5000 TL'ye Masaüstü vs GameBook

godlikE

Kilopat
Makaleler
5
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar benim 5000 TL nütçem var.
Evimde bir masaüstü birde notebook var. Ama eski. Zaten masaüstü Izoly. 2 sene önce kazıklanıp almıştım. Notebookta 2010'dan kalma Pentium P6100 2 GB RAM falan.
Masaüstü olarak:
  • i5 8400
  • Gigabyte B360M Aorus Gaming 3
  • 8 GB 2666 MHz HypreX DDR4 RAM
  • Gigabyte G1 Gaming GTX 1060 6 GB
  • 1 TB disk
  • Corsair SPEC-04 600w 80+
  • Corsair LE200 240 GB SSD
Laptop olarak da, HP Pavilion Gaming 15CB001NT:
  • i7 7700HQ
  • 16 GB RAM
  • 256 GB RAM
  • 1 TB HDD
  • GTX 1050 4 GB
  • Windows 10 Home var
Sizce hangisini almalıyım? Yazın evde duracak gibiyim. Ama belki gezerim de. Hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstü, nedenine gelicek olursak.
Laptop ramlerinin frekansı büyük ihtimal düşüktür. Gene laptopdaki hdd rpm hızı düşüktür.
Masaüstündeki sistemdeki ssd size fayda sağlar. Masaüstündek ekran kartını güçlü olması bilgisayar kullanım ömrünü uzatır.

Masaüstü daima daha performanslıdır.

Burada evet öyle ama daima performanslı olamaz. Daima kullanışlı deseniz anlardım ama bir oyuncu laptop'u ile yani gamebook olarak tabir ettiğimiz bir laptop'un kendisinden düşük bir donanıma sahip olan masaüstü bir bilgisayardan performanslı olduğu aşikar.

Burada evet öyle ama daima performanslı olamaz. Daima kullanışlı deseniz anlardım ama bir oyuncu laptop'u ile yani gamebook olarak tabir ettiğimiz bir laptop'un kendisinden düşük bir donanıma sahip olan masaüstü bir bilgisayardan performanslı olduğu aşikar.
Aynı bütçede. Tabii ki 2000 liralık masaüstünün 7000 liralık laptoptan iyi olacak hali yok. Ama aynı bütçede şu ana kadar laptopun masaüstünü geçtiğine şahit olmadım. Arkadaşın attığı sistemler de bunu kanıtlıyor.

Konuyla ne alakası var. Adam burada sormuş hangisini alayım, diye. Arkadaşta gitmiş masaüstü daha performanslıdır demiş. Bilimsel kanıt veya açıklamaya gerek yok. Bende söylüyorum : Masaüstü daha performanslıdır.

Konu başlığı:
5000 TL'ye Masaüstü vs GameBook

Bu durumda aynı fiyata alınan bir masaüstü ile notebook karşılaştırması yapıyoruz ve bu durumda da aşırı miktarda indirim olması gibi durumlar hariç her zaman masaüstü performanslıdır. Arkadaşın illa benim yaptığım gibi yazmasına gerek yok sonuçta başlık belli konu belli konuda 3000 masaüstü VS 9000 laptop gibi bir şey yazmıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı