5000 TL'ye Sistem Toplama

cluxGo

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler, 5000 TL bütçem var ve tam bir oyun hastasıyım :D Öncelikle oyunlarda yüksek fps alacağım ve 5-6 sene sonra da upgradeye açık olacak bir pc düşünüyorum. Aynı şekilde mimarlık 3. sınıf öğrencisiyim ve çizimlerle de uğraşıyorum, ama oyun ağırlıklı olacak tabi ki. Yarın yani pazar günü siparişleri vereceğim. Şimdi ben buraya aklımda olan sistemi yazıyorum siz değerli arkadaşlar da görüşlerini ve önerilerini belirtirlerse çok minnettar kalırım.

Benim sistemim şöyle;
  • İşlemci: AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB 220W 8 Çekirdek Su Soğutmalı İşlemci
  • Anakart:MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart
  • Ram: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL11 1.65V Dual Kit Ram
  • Ekran Kartı: MSI R9 290 4GB 512Bit AMD Radeon
  • SSD:Kingstone 240GB HyperX 3k Serisi (Okuma 555mb/ Yazma 510mb)
  • Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
  • PSU: Cooler Master V750 GOLD 80PLUS 750W
  • Kasa: Aerocool GT-A USB 3.0 Pencereli, Fan Kontrolculu Siyah ATX Oyuncu Kasası (AE-GTBE)

Ben AMD tabanlı bir sistem oluşturdum. Siz değerli arkadaşların da görüşlerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar :)

Bu arada monitör de dahil arkadaşlar bütçeye, onu da göz önünde bulundurun lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
İntel almak daha mantıklı olur bu bütçeye.
Böle bi sistem önerebilirim.

Dosya Ekleri

• rgvrere.png
    rgvrere.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 258
Öcelikle sistem için hayırlı olsun.. Mimarlık Öğrencisi isen AMD tabanlı bir sistem kurmanı çok tavsiye etmem çünkü CAD programları İntel tabanlı sistemler tarafından daha çok desteklenir ve sana daha iyi bir performans sağlar. AutoCAD, ArchiCAD ve 3DsMax gibi programlarda daha iyi önizleme ve render süresi elde edersin. 5000 TL segmentinde bir oynama yapman mümkün ise benzer bir ömre sahip sistem toplaman zor değil..

Kolay gelsin tekrardan hayırlı olsun :D

Aynı şekilde Nvidia'nın ekran kartlarındaki Cuda desteğide çok işine yarayacaktır ama tabiki son karar senin :D

Teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için. Ama ben bir sistem daha topladım kafamda. bir de bunu incelerseniz çok sevinirim arkadaşlar. Bu arada hani pazar günü siparişi veriyordun diyen arkadaşlarım olabilir. Ben o günü ayın 15'i sanıyordum arkadaşlar, meğerse bugünmüş , kusura bakmayınız.

Ekran kartı: MSİ Nvidia GeForce GTX970 4 GB 256 Bit dx. 12 destekli
İşlemci: intel 4790k 4Ghz 8mb LGA1150
Anakart: MSİ Z97 5 3300 O.C. DDR3 LGA1150
RAM:G.Skill RipjawsX 8GB(2x4GB) 1600MHz DDR3 Ram (F3-12800CL9D-8GBXL)

Geri kalanlar aynı arkadaşlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı