5000 TL Skylake ve Pascal Tabanlı Sistem Toplama

SerhadTuran

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sistem toplamak için bütçe toparlayıp, bir yandan da yeni mimari ekran kartlarının piyasaya çıkmasını bekliyordum.

Sonunda Nvidia Pascal, AMD Polaris mimarisi ile piyasaya yeni kartlar sürdü. Nvidia kanadında GTX 1080 599$, GTX 1070 379$ 'dan duyurulunca açıkçası çok heyecanlanmıştım çünkü GTX 980 Fiyatına Gtx 980 Ti ve Titan X 'den güçlü kartlardan birini satın alabilecektim ancak bu kartlar Türkiye piyasasına tabir-i caiz ise soygun diyebileceğimiz fiyatlar ile girince ilk alternatifim olarak AMD 'nin Polaris mimarisini barındıran Rx 4xx serisi beklemek oldu fakat bu bekleyiş Rx 480 'in incelemesinde hüsranla sonuçlandığı için tercihimi Nvidia GTX 1070 yapacağım.

İşlemci konusunda yıllardır İntel işlemci kullanıyorum ki bugüne kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım bu yüzden tercihim İntel Skylake tabanlı olacak.

Sistemi Oyun ve ufak çaplı render işlemleri için toplayacağım. Sisteme monitör dahil ve en fazla 5000 TL bütçe ayırabilirim.

Aklımda bulunan bir kaç bileşen.

Ekran Kartı: EVGA Nvidia GeForce GTX 1070 SuperClocked ACX2.0+ 8GB 256Bit Fiyatı Fiyat= 1.973,28 TL

Monitör: AOC 24" G2460VQ6 Fiyat= 704,72 TL

Not: Sisteme HDD ve çevre bileşenleri(klavye, mouse, hoparlör, kulaklık vs.) dahil değildir.

Gtx 1070 alıcam diyorsunuz alabilirsiniz evet sorun yok fakat gtx 1070 alıp ta 75 hz mönitör ile keyfini yaşayabilecek misiniz bana göre en az 144 hz bir mönitör alın normalde 2k 4k tabiki de daha mantıklı ama fiyatları uçuk bu nedenle 144 hzlik bir mönitör alın hayatınızı yaşayın derim sonuçta 1080pde oynıyacaksınız gtx 1070 ile fps ler 110-120 lerde dolaşıcak varıpta 75 fps ini hissetmenin manası ne bu nedenle alın 144 hz bana göre zaten alıcağınız mönitor 704 lira 144 hz mönitörler ise 1100 lira 1000 lira civarı bence 300 lira daha ekleyebilirsiniz :)

@Lykâss Evet 144 Hertz olmaması kötü ancak fiyat/performans monitörler arasında en iyisi denilebilecek bir monitör 75 Hertz tazeleme süresi ve 1 ms tepki süresi olmasının dışında 60 Hertzlik monitörlerin sunamadığı bir diğer özellik olan Display port mevcut olmasından dolayı tercih ettim. Bende 2560x1440 piksel bir monitör veya en azından 144 Hertz tazeleme hızı sunan bir monitör almak istiyorum fakat bütçe sıkıntılı :)

DSR ile 2560x1440P çözünürlükte ayarları son randımana kadar yükseltmeyi planladığım için teoride bir problem yaratacağını düşünmüyorum.

Ekran kartını yüksek tutmamın sebebi bu sistemi 4-5 yıl boyunca kullanmayı düşünmemdir.

Anladım ileriye dönük bir sistem bende yakında gtx 1070 alıcam ama sanırsam 144 hz mönitör almayı düşünüyorum bütçelerimiz aynı sayılır 5000-5500 lira gibi bir bütçem var benim de :)

@SerhadTuran Bence sistemden biraz kısıp mönitöre odaklanabilirsiniz bu arada 144 hz mönitörleride DSR ile 2-4 k 144 hz mönitöre çevirebiliyorsun bence bir düşünün veya bu kadar parayı bulan birisi 400 lira mı bulamıcak sorusu akıllara geliyor :D

10700.png

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı