9070 XT. İkisi de değil. 5000 serisi almayın. 9070 serisi varken 4000 serisi de alınmaz. Bir 4070 kullanıcısı olarak söylüyorum. Size kalmış.
9070XT bence aşırı güç çekiyor, testlere göre 340W çektiği oluyormuş. 650W ama modeli ve diğer bileşenler önemli. İşlemci, kaç tane disk olduğu ve PSU marka-model yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz.9070 XT almayı istiyorum ama güç kaynağı yetmez diye düşünüyorum daha yeni toplamıştım sistemi sadece ekran kartı kalmıştı 650 watt güç kaynağı.
5000 serisinde kronik sorunlar var şu anlık. 9070 veya XT versiyonu daha iyi ve güvenli olur. Hem AMD FSR 4Ü yazılım bazlı yerine donanım bazlı yaptığı için FSR 4 DLSS gibi kaliteli görüntü verebiliyor.
9070XT bence aşırı güç çekiyor, testlere göre 340W çektiği oluyormuş. 650W ama modeli ve diğer bileşenler önemli. İşlemci, kaç tane disk olduğu ve PSU marka-model yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz.
650W'ın tümünü çeker diye düşünüyorum yük altında. Fena bir PSU değil, 9070XT gibi bir kartı sınırda besler bana kalırsa.7500F 6000MHz CL30 2*16 RAM 1 M.2 SSD kule tipi soğutucu kasa MSI MAG Forge 120a B65 içinde gelen güç kaynağı.
Önerilen 750 watt diyor ama sitede sıkıntı olmasın.
650Win tümünü çeker diye düşünüyorum yük altında. Fena bir PSU değil, 9070XT gibi bir kartı sınırda besler bana kalırsa.
PSU kalitesine göre değişir, onlar tahmini rakamlar. Ama bütün gücü çekeceği kesin, zaten yarısını kart çekecek. Alsanız bile hemen OCCT testi ile 1 saat açık tutmanız ve toplam güce bakmanız gerekiyor hatta PC kapanırsa mecburen PSU alacaksınız.Önerilen 750 watt diyor ama sitede sıkıntı olmasın.
PSU kalitesine göre değişir, onlar tahmini rakamlar. Ama bütün gücü çekeceği kesin, zaten yarısını kart çekecek. Alsanız bile hemen OCCT testi ile 1 saat açık tutmanız ve toplam güce bakmanız gerekiyor hatta PC kapanırsa mecburen PSU alacaksınız.
Kasa maksimum 33cm destekliyor, attığınız kart 31cm.Peki benim kasaya bu üç fanlı ekran kartı sığar mı?
![]()
ASUS PRIME RX 9070 XT OC 16GB Ekran Kartı
Küçük form faktörüne sahip PRIME Radeon™ RX 9070 XT ekran kartı ile üstün performansı deneyimleyin.www.gaming.gen.tr
Ekran kartı konusunda daha iyi bir yorum görmemiştim ağzına sağlıkBenim şahsi düşüncem şuan ortalık biraz karışık. Nvidia 5000 serisi fiyasko ile çıktı. Multiframe gen olmadan 4000 serisi ile aynı performansı veriyor hatta bazen bi kaç fps dahada düşük verebiliyor. Adamlar resmen ekran kartı yerine yazılım sattılar ki bu yazılımda fake frame oldugu için bazı deneyen kişiler iyi hissiyat vermediklerini söylediler yani multi frame gene göre bakıp 5000 serisi almak çok mantıklı değil gibi. Tabi bu şuan için geçerli ileride bi update gelir reflex 2 gelir filan olaylar değişir. Amd tarafında isede rx 9070 xt gibi saf performans için güzel bir kart var ama bazı oyunlarda rtx açınca bile 4060ti dan bile geri kaldığı yerler olabiliyor çok garip bi kart, bazı oyunlarda 5070ti ın altı ile 5070 in arasında performans da verebiliyor. FSR 4 a gelirsek evet güzel gelişme amd tebrik ederim cidden büyük bi atılım yaptın ama oyun desteği çok az ve eski fsr 3.0 ve altı olan ve güncelleme gelmeyen oyunlarda fsr 4 ü kullanamıyosun. Ayriyeten amd kartlar çok fazla güç tüketiyor, bazı oyunlarda 400 watları bile geçtiğini gördüm. Fiyat performans ürün alacağım diye elektrik faturandan farkı ödemek zorunda kalabilirsin. İleride rtx zorunlu oyunlar piyasaya çıkacak ve bu kart ilerde nasıl performans verecek ona bakacağız. Yani şuan yeni nesil bir pc toplamak bana mantıklı gelmiyor biraz beklenmesi daha iyi olabilir. İlla şuan pc almalıyım diyorsan 2. el piyasasına ve hazır sistemlerde 4070 super bakmak daha mantıklı olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.