSİ B450M PRO-VDH PLUS.
Ve sanırım ben fps den ödün vererek bileşenlerin kalitesini artırmaya razıyım. Kaldı ki RX 570 de bu saydığım oyunların hepsinde orta-yüksek ayarlarda 75 fps ve üstünü verebiliyor (monitörüm 75 hz olduğu için bu sınırı belirttim.).
Yorumlarınız ve değerli vaktinizi ayırdığınız tekrar çok teşekkürler.

Arkadaş sadece Vatan'a bağlı yoksa farklı sitelerden çok güzel sistemler çıkardı attığınız gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…