5000D Airflow vs P500A DRGB

Bütçe
1500 TL

Laminon

Hectopat
Daha fazla  
İyi forumlar,
Sistem topluyorum artık son parçalar sıra kasa almaya geldi. Aklımda 5000D var ama ekstra alınacak fanların ücretleri beni düşündürüyor çünkü çok pahalılar. P500a sizce nasıldır fiyatını hak eder mi? Ve 360mm sıvı soğutma takmayı düşünüyorum ona uygun hava akışı iyi uzun ömürlü başka bir kasa öneriniz varsa o da olur. Bu arada soğutucu sıvı soğutma 360 mm olacak ekran kartı da 3070 Ti düşünüyorum o yüzden içinin ferah olmasını istiyorum. PSU XPG Core Reactor 850W var acaba her kasaya uygun oluyor mu PSU bölgeleri onu da bilmiyorum ilk defa kasa topluyorum. Kasa fanlar dahil maksimum 1500 TL olursa iyi olur.
Şimdiden öneriler için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı PSU'yu kullandım, şu an ROG 850G kullanıyorum. Phanteks P500A DRGB kullanıyorum aynı zamanda. Mükemmel bir kasa, eksiği çok az. Benim de gönlümde 5000D Airflow vardı ama ek fan masrafıyla 500-600 lira fark oluyor arada en az. İmzamdaki sistemle kullanıyorum kasayı, bir inceleyin dizeceğiniz sisteme çok yakın.

Aynı PSU'yu kullandım, şu an ROG 850G kullanıyorum. Phanteks P500A DRGB kullanıyorum aynı zamanda. Mükemmel bir kasa, eksiği çok az. Benim de gönlümde 5000D Airflow vardı ama ek fan masrafıyla 500-600 lira fark oluyor arada en az. İmzamdaki sistemle kullanıyorum kasayı, bir inceleyin dizeceğiniz sisteme çok yakın.

Aynen hocam sistemlerimiz aynı gibi baktım imzanıza.
Konudan bağımsız PSU neden değiştirdiniz yeni aldimda ben daha :D
Ve P500A a egzoz fan taktınız mi acaba sıvı soğutma varsa gereksiz diyenler olmuş fikrinizi alayım.
Ve sıcaklık değerleriniz nasıl?

Aynen hocam sistemlerimiz aynı gibi baktım imzanıza.
Konudan bağımsız PSU neden değiştirdiniz yeni aldimda ben daha :D
Ve P500A a egzoz fan taktınız mi acaba sıvı soğutma varsa gereksiz diyenler olmuş fikrinizi alayım.
Ve sıcaklık değerleriniz nasıl?
Hocam PSU değişme nedenim ROG ekosistemine dönmek tamamen, yoksa Core Reactor mükemmel bir PSU. Hatta değiştirmeseydim keşke dediğim zamanlar oluyor, daha hesaplı ve daha iyiydi. Üste sıvı soğutma taktım, arkaya sonradan egzoz fan ekledim. Egzoz fan çok üst düzey olsa da 2-3 derece etkiliyor daha ötesi yok. Sıcaklıklar da CPU ve GPU 60 derece olacak şekilde geziyor ortalama oyunlarda. Hava akışı yönünden şu zamana kadarki en iyi kasamdı. 10'a yakın kasa kullandım.

Hocam PSU değişme nedenim ROG ekosistemine dönmek tamamen, yoksa Core Reactor mükemmel bir PSU. Hatta değiştirmeseydim keşke dediğim zamanlar oluyor, daha hesaplı ve daha iyiydi. Üste sıvı soğutma taktım, arkaya sonradan egzoz fan ekledim. Egzoz fan çok üst düzey olsa da 2-3 derece etkiliyor daha ötesi yok. Sıcaklıklar da CPU ve GPU 60 derece olacak şekilde geziyor ortalama oyunlarda. Hava akışı yönünden şu zamana kadarki en iyi kasamdı. 10'a yakın kasa kullandım.
Teşekkürler hocam vakit ayırıp cevapladığınız için ben en uygun zamanında P500A kasayı alıyorum o zaman.

İkisi de aynı segment kasalardır. P500A, 5000D'nin ARGB fanlı hali diyebilirim. Alternatif olarak TUF GT501 veya Meshify S2 düşünülebilir.
Hocam GT501 bunların yanından bile geçemez, o daha çok P400A-4000D-TD500-Lancool 2 seviyesinde. Meshify S2 sade ve güzel kasa ancak içini doldurmak gerekiyor, bir nevi O11 gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı