Nvidia ekran kartları ile crossfire yapamazsınız. SLI yapabilirsiniz.Ya şimdi madem anakartın crossfire özelliği var o zaman 2 tane gtx 770 ile crossfire yapsak gtx 780 ti'dan daha yüksek performans almaz mıyız ? Hem fiyattan da tasarruf etmiş oluruz. Bence daha mantıklı.
x79, z97, z87 bunlar hep chipset isimleri.
2011, 1150, 1155 bunlar hep soket tipleri.
İşlemci, ekran kartı, bellek bu chipsete göre seçilir, kullanılır ve chipsetin sunduğu kadar performans alınır.
Mesela x79, x99 bunlar extreme serilerdir. Pci-e hattı sayısı 40'dır ve çoklu ekran kartı seçiminde performans kaybı yaşanmaması içindir. Dört kanal bellek destekler. Genel itibariyle soketler değiştikçe bunların değiştiğini görebilirsin.
Soket 1150 işlemci alırsan yanına en güncel chipset'li z97 anakart almalısın mesela. Eğer çoklu ekran kartı kullanmayacaksan oyun için istediğin performansı verir sana. Hatta ikili ekran kartında da kayıp olmaz.
Soket 2011 şuan için sadece 6çekirdek/12izlek işlemci olan, 4930k ve 4960x için tercih edilir, yanına 4 kanal bellek alınır, mini farm amacı taşıyorsa 4'lü gpu takılır, hatta üstüne custom sıvı soğutma yapılır.
Oyun oynayacaksan iyi bir ekran kartı, onu besleyecek iyi bir işlemci, işlemciyle flört edecek bellek ve bu ilişkiden doğan fps'leri çarçur etmeden sana gösterebilecek bir monitör almak senin desturun olmalı.
5 bin lira gibi bir bütçeye çok iyi bir ekran kartı alıp onu 60 hertz bir monitörde sınırlamayı hangi oyuncu tercih eder bilmiyorum. 144hertz + r9 290x pcs alabilmek varken neden sırf intel tercih etmek için monitörden olasın ki ? İntel fanboyu sayılırım ama sana amd öneriyorum, gerçekten bir şey kaybetmeyeceksin. Koyduğum anakart, vatandaki amd destekli en iyi anakart.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.