5000TL sistem toplama tavsiye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
sistemm11.JPG

3600 tl süper sistem ama güç kaynağı kısmında emin diyilim.

Ya şimdi madem anakartın crossfire özelliği var o zaman 2 tane gtx 770 ile crossfire yapsak gtx 780 ti'dan daha yüksek performans almaz mıyız ? Hem fiyattan da tasarruf etmiş oluruz. Bence daha mantıklı.
Nvidia ekran kartları ile crossfire yapamazsınız. SLI yapabilirsiniz.

x79, z97, z87 bunlar hep chipset isimleri.

2011, 1150, 1155 bunlar hep soket tipleri.

İşlemci, ekran kartı, bellek bu chipsete göre seçilir, kullanılır ve chipsetin sunduğu kadar performans alınır.

Mesela x79, x99 bunlar extreme serilerdir. Pci-e hattı sayısı 40'dır ve çoklu ekran kartı seçiminde performans kaybı yaşanmaması içindir. Dört kanal bellek destekler. Genel itibariyle soketler değiştikçe bunların değiştiğini görebilirsin.

Soket 1150 işlemci alırsan yanına en güncel chipset'li z97 anakart almalısın mesela. Eğer çoklu ekran kartı kullanmayacaksan oyun için istediğin performansı verir sana. Hatta ikili ekran kartında da kayıp olmaz.

Soket 2011 şuan için sadece 6çekirdek/12izlek işlemci olan, 4930k ve 4960x için tercih edilir, yanına 4 kanal bellek alınır, mini farm amacı taşıyorsa 4'lü gpu takılır, hatta üstüne custom sıvı soğutma yapılır.

Oyun oynayacaksan iyi bir ekran kartı, onu besleyecek iyi bir işlemci, işlemciyle flört edecek bellek ve bu ilişkiden doğan fps'leri çarçur etmeden sana gösterebilecek bir monitör almak senin desturun olmalı.

5 bin lira gibi bir bütçeye çok iyi bir ekran kartı alıp onu 60 hertz bir monitörde sınırlamayı hangi oyuncu tercih eder bilmiyorum. 144hertz + r9 290x pcs alabilmek varken neden sırf intel tercih etmek için monitörden olasın ki ? İntel fanboyu sayılırım ama sana amd öneriyorum, gerçekten bir şey kaybetmeyeceksin. Koyduğum anakart, vatandaki amd destekli en iyi anakart.

Pardon da bir oyun biligsayarı için 5000 TL bütçeyi nereden buluyorsunuz?Ben 1300 TL sistemi nereden kıssam diye düşünüyorum.Kesinlikle yanlış anlamayın kimseye ithamda bulunmuyorum ama sadece bana göre şaşırtıcı.

Yanlış anlama ama ben sadece okula yılda 17 bin veriyorum, bilgisayar için 10 bin lirayı rahatlıkla verebilirim. Mesela bana da müteahhit'ler şaşırtıcı geliyor. 4-5 milyon lira nakiti nerden bulupta 100 dairelik bir site yapıyor. Stajda aylık 100bin lira sadece kaba inşaat taşeronuna ödeme yapıyordu gözümün önünde.

İnşallah sana da nasip olur 5 bin, 10 bin liralık sistem toplamak.

@Grapis

x79, z97, z87 bunlar hep chipset isimleri.

2011, 1150, 1155 bunlar hep soket tipleri.

İşlemci, ekran kartı, bellek bu chipsete göre seçilir, kullanılır ve chipsetin sunduğu kadar performans alınır.

Mesela x79, x99 bunlar extreme serilerdir. Pci-e hattı sayısı 40'dır ve çoklu ekran kartı seçiminde performans kaybı yaşanmaması içindir. Dört kanal bellek destekler. Genel itibariyle soketler değiştikçe bunların değiştiğini görebilirsin.

Soket 1150 işlemci alırsan yanına en güncel chipset'li z97 anakart almalısın mesela. Eğer çoklu ekran kartı kullanmayacaksan oyun için istediğin performansı verir sana. Hatta ikili ekran kartında da kayıp olmaz.

Soket 2011 şuan için sadece 6çekirdek/12izlek işlemci olan, 4930k ve 4960x için tercih edilir, yanına 4 kanal bellek alınır, mini farm amacı taşıyorsa 4'lü gpu takılır, hatta üstüne custom sıvı soğutma yapılır.

Oyun oynayacaksan iyi bir ekran kartı, onu besleyecek iyi bir işlemci, işlemciyle flört edecek bellek ve bu ilişkiden doğan fps'leri çarçur etmeden sana gösterebilecek bir monitör almak senin desturun olmalı.

5 bin lira gibi bir bütçeye çok iyi bir ekran kartı alıp onu 60 hertz bir monitörde sınırlamayı hangi oyuncu tercih eder bilmiyorum. 144hertz + r9 290x pcs alabilmek varken neden sırf intel tercih etmek için monitörden olasın ki ? İntel fanboyu sayılırım ama sana amd öneriyorum, gerçekten bir şey kaybetmeyeceksin. Koyduğum anakart, vatandaki amd destekli en iyi anakart.

Abi bilgilendirme için cok sağol senin ilk önerdigin sistemi alayımı simdi yoksa bi daha link verebilirmisin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı