5000 TL'ye GTX 1080 İçin Monitör Önerisi

adil atasoy

Hectopat
Katılım
23 Mart 2018
Mesajlar
23
Sistem bilgileri:
  • Anakart: Gigabyte Aorus Z270X Gaming 7
  • Ekran kartı: Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti Xtreme Edition 11G
  • İşlemci: İntel 7700K
  • RAM: Adata XPG 8+2 = 16GB 3600MHz
Tepkime süresi (ms)'nin oyunlar için önemi nedir? 1 ms veya 5 ms olursa ne değişir?
Bazı üst seviye oyuncu monitörleri çok pahalı olmasına rağmen iyi bir ekran yenileme hızı (Hz) sunarken, tepkime süresi 4, 5 ms oluyor.
Örnek ürün:
Almayıüşündüğüm ürün.

Alınabilecek en iyi oyun monitörü için tecrübelerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1ms ile 5ms arasında aşırı derecede fark yok. Milisaniyelik değerler. Kendi adıma konuşacak olursam ben aradaki farkı anlayamıyorum.

Linkini verdiğin Asus monitör IPS panel. IPS panllerde görüntü kalitesi iyiyken tepkime süresi TN'e oranla fazladır. TN paneller ise görüntü kalitesinden feragat ederken tepkime süresini düşük tutar. VA paneller ise bu iki tip arasında bir yerdedir.

Eğer CS:GO, PUBG vb. oyunları sürekli ve fazlaca oynuyor ve bilgisayarı sürekli bu oyunları oynamak için kullanıyorsanız tepkime süresi daha ön plana çıkar ve TN panel tercih edilebilir.

Eğer rekabetçi oyunlar değil de AAA oyunlar oynuyor ayrıca film, video izleyip iş yapıyorsanız görüntü kalitesi öne çıkar ve IPS panel tercihi daha doğru olur.

Ben TN panel kullanan biri olarak keşke IPS panel alsaymışım diyorum. Çünkü ben fazla rekabetçi oyunlar oynayan biri değilim. Ayrıca 1ms ile 5ms arasındaki farkı çok anlayan biri değilim.

Tercihinizi kullanım şeklinize ve zevkinize göre seçmelisiniz. Mümkünse alacağınız ürünleri test edin. GTX 1080 için 2K bir monitör işinizi görecektir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı