500TL Klavye mi, Fare mi?

RIPSHOT

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
öğrenci
Merhaba arkadaşlar. Ben bir konuda kararsız kaldım. Yeni bir oyuncu ekipmanı alacağım fakat hangisini alayım karar veremedim. Şu anda Logitech G105 ve Logitech G300S kullanıyorum. Klavye ve fareden memnunum fakat arkadaşımda birkaç gün boyunca mekanik klavye kullandım. Çok hoşuma gitti. Benim klavyeme geçtiğimde ise tuşlar aşırı sert geldi. Ben mekanik klavye bakıyorum fakat üst düzey mekanik klavye alırsam farem giriş seviye olacağı için fare mi alayım bilemedim. Ben rekabetçi oyunlar, rekabetçi oyunlar kadar da AAA oyunlar oynamayı tercih ederim. Sizce mekanik klavye mi alayım? G300S sensörü fare bozulmadıktan sora ne kadar beni götürür? Şu anlık bana fazlasıyla yetiyor ama mesela Steelseries Rival 300 veya 700'e geçsem bu fare ile aralarında çok büyük fark mı olur? Bütçem 500 TL. Ya fare alacağım ya da klavye. Dediğim gibi biraz klavyeden yanayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşüncelerine göre klavye daha mantıklı duruyor. Ayrıca bence kötü klavyenin eksisi fareden daha fazla kaldı ki faren güzel. Klavye de fena değil denilebilir ama mekanik klavyenin tadı ayrıdır be :D Ben de deneme amaçlı CK108 almıştım şimdi normal klavyeler çok berbat gelmeye başladı, 1-2 aya Razer Blackwidow Chroma almayı planlıyorum. Yani benim fikrim klavye. Ayrıca ben şahsen klavyeye MAX. 1000 TL verebilirim ama fareye 600 TL'den daha fazla vermem. Sonuç olarak bence klavyeni değiştir :D

Düşüncelerine göre klavye daha mantıklı duruyor. Ayrıca bence kötü klavyenin eksisi fareden daha fazla kaldı ki faren güzel. Klavye de fena değil denilebilir ama mekanik klavyenin tadı ayrıdır be :D Ben de deneme amaçlı CK108 almıştım şimdi normal klavyeler çok berbat gelmeye başladı, 1-2 aya Razer Blackwidow Chroma almayı planlıyorum. Yani benim fikrim klavye. Ayrıca ben şahsen klavyeye MAX. 1000 TL verebilirim ama fareye 600 TL'den daha fazla vermem. Sonuç olarak bence klavyeni değiştir :D
WASD tuşlarına falan basarken aşırı sert geliyor klavyem. Fare çok fazla büyük fark yaratır mı sozce sensörü dışında veya sensörü ne kadar fark eder?

WASD tuşlarına falan basarken aşırı sert geliyor klavyem. Fare çok fazla büyük fark yaratır mı sizce sensörü dışında veya sensörü ne kadar fark eder?
Sensör evet, tabii ki önemli ama oyunlarda seni geriye çektiğini hissediyor musun? Profesyonel oyuncu değilsen, emin ol çok etkilemez. Yani etkiler ama paranı PC'ye veya ekipmanlarına abartı bir şekilde çok vermek hata emin ol. Daha iyi harcamalar yapabilirsin. Neyse, konuya dönersek, bence G300S gayet yeterli bir mouse.

Sensör dışında ergonomisi, rahatlığı, malzeme kalitesi vs. önemli. Elin küçükse ve rahat geliyorsa iyi. Tepki süresi bence yeterli. Hatta ben senin yerinde olsam direkt değiştirmezdim fareyi. Klavye değiştir beni diyor ama faren güzel. G402 kullanıyorum da ne oluyor,oyunculuk performansım önceki kullandığım fare ile (Motospeed'in saçma sapan bir faresi :D :D) hemen hemen aynıydı. Yani farenin seni geriye çektiğini hissedersen o zaman değiştir.

Sensör evet, tabii ki önemli ama oyunlarda seni geriye çektiğini hissediyor musun? Profesyonel oyuncu değilsen, emin ol çok etkilemez. Yani etkiler ama paranı PC'ye veya ekipmanlarına abartı bir şekilde çok vermek hata emin ol. Daha iyi harcamalar yapabilirsin. Neyse, konuya dönersek, bence G300S gayet yeterli bir mouse.

Sensör dışında ergonomisi, rahatlığı, malzeme kalitesi vs. önemli. Elin küçükse ve rahat geliyorsa iyi. Tepki süresi bence yeterli. Hatta ben senin yerinde olsam direkt değiştirmezdim fareyi. Klavye değiştir beni diyor ama faren güzel. G402 kullanıyorum da ne oluyor,oyunculuk performansım önceki kullandığım fare ile (Motospeed'in saçma sapan bir faresi :D:D) hemen hemen aynıydı. Yani farenin seni geriye çektiğini hissedersen o zaman değiştir.
Benim içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Şu anlık fare bana fazlasıyla yetiyor. Ben en iyisi klavye alayım. Teşekkürler.

Ben teşekkür ederim. Klavye tavsiyesi için yeni konu açabilirsin. Veya aklında bir klavye var mı?
Logitech G810 var aklımda Razer Blackwidow chroma alacaktım fiyatları uçmuş. Ben de Logitech alayım dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben teşekkür ederim. Klavye tavsiyesi için yeni konu açabilirsin. Veya aklında bir klavye var mı?
Logitech G810 var aklımda Razer Blackwidow chroma alacaktım fiyatları uçmuş. Ben de Logitech alayım dedim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı