5000 TL'ye sistem toplama

• Konuyu başlatan Riss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 171
  • Görüntüleme 16.587
@JayLockSB 'ye katılıyorum. SSD yi sonra da alabilirsin ama bak benim sistemi al derim sana. İstersen bir kaç parçayıda yükseltebiliriz yani bütçeni az bir miktar arttırabiliyorsan.

Dostlar şimdi sistem olarak Ahmet arkadaşımızın verdiği sistemi düşünüyorum.Ayrıyeten iki sorum var birisi cevaplarsa sevinirim.Raid işi ne oluyor ? 2 Ssd kullanmaya raid mi deniyor yoksa ayrı birşey mi gerekiyor ? Bunu tam olarak anlayamadım.İkinci olarakta Recep Baltaş'ın dediği gtx 780 yerine gtx 760 + ssd işini ; gtx 780 + ssd olarak yaparsak performans daha mı iyi olur ? Gtx 780 ve Gtx 760 karşılaştırmasına baktım.Birisinin hızı diğerinin boyutu büyük.Bu Gtx + ssd işinde hangi parça ile daha verimli bir performans alırım ?

Bence Ssd için donanımdan kısmak mantıksız olur. Şimdilik 250Gb Ssd eklenir. Sistem toplandıktan sonra da Ssd eklenebilir. Yani Ssd'den dolayı kısmak mantıksız olur. Tamam Pc hızlı olur vs ama yinede donanımdan kısmak en büyük hata olur
Bütçe 5000tl. İki tane 250GB ssd 818 tl. Hem ssd ile raid 0 yaparsın hem de geri kalan paraya güzel bir sistem toplarsın.

Dostlar şimdi sistem olarak Ahmet arkadaşımızın verdiği sistemi düşünüyorum.Ayrıyeten iki sorum var birisi cevaplarsa sevinirim.Raid işi ne oluyor ? 2 Ssd kullanmaya raid mi deniyor yoksa ayrı birşey mi gerekiyor ? Bunu tam olarak anlayamadım.İkinci olarakta Recep Baltaş'ın dediği gtx 780 yerine gtx 760 + ssd işini ; gtx 780 + ssd olarak yaparsak performans daha mı iyi olur ? Gtx 780 ve Gtx 760 karşılaştırmasına baktım.Birisinin hızı diğerinin boyutu büyük.Bu Gtx + ssd işinde hangi parça ile daha verimli bir performans alırım ?
Bütcen varsa 780+ssd de olur.

Dostum şimdi raid 2 tane SSD nin birlikte çalışmasıdır (yanlış bilmiyorsam) Bu SSD ler beraber çalıştıklarında normal hızlarından çok daha hızlı çalışırlar. Bir programa felan gerek yok. Ve GTX 780 + SSD benim topladığım sistemde var. Ama ben raid yapacağım diyorsan tek bir 250 GB değil de 2 tane 120 GB lık alırız daha hızlı çalışır şimdi karar senin nasıl yapalım.

Buyrun. SSD olarak sepete bir tane daha aynısından ekleyemedim. Siz çift şekilde alabilirsiniz. Belleği unutmuşum. Corsair Vegeance 2X4 1600 MHz CL9 ekleyebilirsiniz. Dediğiniz gibi sonra da ikinci SSD yi alıp Raid 0 yapabilirsiniz.
Adsız.png

Dostum şimdi raid 2 tane SSD nin birlikte çalışmasıdır (yanlış bilmiyorsam) Bu SSD ler beraber çalıştıklarında normal hızlarından çok daha hızlı çalışırlar. Bir programa felan gerek yok. Ve GTX 780 + SSD benim topladığım sistemde var. Ama ben raid yapacağım diyorsan tek bir 250 GB değil de 2 tane 120 GB lık alırız daha hızlı çalışır şimdi karar senin nasıl yapalım.
Ahmet kardeşim dediğin raid işlemini yapalım yani iki tane ssd kartı ekleyelim toplayacağımız bilgisayara.Bunları şimdilik 250 olarak düşünelim sonradan 500 olarak baştan hesaplarız gerekirse şimdilik 2 x 250 gb ssd yeterlidir bence.Daha demin bütçeni biraz daha arttırabilirsen parçaları dahada iyi yaparım demiştin.Ne kadar bir artış olacak ? Ve değiştireceğimiz parçalar çok fazla mı etkileyecek bilgisayarın performansını ?

Buyrun. SSD olarak sepete bir tane daha aynısından ekleyemedim. Siz çift şekilde alabilirsiniz. Belleği unutmuşum. Corsair Vegeance 2X4 1600 MHz CL9 ekleyebilirsiniz. Dediğiniz gibi sonra da ikinci SSD yi alıp Raid 0 yapabilirsiniz.Eki Görüntüle 9704
Dostum verdiğin sistem Ahmet arkadaşınkine oranla nasıl bir performansta ?

Ahmet kardeşim dediğin raid işlemini yapalım yani iki tane ssd kartı ekleyelim toplayacağımız bilgisayara.Bunları şimdilik 250 olarak düşünelim sonradan 500 olarak baştan hesaplarız gerekirse şimdilik 2 x 250 gb ssd yeterlidir bence.Daha demin bütçeni biraz daha arttırabilirsen parçaları dahada iyi yaparım demiştin.Ne kadar bir artış olacak ? Ve değiştireceğimiz parçalar çok fazla mı etkileyecek bilgisayarın performansını ?
Çok çok bir fark olmaz yani bunu kullanırken hissedemezsin ancak test edip rakamları karşılaştırarak az bir artış olduğunu fark edersin.

Eğer bütçeni arttıracaksan net bir rakam söylemen lazım. Ayrıca şu kadarıni söyleyeyim bende FX 8350 + Gtx 760 var. Bu sistem hızlı çalışıyor. Ve senin sistem benimkinin 2-3 katı gibi birşey. Yani bence şuanlık tek 250gb Ssd al sonradan bir 250 daha ekleyip raid yaparsan daha iyi olur. Çünkü Ssd ne kadar fazla olursa olsun donanımdan kısmak aynı zamanda Ssd'nin de performansını düşürür

Piyasada sadece Raid 0 yok. 4 tane SSD ile yapılana Raid 2 denmesi gerekiyordu. O zaman hızı dörde katlarsınız. Normalde 500 MB okuyor ise 4 tane SSD ile 2000 okur. Benim sistemde HDD olarak 2 TB Black var onda ise 1 TB blue birde benim anakart daha kaliteli.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı