500W Aerocool güç kaynağı fan sesi yapıyor

Yigitcannm

Hectopat
Arkadaşlar selam. Bende Aerocool 500W güç kaynağı var masaüstündeyken hiçbir ses yok ama oyuna girdiğim zaman GTA veya ekran kartı isteyen oyunlara fan sesim artıyor. Bunun nedenini 1 aydır çözemedim. Yardımcı olur musunuz? Fanı mı değiştirmem lazım? Ne yapmam lazım? Kasam kapalı ofis kasası yan kapağı açık halde bile aynı sorunu yaşıyorum.

Sistemi bilmiyorum tüm parçaları yazarsan yardımcı olurum.

Şu an fan değiştirmek bile pahalı PSU yükseltmek uzun vadede daha karlı.

GTX1660 Ti i3 10100F 8x2 RAM var kapalı ofis kasası ileride yeni hava akışı olan bir kasaya geçeceğim bir de işlemcimi Ryzen 5 5600e yüksekticem.

Yok daha neler hocam PSU'nun içini açıp fanı yağlayacak en kötü ihtimal değiştirir en ufak şeyler için PSU değiştirmek nedir yahu.

Hocam siz ne öneriyorsunuz bu kronik bir sorun mu yoksa dediğiniz gibi mi yapmalıyım.

dediğiniz gibi mi yapmalıyım

Fan değiştirince garanti gider içini açtığın için, satarken sıkıntı. PSU hala aynı giriş seviye PSU sadece fanı değişmiş olur ilerde yükseltmek daha pahalı olcak gidişat öyle. Şu an adam gibi bi fan zaten 150 lira falan onu da PSU'da harcamak istemezsin şimdi değiştir daha iyisini al zaten 2 3 ay sonra maaşlar yine zamlanır o zaman şimdiki ses çıkaran aleti bile şimdiki Pylon parasına satarsın.

GTX1660 Ti i3 10100F 8x2 RAM var kapalı ofis kasası ileride yeni hava akışı olan bir kasaya geçeceğim bir de işlemcimi Ryzen 5 5600e yüksekticem.

Tamam Pylon iş görür rahatsız edici ses de yapmaması lazım.

Dediğiniz gibi mi yapmalıyım.

Hocam güç kaynağında kapanma gibi bir problem yoksa fanını yağlamaya dene eğer yine kesilmez ise 12cm bir fan bul değiştir devam.

Şu an adam gibi bir fan zaten 150.

50 TL'ye de normal bir 12cm fan iş yapar hocam abartınız sanki veyata bozuk PSU bulsa bilgisayarcılardan rica etse her türlü bulunur ucuz yollu.

Hocam güç kaynağında kapanma gibi bir problem yoksa fanını yağlamaya dene eğer yine kesilmez ise 12cm bir fan bul değiştir devam.

50 TL'ye de normal bir 12cm fan iş yapar hocam abartınız sanki veyata bozuk PSU bulsa bilgisayarcılardan rica etse her türlü bulunur ucuz yollu.
50 TL'ye aldığı fan üstündeki fandan daha kötüdür.

İçindeki fan da o ayarda bence zaten. Bir de fan kadar heatsink vb. de önemli bu giriş seviye aletlerde onlardan da kısıyolar.

O zaman ben fan değiştirilmesini istiğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı