5060 Ti 16 GB ile 2K monitör uyumlu mudur?

O zaman basit, hocam. Gerçekten çok teşekkürler. Ben sandım kasaya gelen power tuşu bile değişmesi lazım falan, çok uğraştırıcı sanmıştım da. Şu an siz böyle deyince gerçekten çok basit olduğunu anladım. Sadece ekran kartı güç girişi ve anakart güç girişini söküp yeniliyoruz. YouTube'da anlatımlı video falan bulabilir miyim? Bende şu görseldeki bu kadar kablo karmaşasından korkmuştum.

Detaylı videolar mevcut hocam, alttakilere göz atabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Detaylı videolar mevcut hocam, alttakilere göz atabilirsiniz.

Hocam bıraz uzunmus da 2. vıdeo daha anlasılır. Pekı bende kule tıpı sogutucu var ondan dolayı CPU Power falan sıkıntı cıkarır mı?

Hocam bıraz uzunmus da 2. vıdeo daha anlasılır. Pekı bende kule tıpı sogutucu var ondan dolayı CPU Power falan sıkıntı cıkarır mı?
Ben devasa denebilecek Phantom Spirit takılı olmasına rağmen CPU güç kablosunu çıkarıp takabiliyorum. Muhtemelen sizin soğutmanız da sorun çıkarmayacaktır.

Dislike atan, verileri ben sallamıyorum YouTube üzerinden izlediğim sayısız test videolarına baz alarak böyle bir açıklama yaptım ki hala arkasındayım.
Çok uzatmak istemiyorum ancak meraklısı için 5060 16 GB VRAM'e sahip ekran kartı, 2K için önerilen ekran kartı olmasa da YouTube üzerindeki birçok 2K test videolarında CP 2077, Alan Wake, Wuchang, Wukong gibi ağır oyunları 2K da yüksek ayarlarda "X4 Frame Gen. İle" 60 120 FPS arası veriyor.
Bunu 2K kartı olmayan bir 5060 Ti için yazıyorum. Yoksa tabii ki 4070 daha iyidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dislike atan, verileri ben sallamıyorum YouTube üzerinden izlediğim sayısız test videolarına baz alarak böyle bir açıklama yaptım ki hala arkasındayım.
Çok uzatmak istemiyorum ancak meraklısı için 5060 16 GB VRAM'e sahip ekran kartı, 2K için önerilen ekran kartı olmasa da YouTube üzerindeki birçok 2K test videolarında C2077, Alan Wake, wuchang, Wukong gibi ağır oyunları 2 k da yüksek ayarlarda "X4 Frame Gen. İle" 60 120 FPS arası veriyor.
Bunu 2K kartı olmayan bir 5060 Ti için yazıyorum. Yoksa tabii ki 4070 daha iyidir.

4X Frame Gen ile 60-120 FPS alan bir oyunun base FPS değer 15-30'dur hocam, böyle bir değer ile Frame Gen açılması sonucu ekranda 120 FPS yazsa dahi aslında oyun 15-30 FPS olarak çalışır. Bu sebeple kasma hissinden ve görüntü bozulmasından oyun oynayamazsınız, Frame Gen için en azından 55-60 FPS alıyor olmak gerekiyor ki stabil bir deneyim yaşayabilelim. Konu sahibinin 20 FPS akıcılığında, Input lag, stutter ve bozuk görüntülü bir şekilde gerçek anlamda "baş döndürücü" bir deneyim yaşamak istediğini düşünmüyorum.

4X Frame Gen ile 60-120 FPS alan bir oyunun base FPS değer 15-30'dur hocam, böyle bir değer ile Frame Gen açılması sonucu ekranda 120 FPS yazsa dahi aslında oyun 15-30 FPS olarak çalışır. Bu sebeple kasma hissinden ve görüntü bozulmasından oyun oynayamazsınız, Frame Gen için en azından 55-60 FPS alıyor olmak gerekiyor ki stabil bir deneyim yaşayabilelim. Konu sahibinin 20 FPS akıcılığında, Input lag, stutter ve bozuk görüntülü bir şekilde gerçek anlamda "baş döndürücü" bir deneyim yaşamak istediğini düşünmüyorum.

İzlediğim inceleme videolarına göre yorumlamıştım ancak base FPS değerleri de dediğiniz gibi önemli, ancak offline girilen bir oyunda frame gen ile alınan 60-120 FPS de şahsen çok sorun yaşatmayacaktır.
Kendimde olan 3050 ile bile base 30-35 FPS ile frame gen açıp 80-90 FPS ile çokça oyun bitirdim ve zevk de aldım, ancak tabii ki bu durum sadece offline oyunlarda görmezden gelinebilir.
Ortalama ham 30-40 FPS alan bir ekran kartı 20-35 ms’lerde tepki süresi verirken frame gen ile de yine 25-30 ms’lerde 60-120 FPS’lerde offline oyunların oynanabileceği görüşündeyim.
Yoksa tabii ki 5060 Ti 16 VRAM olsa bile sonuçta 2K için bir kart değil ama yazılımsal olarak da bir şekilde mümkün kılınıyor.

Bu arada 5060 Ti’yi savunduğum için demiyorum ama saf güçte DLAA ile birlikte 50-55 FPS’lerden başlıyor ilgili videodaki oyunlarda.
Sonuçta 16 VRAM olması bile bu kart için alınabilir bir seçenek. Zaten Nvidia yazılımsal olarak daha akıcı, özellikle AMD FSR’e göre.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı