5000TL yazılım kursu için sistem önerisi

Abdullah63

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, çocuklar için yazılım kursumuz var. HTML/CSS ile başladık. İleride Flutter, React ile devam edeceğiz. 5-6 tane masaüstü alınacak şimdi. 4000-5000₺'ye sadece yazılım işi için bilgisayar gerekiyor. 18-19" monitör de lazım olduğu için ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Ucuzundan monitör de önerirseniz daha iyi olur. Sistemler monitörle beraber olursa çok daha iyi olur. Bu piyasada zor biliyorum. 4000-5000₺'lere Turbox, Izoly kasalar var fakat hiç girmek istemiyorum o topa. Sizce girilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Not: Flutter için en az 4 çekirdek ve 8 GB RAM gerekiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, çocuklar için yazılım kursumuz var. HTML/CSS ile başladık. İleride Flutter, React ile devam edeceğiz. 5-6 tane masaüstü alınacak şimdi. 4000-5000₺'ye sadece yazılım işi için bilgisayar gerekiyor. 18-19" monitör de lazım olduğu için ne kadar ucuz olursa o kadar iyi. Ucuzundan monitör de önerirseniz daha iyi olur. Sistemler monitörle beraber olursa çok daha iyi olur. Bu piyasada zor biliyorum. 4000-5000₺'lere Turbox, Izoly kasalar var fakat hiç girmek istemiyorum o topa. Sizce girilebilir mi? Şimdiden teşekkürler.

Ikinci el Optiplex sistemlere goz atabilirsiniz.

Bence bir kurs açıp o sistemleri almak doğru değil. Okculuk kursu açıp ipe yay bağlayıp kullandirmak gibi. Butceyi biraz arttirip daha duzgun seyler bakmanizi tavsiye ederim ama size kalmış.

Son düzenleme:
Ikinci el Optiplex sistemlere goz atabilirsiniz.

Bence bir kurs açıp o sistemleri almak doğru değil. Okculuk kursu açıp ipe yay bağlayıp kullandirmak gibi. Butceyi biraz arttirip daha duzgun seyler bakmanizi tavsiye ederim ama size kalmış.
Katılıyorum. Bütçe biraz daha artsa en kötü AM4 APU sistem toplansa daha hoş olur.

Katılıyorum. Bütçe biraz daha artsa en kötü AM4 APU sistem toplansa daha hoş olur.

Haklısınız hocam, bana kalsa da öyle olur. Fakat ben sadece dersi verecek kişiyim. Sistemleri ben almıyorum. Sadece bana danışıldı ve ben de size danışmak istedim. Ben de tam olarak sizin dediğiniz gibi olmasını istiyorum aslında. Çünkü bahsettiğimiz ucuz sistemler ufak tefek eğitim için yeterli fakat çocuklara proje geliştirme aşamasında çok zorluk çıkaracaklar. Ben de o yollardan geçtiğim için söylüyorum. Yine de bahsettiğiniz ayardaki sistemlerden de örnek verirseniz belki teklif edebilirim.

Haklısınız hocam, bana kalsa da öyle olur. Fakat ben sadece dersi verecek kişiyim. Sistemleri ben almıyorum. Sadece bana danışıldı ve ben de size danışmak istedim. Ben de tam olarak sizin dediğiniz gibi olmasını istiyorum aslında. Çünkü bahsettiğimiz ucuz sistemler ufak tefek eğitim için yeterli fakat çocuklara proje geliştirme aşamasında çok zorluk çıkaracaklar. Ben de o yollardan geçtiğim için söylüyorum. Yine de bahsettiğiniz ayardaki sistemlerden de örnek verirseniz belki teklif edebilirim.
APU sistemi 10k'dan aşağı toplayamazsınız sıfır olarak, ikinci el tek tek uğraşsanız en fazla 7k'ya toplarsınız ama çok uğraştırır. Sahibindenden 5-6k civarında sistem bakın, attığım gibi sistemler bu bütçede en iyi seçenekler, günü kurtarır en azından. 4.-5. nesil DDR3 bir şeyler bulabilirsiniz, bazılarında monitör falan da oluyor hem.

APU sistemi 10K'den aşağı toplayamazsınız sıfır olarak, ikinci el tek tek uğraşsanız en fazla 7K'ya toplarsınız ama çok uğraştırır. Sahibindenden 5-6k civarında sistem bakın, attığım gibi sistemler bu bütçede en iyi seçenekler, günü kurtarır en azından. 4.-5. nesil DDR3 bir şeyler bulabilirsiniz, bazılarında monitör falan da oluyor hem.

Hocam merhaba tekrar. Adamlarla konuştuk, bütçeyi 10K'ya çıkardılar. Nasıl çözebiliriz o işi? Özelliklerini yazarsanız iyi olur, bilgisayarları onlar alacak. Özelliklerini istiyorlar.

Attığım sisteme yukarıdaki RAM'i ekleyerek 16 GB çift kanal şeklinde kullanırsanız sorun yaşamazsınız. Biraz daha bütçe çıkarsa ucuzundan bir hava soğutma takılabilir veya güç kaynağı yükseltilebilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı