5000 TL'ye sistem toplama

Reda herkes dengesiz sistem diyor. Neyi dengesiz?
X79 sokete 3990K almaktansa, Z87 anakart ile 4770K daha ideal olur. 5000 TL bütçeye rahatça 780Ti sığdırılabilir. Her konuya dengesiz yazmam da benim kendi takıntım diyebilirim. Hatalı olan sistemleri o kelime ile ifade ediyorum sadece bu.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemde ne yapmak istiyorsun ? Render mı ? Oyun oynamak mı ? Bizlere ne yapmak istediğine dair bilgi ver. Ona göre yardımcı olalım.
 
Ben bu bilgisayarı oyun amaçlı alacağım fakat aynı zamanda oyun içi görüntü çekeceğim. Bu arada X79 anakart için yanlış işlemci söylemişim özür dilerim. i7 4820K alacağım .
 
5021 TL fiyat tutuyor. Fiyat hafta sonu indirimiyle 4800 TL ' ye falan düşebilir. SSD ' de ekleyecektim, ancak SSD yüzünden ekran kartından kısmadım. Seçtiğim kasanın içinde 750W güç kaynağı var. Güç kaynaksız fiyatı 311 TL. Kasayı sen daha ucuza almak istersen fiyat dahada düşer, anakartta da daha ucuz bir seçim yapabilirsin ancak bütçen iyi olduğu için kaliteli bileşenler seçtim. Kasadan, anakarttan daha ucuz seçim yaparsan fiyat daha da düşer. Bu fiyat hafta sonu indiriminde fazlasıyla düşecektir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistem için teşekkürler. Değerlendirmeye alacağım anakart konusunda fakat kasayı Corsair Carbide serisi değil de Obsidian serisi almayı düşünüyorum. Hani daha şekil, pencereli falan :D
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı