50000 TL Bilgisayar Toplama

Bütçe
50000
AMD sistemlerde RAM ile ilgili çok konuşulduğu için olabildiğince bol kepçe davranmak istedik hocam o konuda. Aslında şu an için 1TB SSD de yeterli bizim için ama HDD de eklemiş bulunduk. Ama ilk SSD ile ilgili başka bir tavsiyeniz olursa dinlemek isterim. Onu listeye yazarken çok mutlu olamadım.

Teşekkür ederim hocam cevabınız için. Fakat alintinizi göremedim bende mi sorun var acaba?

Oda baskını yedim annem bilgisayarı kapattırdı hocam :) şimdi topluyorum.

Sistem çok güzel bence hayırlı olsun ama sanki monitör 165 Hz olsa iyi olurmuş alternatif monitör olarak uygun buna bakabilirsiniz Asus TUF Gaming VG27AQ 27" 1 ms WQHD G-Sync IPS Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Dostum o monitör 4K 144Hz.

Merhaba arkadaşlar. Çoğunlukla oyun ve genel kullanım amacıyla bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bir süre araştırmadan sonra kendimce söyle bir liste çıkardım. Bununla ilgili onerileriniz olur mu? Listedeki bölümler aynı zamanda o kısmın bütçesi. Ama bu konuda o kadar keskin değiliz. Yani örneğin bu sistemde buna o kadar para vermene gerek yok, ya da şu daha iyi olur gibi önerilerinizi bekliyorum nacizane. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.
Hocam önerim HDD Kaldırın 2+TB SSD alın, ve mümkünse 64GB Ram alın ki ileride ram de önemli olacak..

Merhaba arkadaşlar. Çoğunlukla oyun ve genel kullanım amacıyla bir bilgisayar toplamak istiyorum. Bir süre araştırmadan sonra kendimce söyle bir liste çıkardım. Bununla ilgili onerileriniz olur mu? Listedeki bölümler aynı zamanda o kısmın bütçesi. Ama bu konuda o kadar keskin değiliz. Yani örneğin bu sistemde buna o kadar para vermene gerek yok, ya da şu daha iyi olur gibi önerilerinizi bekliyorum naçizane. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Hocam baştan toplamak yerine buradaki bileşenler üzerinden ilerleyelim değiştirilmesi gerekenleri söyleyeyim ve onların yerine tavsiye vereyim.

İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7000-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-fiyati,247437843.html

Anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...m5-ddr5-6400mhz-oc-matx-fiyati,162653705.html

RAM: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...cl36-kf560c36bbeak2-32-fiyati,2118923158.html

SSD: https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...fyrs-1000g-m-2-cie-4-0-fiyati,1642920333.html

Kasa: Deep Cool CC560 Siyah ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Hocam önerim HDD Kaldırın 2+TB SSD alın, ve mümkünse 64 GB RAM alın ki ileride RAM de önemli olacak.

Teşekkür ederim hocam. Sonrasında HDD ile ilgili bende çok fazla emin olamadım. Direkt 2 TB tek parça mı önerirsiniz acaba 2 farklı 1TB mi? Bir tanesi daha yüksek okuma yazma hızlarında, diğeri daha çok depolama gibi? RAM ile ilgili de 64 GB elzem mıdır sizce hemen şu an için. Değilse bir süre sonra da ekleme yapabilirim.

Teşekkür ederim hocam. Sonrasında HDD ile ilgili bende çok fazla emin olamadım. Direkt 2 TB tek parça mı önerirsiniz acaba 2 farklı 1TB mi? Bir tanesi daha yüksek okuma yazma hızlarında, diğeri daha çok depolama gibi? RAM ile ilgili de 64 GB elzem mıdır sizce hemen şu an için. Değilse bir süre sonra da ekleme yapabilirim.

Yani hocam fiyat artışı olur siz şimdiden önleminizi alın diye dedim çünkü ileride RAM hem oyunlar için hem de bilgisayar için sizin için iyi olacak en düşük oyunlar bile artık 8 GB RAM istiyor biliyorsunuz 50bin TL az bir para değil o yüzden alacağınız paraya değmeli ki ona göre alışveriş yapasınız 50 bin TL'ye tamamlamak için istiyorsanız en yüksek parçalara bakın derim örnek 5TB SSD alabilirseniz alın 😄 2TB da yeterli olur ama yine de söyleyeyim dedim önemli olan yüksek okuma yazma hocam ona göre dikkat ederek almanızı öneririm.

Hocam 7700 ve 7700X neredeyse aynı fiyat olduğu için zaten soğutma da almışken 7700X tercih etmek istedim. Gerekirse eco modu da kullanırım düşüncesiyle. Bana mantıklı gelmişti fakat işlemci ile ilgili de başka bir sıkıntı varsa değiştirebilirim.
RAM'i değiştiriyorum önerdiğiniz RAM başka yerlerden de oneri olarak iletildi. Corsair'leri sevmiştim ama olsun 😁
SSD konusunda Kioxia içime çok sinmemisti fakat bu kadar yüksek okuma ve yazma hızlı SSD'yi de günlük kullanımda hissedebilir miyim de çok fazla yükselmek istedim. Böyle bir sıçrama gerekli mi sizce? Toplamda böyle bir sistem için tabii ki aradaki fark göz ardı edilir konuda dediğim gibi esnekligimiz var fakat beni bu fark kullanımda bana yansıyacak mi o kısmı düşündürüyor.
Anakarti ileride yeni nesil bir işlemciye geçtiğimde ya da OC durumlarında sıkıntı olur mu düşüncesiyle guncellemistim. İlk başta listede önerdiğiniz ürün vardı. Toplamda böyle bir bütçede anakrttan çok fazla kaçmak istemedim. Ama bir fark olmaz boşa para diyorsaniz tekrar değerlendiririm tabii ki.
Kasa ile ilgili de bu Kasa da listemdeydi. Üst panele 360mm soğutma sığmadığı için başka bir kasaya geçiş yaptım malaesef

Yani hocam fiyat artışı olur siz şimdiden önleminizi alın diye dedim çünkü ileride RAM hem oyunlar için hem de bilgisayar için sizin için iyi olacak en düşük oyunlar bile artık 8 GB RAM istiyor biliyorsunuz 50bin TL az bir para değil o yüzden alacağınız paraya değmeli ki ona göre alışveriş yapasınız 50 bin TL'ye tamamlamak için istiyorsanız en yüksek parçalara bakın derim örnek 5TB SSD alabilirseniz alın 😄 2TB da yeterli olur ama yine de söyleyeyim dedim önemli olan yüksek okuma yazma hocam ona göre dikkat ederek almanızı öneririm.

Tabii ki 50 bin bir çıta değil geçirebilirim ya da aşağıda da kalabilirim. Her şeyi aşağı çekip en ucuzu da almak değil amacım. Fiyatına göre güzel ürünler almak. Uzun süre kullanmak istiyorum çünkü. Evet dediğiniz gibi alınabiliyorsa şimdi alinmali ülkemiz şartlarında. Ama RAM miktarını arttırma fikri hiç yoktu gerçekten aklımda 😁

Hocam 7700 ve 7700X neredeyse aynı fiyat olduğu için zaten soğutma da almışken 7700X tercih etmek istedim. Gerekirse eco modu da kullanırım düşüncesiyle. Bana mantıklı gelmişti fakat işlemci ile ilgili de başka bir sıkıntı varsa değiştirebilirim.
RAM'i değiştiriyorum önerdiğiniz RAM başka yerlerden de oneri olarak iletildi. Corsair'leri sevmiştim ama olsun 😁
SSD konusunda Kioxia içime çok sinmemisti fakat bu kadar yüksek okuma ve yazma hızlı SSD'yi de günlük kullanımda hissedebilir miyim de çok fazla yükselmek istedim. Böyle bir sıçrama gerekli mi sizce? Toplamda böyle bir sistem için tabii ki aradaki fark göz ardı edilir konuda dediğim gibi esnekligimiz var fakat beni bu fark kullanımda bana yansıyacak mi o kısmı düşündürüyor.
Anakarti ileride yeni nesil bir işlemciye geçtiğimde ya da OC durumlarında sıkıntı olur mu düşüncesiyle guncellemistim. İlk başta listede önerdiğiniz ürün vardı. Toplamda böyle bir bütçede anakrttan çok fazla kaçmak istemedim. Ama bir fark olmaz boşa para diyorsaniz tekrar değerlendiririm tabii ki.
Kasa ile ilgili de bu kasa da listemdeydi. Üst panele 360mm soğutma sığmadığı için başka bir kasaya geçiş yaptım malaesef.

