1ms ile 5ms arasında aşırı derecede fark yok. Milisaniyelik değerler. Kendi adıma konuşacak olursam ben aradaki farkı anlayamıyorum.
Linkini verdiğin Asus monitör IPS panel. IPS panllerde görüntü kalitesi iyiyken tepkime süresi TN'e oranla fazladır. TN paneller ise görüntü kalitesinden feragat ederken tepkime süresini düşük tutar. VA paneller ise bu iki tip arasında bir yerdedir.
Eğer CS:GO, PUBG vb. oyunları sürekli ve fazlaca oynuyor ve bilgisayarı sürekli bu oyunları oynamak için kullanıyorsanız tepkime süresi daha ön plana çıkar ve TN panel tercih edilebilir.
Eğer rekabetçi oyunlar değil de AAA oyunlar oynuyor ayrıca film, video izleyip iş yapıyorsanız görüntü kalitesi öne çıkar ve IPS panel tercihi daha doğru olur.
Ben TN panel kullanan biri olarak keşke IPS panel alsaymışım diyorum. Çünkü ben fazla rekabetçi oyunlar oynayan biri değilim. Ayrıca 1ms ile 5ms arasındaki farkı çok anlayan biri değilim.
Tercihinizi kullanım şeklinize ve zevkinize göre seçmelisiniz. Mümkünse alacağınız ürünleri test edin. GTX 1080 için 2K bir monitör işinizi görecektir.