5000 TL sistem toplama

G
-Gerçekten fiyatına göre çok iyi bir sistem. Ancak yazımda da belirttiğim gibi Vatanbilgisayar dışında bir yerden almam mümkün değil. Yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Vatandan hazır sistem neden bakmadınız acaba? Şunun kasası Frisby olmasa mesela çok iyi olurdu.
Bununda kasası rampage olmasa;

Ama size 2 tane önerim olacak eğer intel isterseniz;
Sonuç olarak bunu beğeneceğinize eminim. AMD;

Son attığımın fiyatı 4465 TL, ayrıca RX580 O.C. versiyonu var. Üzerine kalan bütçeye RAM+SSD takviyesi yapabilirsiniz.

Aslında 2 intel sistem de güzel. Rampage olanın en azından önü mesh ve toz filtresi var. Diğeri de gayet iyi sadece 8GB RAM.

Bu sistemleri biliyorum ancak;
-Daha önceki yorumlarımda da dediğim gibi bazı sebeplerden dolayı MSI B450M PRO-VDH PLUS modelinin altına düşmek istemiyorum.
-Bazılarının kasa ve PSU ları çok dandik.
-Hazır sistemlerde de 8 gb ram var onu 16 gb yapmam lazım.
-SSD olmayanı var SSD takmam lazım.
Bunları yapınca da bütçemi aşıyor ama ben 5200 TL yi 1 kuruş bile geçemem şuanda. Yorumunuz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.

Ses kartına neden bu kadar takıldınız acaba sizin için bu kadar önemli olmasının sebebini öğrenebilirmiyim ? Paranızı sırf bu yüzden çöpe atmanız açıkçası beni üzer. Son attığım sistem gayet güzel üzerine SSD ve RAM ilave edecek bütçe de kalıyor. @SecretSS

Katılıyorum. Realtek sürücülerinin neredeyse hiçbiri üst seviye ses kartları değil zaten. Aralarında uçurum da yok, aldığınız kulaklık ses kalitesi açısından çok çok daha önemli bir etken.

Takıldığım konu sadece ses kartı değil, diğer bütün bileşenlerin kalitesi. Ses kartı olayı da tamamen hobim olan müzik dinlemek ve enstrüman çalmakla alakalı. Sesleri ne kadar kaliteli duyarsam o kadar zevk alıyorum o yüzden sırf oyun oynayacağım diye hobimden ödün vermek istemiyorum.
Son attığınız sistemde de ram ve ssd ekleyebiliyorum (ki o durumda bile 5200 TL yi azda olsa geçiyor) ancak anakartı da kısmak istemiyorum. Bir de son olarak o sistemdeki kasanın PSU sunda 80+ yok sanırım ve sadece tek fanı var. Bu da soğutmaya önemli oranda etkiyor siyr düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…