Tabii ki 50 bin bir çıta değil geçirebilirim ya da aşağıda da kalabilirim. Her şeyi aşağı çekip en ucuzu da almak değil amacım. Fiyatına göre güzel ürünler almak. Uzun süre kullanmak istiyorum çünkü. Evet dediğiniz gibi alınabiliyorsa şimdi alinmali ülkemiz şartlarında. Ama RAM miktarını arttırma fikri hiç yoktu gerçekten aklımda 😁

Kafanıza göre ben yine de alın derim örnek vereyim. 32 GB RAM'iniz var ama GTA 6 oynayacaksınız GTA 6 minimium RAM 16 GB ister diye düşünüyorum ve sizin 32 GB RAM'iniz var tahmini 20+'sını kullanır ve size bir şey kalmaz bunu sadece örnek verdim ne kadar RAM o kadar sistem performansını rahatlatır diye dedim benim tercihim alın.

Kafanıza göre ben yine de alın derim örnek vereyim. 32 GB RAM'iniz var ama GTA 6 oynayacaksınız GTA 6 minimium RAM 16 GB ister diye düşünüyorum ve sizin 32 GB RAM'iniz var tahmini 20+'sını kullanır ve size bir şey kalmaz bunu sadece örnek verdim ne kadar RAM o kadar sistem performansını rahatlatır diye dedim benim tercihim alın.

Haklısınız hocam değerlendirmeye aldım bakalım 😊👍

Bilginiz yoksa fikriniz olmasın bence 64gb ram oyunlar için yakın gelecekte ihtiyaç olmayacak, 32 fazlasıyla yeterli eğer oyun oynarken yayın yapmayacaksanız.

Aşağıdaki ürünün fiyatı çok uygun:
Corsair VENGEANCE DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz C36 AMD Optimize Edilmiş Masaüstü Bellek (Yerleşik Voltaj Yönetmeliği, Özel AMD® EXPO Profilleri, Kompakt Form Faktörü, Katı Alüminyum Isı Yayıcı) Soğuk Gri Amazon.com.tr

Bu bütçe ile bilgisayar toplarken yapabileceğiniz en iyi şey alabildiğiniz en pahalı ekran kartını alıp onu destekleyebilecek bir işlemci almak olacaktır, eğer oyunları 4k çözünürlükte oynayacaksanız 7600x işlemci olarak fazlasıyla yeterli olacaktır. Aşağıda sizin için bir sistem topladım:

İşlemci:
Anakart:
Soğutucu:
Ram:
Corsair VENGEANCE DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz C36 AMD Optimize Edilmiş Masaüstü Bellek (Yerleşik Voltaj Yönetmeliği, Özel AMD® EXPO Profilleri, Kompakt Form Faktörü, Katı Alüminyum Isı Yayıcı) Soğuk Gri Amazon.com.tr

Ara toplam: 13.108 TL.

SSD:

Kasa:

Ekran kartı:

4090 ile sistem toplam fiyatı: 57261 tl + psu
7900XTX ile toplam sistem fiyatı: 43192 tl +psu

Power supply özel olarak eklemedim çünkü ekran kartlarının güç tüketimleri farklı olacak ona göre farklı şekilmesi doğru olur. Bütçeyi 60 yaparsanız pc için 4090’lı bir sistem toplayabilirsiniz, eğer 50k da kalırsa 7900XTX rahatça alınabiliyor bu fiyat bandında farklı ekran kartlı sistem öneren var ise direk dinlemeyin hocam.

Ayrıca bir kaç not sizin için farklı fikirlerde bilgisi olmayan insanlar gelip yorum yapmış ve yapacaktır çünkü:

