5070 sistem toplama önerisi

Bütçe
70000
Olur evde kendim toplayabilirim parçaları.

O zaman daha kaliteli bir sistem çıkar. Hemen parçaları atayım.

İşlemci 9700X-13K.

Ekran kartı 9070XT-30.7k

Anakart B850M Force, sağlam VRM yapısı+sağlam MOSFET soğutma bloğu.-6.5k

Kasa+güç kaynağı olarak tercihim MSI 121a. 750W yeterlidir maksimumda 650W tüketim görürsünüz.-5.1k

RAM olarak kendiminde kullandığı, Patriot Viper Venom'u öneriyorum. 6000MHz CL30 çip yine Hynix a-die. Overclock yapması, alt timing ayarlaması performansa etki eder, bu anlamda en iyi RAM'ler olabilir. En çok satın alınan RAM olması bu yüzden.-9k.

M.2 SSD olarak NV3 öneriyorum.Gen 4 okuma, yazması hızlı kuvvetli bir modeldir.-4.8k

Toplam fiyat 69.1k

Soğutucu olarak iki önerim var. Linklerini aşağıya bırakıyorum.

Bu sistemi kontrol ettiğimde 32 GB RAM belirtilmiş fakat özelliştirme kısmında RAM 16 GB olarak seçili görünüyor bir yanlışlık mı var bakma şansınız var mı?

AMD yazılım teknolojileri olarak hep düşünüyor ekran kartında beni oyun desteği ve stabilitr konusunda umarım 5070 yerine tercih etme konusunda üzmez 😊

Doğru 16 GB RAM var. Bu bütçeye bulunan tüm sistemler böyle :/.maalesef çip krizi çok vurdu. SSD fiyatları bile uçtu gitti. İleride 1x16 ekleyebilirsiniz. Lakin elle toplayabiliyorsanız, attığım parçaları tercih edebilirsiniz. Elle toplamak artık daha uyguna geliyor.

AMD şu anda çok iyi durumda. Özellikle bu sene özelinde. NVIDIA kartlar bu sene daha fazla driver sorunu yaşadı. Herhangi bir çekinceniz olmasın, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Son düzenleme:
O zaman daha kaliteli bir sistem çıkar. Hemen parçaları atayım.

İşlemci 9700X-13K.

Ekran kartı 9070XT-30.7k

Anakart B850M Force, sağlam VRM yapısı+sağlam MOSFET soğutma bloğu.-6.5k

Kasa+güç kaynağı olarak tercihim MSI 121a. 750W yeterlidir maksimumda 650W tüketim görürsünüz.-5.1k

RAM olarak kendiminde kullandığı, Patriot Viper Venom'u öneriyorum. 6000MHz CL30 çip yine Hynix a-die. Overclock yapması, alt timing ayarlaması performansa etki eder, bu anlamda en iyi RAM'ler olabilir. En çok satın alınan RAM olması bu yüzden.-9k.

M.2 SSD olarak NV3 öneriyorum.Gen 4 okuma, yazması hızlı kuvvetli bir modeldir.-4.8k

Toplam fiyat 69.1k

Soğutucu olarak iki önerim var. Linklerini aşağıya bırakıyorum.

Doğru 16 GB RAM var. Bu bütçeye bulunan tüm sistemler böyle :/.maalesef çip krizi çok vurdu. SSD fiyatları bile uçtu gitti. İleride 1x16 ekleyebilirsiniz. Lakin elle toplayabiliyorsanız, attığım parçaları tercih edebilirsiniz. Elle toplamak artık daha uyguna geliyor.

AMD şu anda çok iyi durumda. Özellikle bu sene özelinde. NVIDIA kartlar bu sene daha fazla driver sorunu yaşadı. Herhangi bir çekinceniz olmasın, gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.
Kasa olarak görseli daha iyi masada daha iyi duracak bir akvaryum kasa gibi bir öneriniz olabilir mi? birde hava mı sıvı mı soğutma kullanmak mantıklı bu işlemci ile ?

Kasa olarak görseli daha iyi masada daha iyi duracak bir akvaryum kasa gibi bir öneriniz olabilir mi? Bir de hava mı sıvı mı soğutma kullanmak mantıklı bu işlemci ile?

Hocam akvaryum kasa bilgim iyi değil. Farklı birisi yardımcı olursa sevinirim. Soğutucu konusuna gelirsek, en üst seviye hava soğutmalar, daha uyguna aynı bütçeye alınabilecek sıvı soğutuculardan, daha iyi performans gösterir. Gözünüze sıvı soğutucu hoş geliyorsa o tarafa yönelebilirsiniz. Sağlam bir 240mm işinizi görür. Attığım gibi sağlam bir hava soğutma da çok rahat işinizi görür. Şahsen kendim görüntü için, sıvı soğutma kullanıyorum. Bilgisayarın ortasında, kocaman bir blok görmek hoşuma gitmiyor. Ama 1000TL gibi daha ucuz bir rakama, aynı soğutma performansını almak, kimileri için daha iyi bir seçenek olabilir.

Hocam akvaryum kasa bilgim iyi değil. Farklı birisi yardımcı olursa sevinirim. Soğutucu konusuna gelirsek, en üst seviye hava soğutmalar, daha uyguna aynı bütçeye alınabilecek sıvı soğutuculardan, daha iyi performans gösterir. Gözünüze sıvı soğutucu hoş geliyorsa o tarafa yönelebilirsiniz. Sağlam bir 240mm işinizi görür. Attığım gibi sağlam bir hava soğutma da çok rahat işinizi görür. Şahsen kendim görüntü için, sıvı soğutma kullanıyorum. Bilgisayarın ortasında, kocaman bir blok görmek hoşuma gitmiyor. Ama 1000TL gibi daha ucuz bir rakama, aynı soğutma performansını almak, kimileri için daha iyi bir seçenek olabilir.
Ama güç kaynağı olarak 750W altına düşmemek lazım değil mi ?

Peki Full HD oyunculuk için bu sistem ziyan olur diyebilir miyiz 2k monitör ne zaman alabilirim bilmiyorum çünkü.

Peki Full HD oyunculuk için bu sistem ziyan olur diyebilir miyiz 2K monitör ne zaman alabilirim bilmiyorum çünkü.

Ziyan olmaz neden olsun. İleride bu sistemi toplayamayabilirsiniz. Ama monitörler, genelde krize girmez. OLED gibi çok uçuk teknolojileri tercih etmezseniz, gayet alınabilir fiyattalar. Bu ekonomide bugün peçete alsan yarın karlı çıkarsın.

Peki birde modüler bir psu tavsiyesi alabilir miyim birde bu işlemciler kutusuz satılıyor bunlarda bir sıkıntı çıkma durumu olabilir mi kutusuz ürünlerde.

Peki bir de modüler bir PSU tavsiyesi alabilir miyim bir de bu işlemciler kutusuz satılıyor bunlarda bir sıkıntı çıkma durumu olabilir mi kutusuz ürünlerde.

Yok herhangi bir sorun çıkmaz, kutusuz üründe. Ben bugüne kadar 15'e yakın işlemci aldım, hiçbiri kutulu değildi. Modüler olunca fiyat şahlanıyor. Hem alınabilirlik, hem de fiyatı göz önüne alırsam, en uygun seçenek bu. 8 yıl ASUS garantisi var ürünün.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Geri
    Yukarı