50000 TL bilgisayar toplama önerisi

Bütçe
50000

Lexani31

Decapat
Daha fazla  
Selam dostlar, 50.000 TL maximum bütçem var. Hazır sistem almak istemiyorum çünkü 1 seneye kalmaz işlemci ve ekran kartını yükselmeyi düşünüyorum. Almayı düşündüğüm parçaları buraya atayım linkleri ve adları dahilinde değişmemi önereceğiniz. Bunun yerine bunu alırsan daha ucuza gelir falan dediğiniz parçalar olursa dinlerim çünkü 50k maksimum bütçem daha ucuza bir şeyler ayarlayabilmek gerçekten işime gelir. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Not: Sistem 2K çözünürlüğü kaldıracak bir sistem olacak.
Ekran kartı NVIDIA olursa benim için daha iyi olur ama duruma göre AMD bir ekran kartıda alabilirim 9060XT düşünüyorum örnek olarak.

Parçalar:

Anakart:

Asus Prime B650M-K AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

İşkemci:

AMD Ryzen 5 7600X Altı Çekirdek 4.7 GHz İşlemci

Ekran kartı:

Asus RTX 5060 TI Prime OC Edition PRIME-RTX5060TI-O16G 128 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı

RAM:

Lexar Thor OC 32 GB (2x16) 6000 MHz CL38 LD5U16G60C38LG-RGD DDR5 Ram

Kasa ve PSU.

Vento VG3400S RGB Fanlı 650 W ATX Oyuncu Kasası

SSD: Önerilere açığım halen karar veremedim 1TB ve hızı ortalama bir şey olursa yeterli olur.

CPU soğutucu: Aynı şekil önerilere açığım hava veya sıvı soğutucu olur.

Hazır alırsanız da değiştirebilirsiniz parçaları. Bu bütçeye 5060 Ti bakmayın eğer bütçe biraz daha artarsa 9070 XT bakın artmazsa 5070.

Dostlar dediğim gibi hazır almak istememe sebebim sistemi ileride yükselteceğim ve hazır sistemlerin birçoğu ddr4 kullanıyor ve ddr5 geçemiyoum ileride yükseltmeye kalkarsam bütün sistemi değişmem gerekecek. Bunun dışında dediğim gibi max bütçem 50k ve bir ekran kartına çıkabileceğim en yüksek miktar 25k gibi gözüküyor. Sizin önerdiğiniz ekran kartları minimüm 28k fiyatlardan başlıyor.

Dostlar dediğim gibi hazır almak istememe sebebim sistemi ileride yükselteceğim ve hazır sistemlerin birçoğu ddr4 kullanıyor ve ddr5 geçemiyoum ileride yükseltmeye kalkarsam bütün sistemi değişmem gerekecek. Bunun dışında dediğim gibi max bütçem 50k ve bir ekran kartına çıkabileceğim en yüksek miktar 25k gibi gözüküyor. Sizin önerdiğiniz ekran kartları minimüm 28k fiyatlardan başlıyor.
Hocam dediğimiz gibi yükseltebilirsiniz gene hazır sistemleri. Ayırca 5070 sistemlerin çoğu DDR4 kullanmıyor, Gravix 5A bakabilirsiniz 5070 sistem için. Daha iyileri var ama şu an müsait değilim.

Hocam dediğimiz gibi yükseltebilirsiniz gene hazır sistemleri. Ayırca 5070 sistemlerin çoğu DDR4 kullanmıyor, gravix 5A bakabilirsiniz 5070 sistem için. Daha iyileri var ama şu an müsait değilim.

Şimdi baktımda hocam ben bu gravix 5A sisteminin dengini minimum 51 52K civarında bulabilmiştim. Şu an bu sistem çok mantıklı gibi görünüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı