5000 TL'lik 8.Nesil PC Önerisi

Mümkünse bu forumdaki hiçbir bilgisiz kişi sistem toplamasın. Ben vallahi böyle arkadaşlar yüzünden bu foruma artık daha az giriyorum. Teşekkürler hepinize.

Önce araştırıp bir şeyler öğrenin ondan sonra tavsiye verin mümkünse.

@FantastikTürk
Ne yaptığım konusunda çok merak ediyorum? Madem çok biliyorsunuz açıklayın. Bilgisiz de diyemezsin ayrıca.

İşlemci
Intel Core i3 8350K 4.0 Ghz 8 Mb 1151 V2
199,00 USD + KDV

Anakart
MSI Z370-A PRO 4000 Mhz(OC) 1151p V2 ATX
131,84 USD + KDV

Bellek
Corsair 8GB Vengeance Lpx DDR4 2400mhz CL14
96,61 USD + KDV

Ekran Kartı
MSI GeForce GTX1070 Armor 8GB OC 256Bit
559,98 USD + KDV

Sabit Disk
WD 1TB Blue 64MB 7200rpm (WD10EZEX)
45,45 USD + KDV
Ara Toplam :4.270,80 TL
KDV Toplamı :768,74 TL
Genel Toplam :5.039,54 TL
Havale/EFT ile :4.989,14 TL
[TBODY] [/TBODY]
Yani 8.nesil istersen bu sistem bence güzel bir bakabilirsin.
Şu anki oyunlar Ultra'da 7.5 GB RAM kullanıyor, 8 yetersiz. Soğutucu yok, kasa ve PSU da yok. Ne yaptınız siz ? Ayrıca 8350K yerine aynı fiyata i5 8400 konulabilir, çok daha iyi olur.

Ne yaptığım konusunda çok merak ediyorum? Madem çok biliyorsunuz açıklayın. Bilgisiz de diyemezsin ayrıca.
Sana demedim ki? Neden diyeyim kardeşim? Hemen her şeye üstüne alıyorsunuz ya gerçekten bıktım. Dengeli sistem toplamayan arkadaşlara dedim farkındaysan mesaja tekrar bak.

Mutlaka sizinde bir öneriniz vardır. Neden paylaşıp farklı bir bakış açışı sunmuyorsunuz bize?
Piyasa çok karışık. 7-10 gün önce fıstık gibi sistem toplanıyordu ama şimdi toplanmıyor. Sistemi bence Sömestr tatilinde al derim sana, o zamana güzel bir şeyler yaparım.

Pardon dostum. Beni etiketleyince bana dedin sandım.
Ayrıca bu kadar sert çıkmana gerek yok. Sen bıktıysan 15-20.000 mesajı olan adam ne yapsın? Çok saçma geldi bana.

Sana demedim ki? Neden diyeyim kardeşim? Hemen her şeye üstüne alıyorsunuz ya gerçekten bıktım. Dengeli sistem toplamayan arkadaşlara dedim farkındaysan mesaja tekrar bak.

Piyasa çok karışık. 7-10 gün önce fıstık gibi sistem toplanıyordu ama şimdi toplanmıyor. Sistemi bence Sömestr tatilinde al derim sana, o zamana güzel bir şeyler yaparım.

10 gün önce toplanan sistem ile bugün toplanan sistem fiyatları aynı, hatta biraz daha pahalı. Ama geçen hafta ortası alınsa biraz daha ucuza alınabilirdi, sebebi ise kur farkı. Şuan herkes i7 8700k + GTX 1080ti toplamak ister ama olay 5000 TL ile sistem toplamak. Bende işlemcinin iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum ama ekran kartı yetersiz, hatta en az 1060 6GB olmalı ama bu sefer bütçeyi hiçe saymamış oluyoruz. Bu bütçe ile 1070 alınabilir gördüm ama sanırım kartın 2700 TL olduğunun farkında değiller. 1070 ekran kartının sağlıklı çalışabilmesi için iyi bir güç kaynağı, anakart ve diğer bileşenleri de 250 liradan alınabileceği mi düşünülüyor anlayamadım.

Son düzenleme:
5 bin TL var ve 1050Tİ alıyorsunuz. İlginç.

XDDDD.png

Ekran kartı:

MSI GeForce GTX 1070 AERO ITX 8G 8GB GDDR5 256Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA

TOPLAM: 5140 TL

İleride SSD ve RAM takviyesi yaparsın.

Ryzen toplarsan daha ucuza gelir. Tercih sana kalmış.

Şu anki oyunlar Ultra'da 7.5 GB RAM kullanıyor, 8 yetersiz. Soğutucu yok, kasa ve PSU da yok. Ne yaptınız siz ? Ayrıca 8350K yerine aynı fiyata i5 8400 konulabilir, çok daha iyi olur.
Neden sonraki mesajları okumadınız ? Arkadaşla da aynı konuda konuştuk soğutucuyu koymaya unutmuş olabilirim. İnsanlık halidir. Ne yaptınız siz derken. Sanki çok büyük bir suç işlemişim gibi laf atmanız da çok ilginç doğrusu siz sistem önerin eğer benimki yanlışsa kibar bir şekilde belirte bilirdiniz.

Neden sonraki mesajları okumadınız ? Arkadaşla da aynı konuda konuştuk soğutucuyu koymaya unutmuş olabilirim. İnsanlık halidir. Ne yaptınız siz derken. Sanki çok büyük bir suç işlemişim gibi laf atmanız da çok ilginç doğrusu siz sistem önerin eğer benimki yanlışsa kibar bir şekilde belirte bilirdiniz.
Laf attığımı kim söyledi ? Uygun olmamış, dedim.

Parça eksikliğinin telafisi kolay eksik olanı sonradan da alırsın fakat uyumsuz parça önerisi baş ağrıtacak cinstendir :) Önerilerde çok mesaj düzenledim eksik parça olduğunu farkedip yani insanlık hali arkadaş yeni ve heyecanlı bazı şeyleri mazur görmek lazım. Ayrıca topladığı sistemin işlemcisi 8400 olursa bence gayet iyi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı