5000 TL'ye kadar gigabit fiber altyapıda kullanılacak router önerisi

brkygry

Kilopat
Daha fazla  
Mayıs ayında taşınacağım yeni binada Türk Telekom altyapısı ile 1000MBPS GPON altyapı kullanma fırsatı yakalayacağım dolayısıyla bu altyapı için hem fiyat hem performans açısından en iyi ürünü arıyorum.

Mevcut DSL altyapımda Keenetic Extra DSL kullanıyorum ve üründen çok memnunum. Dolayısıyla ucuz çözüm olarak Wi-Fi 6 destekli Keenetic hopper modelini de değerlendiriyorum. Daha önceden çok fazla araştırma yaptığım bir konu olmadığı için yakın zamanda izlediği videolar veya okuduğum makalelerde ASUS RT-AX82U modelinin çok fazla önerildiğini fark ettim. Aklıma takılan birkaç soru var cevaplayabilecek bilgili arkadaşları bekliyorum.

Cihazdan ana beklentim birden fazla cihaz bağlı olduğunda(ortalama 5 cihaz) performanstan ödün vermemesi, bağlantının önemli olduğu Online oyunlarda altyapı kaynaklı sorunlar hariç alabileceğim en iyi performansı bana sağlayabilmesi, 80 metrekare bir ev içerisinde sorunsuz kablosuz performansı ve Telekom'un vereceği cihazı kullanmak yerine gerekirse Mac kopyası ile yeni alacağım ürünü kullanabilmek.

1. Sizce 5000 TL bütçe ile en iyi performansı alabileceğim cihaz hangisidir?
2. Keenetic hopper belirttiğim bütçeye göre çok daha ucuz olmasına rağmen isteklerimi yerine getirebilecek kadar iyi mi?
3. AX82u ile kullanabileceğim adaptive QoS Keenetic marka router ile kullanacağım ıntelliqos teknolojisine üstünlük kurabilecek kadar iyi mi çalışıyor?
4. Her ne kadar AX82u Router'ı çok fazla öneren görsem de cihazın çıkış tarihinin üzerinden 2, 3 sene geçtiğini gördüm. Bu fiyatlara çıkmışken daha güncel bir ASUS veya başka bir marka ürün alınabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı