5000 TL'ye sistem toplama

Çok çok bir fark olmaz yani bunu kullanırken hissedemezsin ancak test edip rakamları karşılaştırarak az bir artış olduğunu fark edersin.
Bilgisayarı direk raid olarak düşünüyorum ben öyleyse.Zaten parçaları tek tek alacağımdan sonradan eklemeye pekte gerek kalmayabilir.Bir sorum daha olacak ; Kasa 60 liralıkta var 1000 liralıkta.Kasanın bilgisayar performansı üzerinde bir etkisi var mı ? Arada ki fiyat farkının sebepleri neler ?

Bence de şu an 500 GB fazla 250 GB yeter de artar da zaten yanında 1 TB HDD var. Ama sonra bir 250 GB daha alıp takabilirsin. Şimdi 500 GB yapmak çok mantıksız.

Şimdi hangi sistem daha sağlam oluyor,sizinki mi Ahmet arkadaşın mı ? Eğer topladığınız sistemde sadece anakart daha iyiyse Ahmet arkadaşın topladığı sistemdeki anakartı bunla değiştirelim

Yanlış hatırlamıyorsam CM Cosmos diye bir kasa var 1000 TL ye. Kasanın kendini boş hali ile 25 KG malzemesini siz düşünün. Birde malzeme kalitesi kaliteli oluyor. Çok fantastik bir sistem toplanmıyor ise Haf X üstü her lira israf. 400R, Haf 912 gibi kasar gani gani yeter. Kasa farkı da var bana göre 400R daha kaliteli bir kasa.

Soğutma farkı, kalitesi vs çok fark var. Performansı büyük derecede etkiler

Kasanın performansla ilgisi var ama fazla değil. Yani kasanın fazla ısınmaması için iyi bir hava akımına sahip olmalı. Kolay monte yapılmalı. Geniş ve her parçayı içine almalı. Kablo yönetimi sayesinde içinin karmaşıklığını alır ve içerisini ferahlatır bu da serin bir bilgisayar demektir.

Ahmet arkadaşın yazdığı sistemde de sanırım bu kasadan bulunuyordu.Galiba doğru hatırlıyorum.

400R bu işi fazlasıyla görüyor.
Dostum daha demin verdiğin sistemin Ahmet arkadaşın topladığı sistemden tek iyi yanı anakartı mı ? Ahmet arkadaşın topladığı sisteme karşılık senin topladığın sistemde hangi parçalar daha sağlam kalıyorsa onları değiştirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…