Amd önce rtx oyunlardaki performans sorunu ve yüksek güç tüketimini de düzeltmesi lazım. Birde fsr 4 ün eski fsr destekli oyunlarda kullanılmasınıda sağlamalı fsr 4 ü destekleyen oyun sayısıda çok az.Bu fiyatlara 9070 XT çok daha iyi kart. Ama işte 5070 modelinin MFG avantajı var, AMD'nin bir an önce MFG getirmesi gerekiyor. Kas gücü olarak çok daha güçlü olsa da MFG destekli oyunlar yaygınlaştıkça kas gücünün önemi kalmayacak.
Benim şahsi düşüncem şuan ortalık biraz karışık. Nvidia 5000 serisi fiyasko ile çıktı. Multiframe gen olmadan 4000 serisi ile aynı performansı veriyor hatta bazen bi kaç fps dahada düşük verebiliyor. Adamlar resmen ekran kartı yerine yazılım sattılar ki bu yazılımda fake frame oldugu için bazı deneyen kişiler iyi hissiyat vermediklerini söylediler yani multi frame gene göre bakıp 5000 serisi almak çok mantıklı değil gibi. Tabi bu şuan için geçerli ileride bi update gelir reflex 2 gelir filan olaylar değişir. Amd tarafında isede rx 9070 xt gibi saf performans için güzel bir kart var ama bazı oyunlarda rtx açınca bile 4060ti dan bile geri kaldığı yerler olabiliyor çok garip bi kart, bazı oyunlarda 5070ti ın altı ile 5070 in arasında performans da verebiliyor. FSR 4 a gelirsek evet güzel gelişme amd tebrik ederim cidden büyük bi atılım yaptın ama oyun desteği çok az ve eski fsr 3.0 ve altı olan ve güncelleme gelmeyen oyunlarda fsr 4 ü kullanamıyosun. Ayriyeten amd kartlar çok fazla güç tüketiyor, bazı oyunlarda 400 watları bile geçtiğini gördüm. Fiyat performans ürün alacağım diye elektrik faturandan farkı ödemek zorunda kalabilirsin. İleride rtx zorunlu oyunlar piyasaya çıkacak ve bu kart ilerde nasıl performans verecek ona bakacağız. Yani şuan yeni nesil bir pc toplamak bana mantıklı gelmiyor biraz beklenmesi daha iyi olabilir. İlla şuan pc almalıyım diyorsan 2. el piyasasına ve hazır sistemlerde 4070 super bakmak daha mantıklı olabilir.5070 mi daha iyi 4070 Super mi? Geçen haftalarda 4070 Super alacaktım ama 30000 liraya çıktı şimdi 5070 le aynı fiyat biraz daha beklemeli miyim sizce?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.