5000TL Sistem Toplama Rehberi

Güncelleme: Anakart stoğu bitti. Yerine Gigabyte X370M DS3H ya da B450M Gaming tercih edebilirsiniz. Kasayı bir süre kullandım, gayet iyi ve hava akışı iyi bir kasa, ancak isterseniz ön ve arkaya da filtre takabilirsiniz. Ekstra fan olarak Dark Ultra Bright RGB seti önerebilirim, hız kontrolü de yapılabiliyor. Akasa Viper serisi OC yapacaksanız iyidir ayrıca. OC yapacaksanız Ramtech Bilgisayar'ın getirdiği Snowman 2x120mm fanlı 6 adet ısı borulu soğutuculara bakabilirsiniz. Eğer bütçeniz varsa Sapphire Pulse RX5700XT ve R5 3600 yükseltmesini öneririm, sistem 6000TL oluyor o zaman. Aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz.

Bana sorarsan açık ara daha avantajlı. Salt fps kısmında 5700xt daha yüksek olsa da 5 6 fpsden çok farkı yok. Ancak ray tracingin sağladığı deneyimin o 5 fpsden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Ayrıca nvidia güncellemeleriyle daha stabil hale de getirecektir. 5000 tlden ucuz olması m2 ssd ekleme olanağı da sağlıyor.

Yahu arkadaşım akıl var mantık var. Birinci yazdığım anakart BIOS güncellemesiyle 2933MHz'e çıkabiliyor. Üstelik 5700XT neredeyse 2080 gücünde bir ekran kartı, siz gidip 2060'lı sistem öneriyorsunuz.

Yahu arkadaşım akıl var mantık var. Birinci yazdığım anakart BIOS güncellemesiyle 2933MHz'e çıkabiliyor. Üstelik 5700XT neredeyse 2080 gücünde bir ekran kartı, siz gidip 2060'lı sistem öneriyorsunuz.
hocam eyw kart güçlüde ram 8b sistem darboğaz yapabilir anakar güçsüz messiyi
bursaspora koymak gibi birsey
kasanında cok iyi olduğu söylenemez

16GB RAM var önerdiğim sistemde, biraz dikkkatli okuyalım.
16GB RAM var önerdiğim sistemde, biraz dikkkatli okuyalım.
Güncelleme: Kasa olarak Aerocool Cylon Mini+500W 80+ Cylon PSU Bundle'ını (450TL) ya da Spec Delta RGB 550W Bundle'ı (550TL) tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ben 4ghz r5 2600 ile Rx5700 kullanıyorum. Vulkan kullanan oyunlarda dahi ekran kartını tam güçte kullanamıyorum maalesef.
Tavsiye ettiğiniz işlemci daha yavaş ekran kartınız daha hızlı. Bunu alacak kişi düşük GPU kullanımı konusu açar 10 dakika sonra.
Çok güzel 2k oyun sistemi olmuş. 1080p elbette oynatır ama dediğim gibi düşük GPU kullanımı kullanıcıyı rahatsız edebilir.

Fakat genel olarak hep fiyat performans parçaları bulmuşsunuz. Tebrik ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı