Evet sistemi topladım. Henüz test sonuçlarını paylaşmadım çünkü bazı sebeplerden dolayı uzun süre testler yapamadım. En kısa sürede paylaşacağım.
Hepinize tekrar merhaba değerli dostlar. Az da olsa sizlere yaptığım birkaç testin ve oyunun değerlerini paylaşacağım. FurMark ve Prime95 testlerinde ekran görüntüsü almayı unuttum kusura bakmayın.
Not: Ekran kartı ve işlemci ayarlarının standart ayarlar olduğunu, fan hızı değerlerinde hiçbir oynama yapmadım hepsi otomatik ve hiçbir overclock yapmadım.
FurMark, ekran kartı stres testi;
Testi 15 dakika boyunca %100 ekran kartı kullanımında gerçekleştirdim. Bu sürenin sonunda ekran kartı sıcaklığı hiçbir zaman 74 derecenin üstüne çıkmadı. Test boyunca fan devri %30 un üstüne çıkmadı.
Prime95, işlemci stres testi;
Testi 15 dakika boyunca %100 işlemci kullanımında gerçekleştirdim. Bu sürenin sonunda işlemci hiçbir zaman 68 dereceyi geçmedi. Fan hızı değerlerini maalesef ölçemedim.
Warzone, oyun testi;
Ekran görüntülerindeki değerler 1-1.5 saat arasında bir süre boyunca oyunu oynadıktan sonra aldığım görüntülerdir. Ancak sıcaklık değerleri çok daha uzun süreler boyunca oynasam bile ekran görüntülerinde bulunan değerlerin üzerine çıkmadı. Ayrıca grafik ayarlarını aşağıdaki ekran görüntülerinde görebilirsiniz.
Grafik ayarları;
GTA V, oyun testi;
Ekran görüntülerindeki değerler benchmark testi sırasında aldığım değerlerdir. Ancak sıcaklık değerleri çok uzun süreler boyunca oynasam bile ekran kartı sıcaklığı 72 derecenin, işlemci sıcaklığı ise 58 derecenin üzerine hiçbir zaman çıkmadı. Ayrıca grafik ayarlarını aşağıdaki ekran görüntülerinde görebilirsiniz.
Grafik ayarları;
PUBG, oyun testi;
PUBG'de oyuna girdiğimde MSI Afterburner yazılımı FPS değeri dışında hiçbir değeri göstermediği için değerleri yazacağım. Oyunu 1 saat oynadıktan sonra FPS 85-100 arası gidip geliyor, sıcaklık değerleri olarak ise ekran kartı sıcaklığı hiçbir zaman 74 dereceyi, işlemci sıcaklığı ise 56 dereceyi geçmiyor. Ayrıca grafik ayarlarını aşağıdaki ekran görüntülerinde görebilirsiniz.
Grafik ayarları;
Umarım incelememi beğenirsiniz. Pek Technopat'a yakışır bir inceleme olmadı ancak sizlere bir fikir sunduğuna inanıyorum. Bu testler dışarısında söylemek istediğim pek fazla bir şey yok. Sistem 2 haftadır gayet stabil ve serin bir şekilde çalışıyor. Kasamdan çok memnunum. Soğutması fazlasıyla yeterli. Fan sesi olarak da hiç şikayetçi değilim. Oyun sırasında bile beklediğimin çok altında bir gürültü oluyor. Hatta şöyle söyleyeyim, eskiden laptopumu 5 fanlı soğutucu standı ile kullanıyordum ve oyunlarda bayağı bir ses yapıyordu, ancak sistemim şuanda yük altında bile laptopumun sesine yetişemiyor.
Sistemi toplama sürecinde bana yardım eden ve fikirlerini paylaşan herkese tekrardan çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın, iyi forumlar.