Oyun oynayacaksanız 32GB ram üzerine ihtiyacınız yok.
Oyun oynuyorsanız sadece işlemci için sıvı soğutmaya gerek yok.
Okuma yazma hızı yüksek olan ssdlerin oyun oynarken en ufak katkısı yok pcie gen3 ssdler fiyat performans olarak en uygun olanlar şu anda.
2023 yılında HDD alınmamalı, HDD alacağınıza biraz daha para biriktirip ssd alın.
4K oyun oynayacaksanız işlemciye masraf etmenizin en ufak anlamı yok 7600X fazlasıyla yeterli olacaktır, 7800x3d gibi işlemcilerin kullanım alanı rekabetçi oyunlarda düşük çözünürlükte yüksek fps vermeleri.
Anakart olarak kullanmayacağın özelliklere para verme, en ucuz sayılabilen b650m ds3h gibi bir anakartta arayacağın özelliklerin %99 u mevcut.
PSU alırken almayı düşündüğün psu’nun tierına aşağıdaki siteden bakmalısın:

Son düzenleme:

64 GB RAM gereksiz mesela bir oyun 25 GB RAM tüketiyor 32 GB RAM'le ihtiyacının tamamını karşılıyorsan ekstra RAM'e gerek yok isterse 256 GB RAM olsun performans değilmeyecektir kaldı ki 32 GB RAM oyunlar için oldukça yeterli.

Bilginiz yoksa fikriniz olmasın bence 64 GB RAM oyunlar için yakın gelecekte ihtiyaç olmayacak, 32 fazlasıyla yeterli eğer oyun oynarken yayın yapmayacaksanız.

Aşağıdaki ürünün fiyatı çok uygun:
Corsair Vengeance DDR5 32 GB (2x16 GB) 6000MHz C36 AMD optimize edilmiş masaüstü bellek (yerleşik voltaj yönetmeliği, özel amd® EXPO profilleri, kompakt form faktörü, katı alüminyum ısı yayıcı) soğuk gri Amazon.com.tr

Bu bütçe ile bilgisayar toplarken yapabileceğiniz en iyi şey alabildiğiniz en pahalı ekran kartını alıp onu destekleyebilecek bir işlemci almak olacaktır, eğer oyunları 4K çözünürlükte oynayacaksanız 7600X işlemci olarak fazlasıyla yeterli olacaktır. Aşağıda sizin için bir sistem topladım:

İşlemci:
Anakart:
Soğutucu:
RAM:
Corsair Vengeance DDR5 32 GB (2x16 GB) 6000MHz C36 AMD optimize edilmiş masaüstü bellek (yerleşik voltaj yönetmeliği, özel amd® EXPO profilleri, kompakt form faktörü, katı alüminyum ısı yayıcı) soğuk gri Amazon.com.tr

Ara toplam: 13.108 TL.

SSD:

Kasa:

Ekran kartı:

4090 ile sistem toplam fiyatı: 57261 TL + PSU.
7900XTX ile toplam sistem fiyatı: 43192 TL +PSU

Power Supply özel olarak eklemedim çünkü ekran kartlarının güç tüketimleri farklı olacak ona göre farklı şekilmesi doğru olur. Bütçeyi 60 yaparsanız PC için 4090'lı bir sistem toplayabilirsiniz, eğer 50k da kalırsa 7900XTX rahatça alınabiliyor bu fiyat bandında farklı ekran kartlı sistem öneren var ise direk dinlemeyin hocam.

Ayrıca birkaç not sizin için farklı fikirlerde bilgisi olmayan insanlar gelip yorum yapmış ve yapacaktır çünkü:

Oyun oynayacaksanız 32 GB RAM üzerine ihtiyacınız yok.
Oyun oynuyorsanız sadece işlemci için sıvı soğutmaya gerek yok.
Okuma yazma hızı yüksek olan SSD'lerin oyun oynarken en ufak katkısı yok PCI-e gen3 SSD'ler fiyat performans olarak en uygun olanlar şu anda.
2023 yılında HDD alınmamalı, HDD alacağınıza biraz daha para biriktirip SSD alın.
4K oyun oynayacaksanız işlemciye masraf etmenizin en ufak anlamı yok 7600X fazlasıyla yeterli olacaktır, 7800x3D gibi işlemcilerin kullanım alanı rekabetçi oyunlarda düşük çözünürlükte yüksek FPS vermeleri.
Anakart olarak kullanmayacağın özelliklere para verme, en ucuz sayılabilen B650M DS3H gibi bir anakartta arayacağın özelliklerin %99'u mevcut.
PSU alırken almayı düşündüğün PSU'nun tierına aşağıdaki siteden bakmalısın:

İyi sistem toplamışsın alınabilir sadece SSD'yi değiştiriebilirdim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı