5070 Ti 7800x3D sistem için 2K monitör tavsiyesi

Tercih meselesi ya sen hangisinde daha çok keyif alırsın bilemiyorum. Performans kısmı kişisel. Bazısı var 40 FPS bile yeter diyor bazısı da var 60 FPS yetmez diyor.

4K IPS ile G65B kıyası da öznel bir durum. Ben video, dizi, film vs izlerken renk gamutunu SRGB'ye sınırlıyorum (çünkü sRGB içeriği geniş gamut modunda izlemek örneğin insan tenini aşırı kırmızımsı yapıyor) haliyle renk canlılığı azalıyor ama aşırı doygunluk sorunu da çözülüyor. OLED'in sonsuz kontrast oranı sayesinde görüntü hala canlı gözüküyor. Telefonda bile böyle kullanıyorum ben. Bazısı da var o canlı renkleri seviyor. Benim için kontrast renk gamutundan daha önemli. Eğer kontrast düşükse renkleri SRGB'ye sınırlayınca görüntü sönük gözüküyor. Bu yüzden iyi bir VA benim için biçilmiş kaftan. Rehberim de bu sorundan bahsettim. Rehber: Monitörde renkleri SRGB'ye sınırlama ve aşırı doygun görüntüden kurtulma

4K evet çok güzel ama çoğu içerik 4K değil. Örneğin YouTube içerikleri genel de 1080p. 4K da PC de uzun ömürlü olmuyor.

Sırf 4K diye yüksek kontrast ve iyi siyahtan vazgeçmem. Çözünürlük ne kadar iyi olursa olsun renkler yanlışsa bir şeyler izlemekten keyif alamıyorum. Qd-OLED de YouTube kullanmak benim için çok kötü bir deneyimdi, ta ki renkleri sınırlayana kadar. AOC da renkleri sınırlamak mümkün fakat düşük kontrast, kötü siyah tekdüzelik ve IPS glow gibi problemler "benim için" kabul edilemez.

Sizin için bu eksiler sorun değilse 4K alabilirsiniz renk gamutu bakımından da üstün. Ama dediğim gibi bu benim kişisel tercihim.
anlaşıldı hocam samsung g65b nin 12k altına düşmesini beklicem galiba. Zaten 1440p en mantıklısı bana göre de ama sabırsızlık 1-1.5 ayda pcyi topladım. 2.5 haftadır falanda hala 1080p monitördeyim indirim bekliyorum bir yandan. Dual mode işi benim için biraz fantazi. Ekran kartım 4k da giriş seviyesi kalıyor. Samsungla 2k da ortalama 240 hz çoğu oyunda alacağımı düşünüyorum.Hakkını verme konusunda g65b daha mantıklı geliyor.

Anlaşıldı hocam Samsung G65B'nin 12K altına düşmesini bekleyeceğim galiba. Zaten 1440p en mantıklısı bana göre de ama sabırsızlık 1-1.5 ayda PC'yi topladım. 2.5 haftadır falan da hala 1080p monitördeyim indirim bekliyorum bir yandan. Dual mode işi benim için biraz fantezi. Ekran kartım 4K da giriş seviyesi kalıyor. Samsung'la 2K da ortalama 240 Hz çoğu oyunda alacağımı düşünüyorum. Hakkını verme konusunda G65B daha mantıklı geliyor.

Samsung'un sitesinde öğrenci indirimiyle 11 bin TL'ye satılıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı