5000 TL'ye güncel sistem toplama

Bu nasıl inceler misin?

işlemci: AMD Ryzen 5 2600 3.4GHz 19MB 6çekirdekli VGA yok AM4 65W.
1.154 TL.
anakart: Gigabyte A320M-H DDR4 SATA3 M.2 PCI-e NVMe HDMI DVI PCI-e 16X v3.0 AM4 mATX.
420 TL.
ekran kartı: Zotac GTX1650 4 GB AMP ZT-T16520J-10L GDDR6 128Bit HDMI DVI DP PCI-e 16X v3.0
2.272 TL.
RAM: apacer 16 GB (2X 8 GB) DDR4 3200MHz CL16 Dual kıt PC RAM panther Gold.
597 TL.
SSD: Kioxia 500GB Exceria lRC10Z500gg8 1700- 1600MB/s M.2 PCI-e NVMe disk.
555 TL.
kasa + SUP: Game Booster 550W 80+ GB-G3309b RGB fanlı Gaming mıdtower kasa.
660 TL.

toplam: 5.655 TL

Sistem iyi toplanmış fakat kasa ve PSU'yu önermiyorum. Game Booster Çin Mali olduğu için onun yerine Cooler Master, Corsair, FSP, Thermaltake gibi bilindik markalar daha iyi olur.
İnceledim bende ancak birkaç tane uyarım var.
Belirtilen işlemcide.
14 nm.
4 çekirdek.
6M önbellek (cash)
Gibi eksi olarak gördüğüm özellikler mevcut.
Belirtilen anakart:
RAM Max frekans 2933 MHz destekliyor.
İleride sistem yükseltme yapmak istersen anakart değişimine gitmen ve doğal olarak anakart uyumlu diğer parçaları eşleştirmen lazım.

Benchmark teslerine bakıldığında 10100F 5 2600'ü geçiyor.
İşlemciyi hem bu yüzden ve fiyatı uygun oldugu için seçtim.
Anakarta 8 GB RAM daha takılabilir.

Son düzenleme:
Birkaç parça pekala daha iyi olabilirmiş ama alınabilir gibi. İstersen birkaç link daha bulursan at kıyaslayayım.
Hocam ben de kasa topluyorum da, en son kasa montajında gereken kabloları biz mi alacağız yoksa kasayla veya bileşenlerle geliyor mu? Anakartla kablo geliyor mu ya da psu ile?

Umarım konuyu açan arkadaşın konusunu baltalamış olmam.

Toplam 3150TL kalan 1850TL ile Gaming gecesinden RX 5500 XT veya GTX1650s alabilirisin, ileridede depolama ve RAM'i yükseltirsin.

Hocam ben de kasa topluyorum da, en son kasa montajında gereken kabloları biz mi alacağız yoksa kasayla veya bileşenlerle geliyor mu? Anakartla kablo geliyor mu ya da PSU ile?

Umarım konuyu açan arkadaşın konusunu baltalamış olmam.

Kasa ve anakartla tüm gerekli parçalar gelmekte hocam. Yalnızca PSU seçerken güç girişi vs. alacağınız ekran kartına dikkat edin yeterli.

Sistemi Teknobiyotik'ten toplamayı düşünüyorum amacım parça parça değil de tek bir yerden toplu şekilde sistemi toplamak. İşlemci kesin olarak 10100F olacak. Anakart B460M PRO düşünüyordum ama stoklarında kalmamış H410M alınır mı?

Sistemi Teknobiyotik'ten toplamayı düşünüyorum amacım parça parça değil de tek bir yerden toplu şekilde sistemi toplamak. İşlemci kesin olarak 10100F olacak. Anakart B460M PRO düşünüyordum ama stoklarında kalmamış H410M alınır mı?
H410M kötü bir anakart değil alınır. Fakat B460M öneririm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı