500W PSU, RX 580 sistem için yeterli mi?

Recai Cbn

Hectopat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle herkese selamlar, 500W PSU'lu bir sistemim var. Yakın bir arkadaşım düşük wattlı PSU sistemi yakabilir dedi ve içime bir korku düştü. Sistem bilgilerim profilimde var. Bir şey olur mu olmaz mı bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

İşlemci: AMD RYZEN 1600 3.2Ghz // Anakart: ASUS DRAGON B450M / / Ram: 1x8 8 GB 3000 MHz OC XPG GAMMİX D10 DDR4/ / SSD: ADATA 480 GB / / Ekran Kartı: Asus ROG STRIX RX 580 8GB/ / PSU: Power Boost 500W 80+/ / Kasa: Power Boost VK-1631/ / Ekran: LG 22MK400H 21.5" 75Hz 1ms

Öncelikle herkese selamlar, 500W PSU'lu bir sistemim var. Yakın bir arkadaşım düşük Watt'lı PSU sistemi yakabilir dedi ve içime bir korku düştü. Sistem bilgilerim profilimde var. Bir şey olur mu olmaz mı bilgi almak istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Hocam o PSU o kartı besleyemez beslese bile yükte sistem çöp olur.

Arkadaşların tam tersine PSU değiştirmeni önermem, eğer satıp 50TL koyup Corsair CM tarzı bir şey alamayacaksan bir anlamı yok çünkü. Powerboost ile sorun yaşayanların sayısı Xigmatek ile yaşayanlardan daha az. Biraz ezber bu tarz markalara edilen laflar. Her hazır sistemde ucuz diye kullanılıyor zaten mecbur sıkıntı çıkaracak.

Kaliteli ürünse 500W o sisteme yetecektir ama Powerboost, Gamepower gibi üreticilerden PSU alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Genelde hazır sistemlere fiyatı düşürmek için bunları koyuyorlar ama sıkıntı yaşayan çok fazla insan var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı