5080/5070ti ile R7 5800x3D darboğaz yapar mı?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monitör: ASUS TUF Gaming VG27AQ 27 QHD IPS 1ms G-SYNC
Board: MSI B550 Gaming Edge Wi-Fi
GPU: MSI RTX 3080 Ti Suprim X
CPU: AMD Ryzen 7 5800x3D
RAM: Corsair Vengeance RT 2x16 32 GB CL16 3600MHz
SSD: Adata XPG S70 Blade 2TB NVMe M.2
PSU: Corsair RM1000X
Soğutma: Corsair H150 360
Kasa: Xigmatek zest.
Klavye: Corsair K60 Viola
Kulaklık: Razer BlackShark V2 X
Mouse: Razer Viper Mini.
Pad: Sony DualSense
Koltuk: xDrive 15'LI
Kamera: Everest SC-HD03
Sistemim imzamda mevcut. 3080 Ti'dan upgrade yapmak istiyorum. Yeni bir CPU alabilirim aslında. Ama alırsam, yani DDR5'e geçersem soket değişeceği için hem RAM hem de yeni anakart da almam lazım. O yüzden aklıma şu geldi. Sadece 5070 Ti yahut 5080 alsam, güncel sistemim ile bottleneck yaşar mıyım? Aklımdaki soru bu. Eğer anakartı değişmem gerekirse Core Ultra 7 ya da 7800x3D arasında kararsız kaldım. Anakart olarak Z890 Prime'ya da X870 Prime alacağım. RAM'ler konusunda ise kararsızım.

Bununla birlikte kasa olarak şu an Xigmatek zest kullanıyorum. Sizce kasayı değiştirmem gerekir mi?

Sorularım bunlar. Eğer bottleneck olmaz diyorsanız sadece ekran kartını değiştireceğim. Bir de sizin önerinize göre kasa değiştirebilir ya da değiştirmeyebilirim. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Sistemim imzamda mevcut. 3080 Ti'dan upgrade yapmak istiyorum. Yeni bir CPU alabilirim aslında. Ama alırsam, yani DDR5'e geçersem soket değişeceği için hem RAM hem de yeni anakart da almam lazım. O yüzden aklıma şu geldi. Sadece 5070 Ti yahut 5080 alsam, güncel sistemim ile bottleneck yaşar mıyım? Aklımdaki soru bu. Eğer anakartı değişmem gerekirse Core Ultra 7 ya da 7800x3D arasında kararsız kaldım. Anakart olarak Z890 Prime'ya da X870 Prime alacağım. RAM'ler konusunda ise kararsızım.

Bununla birlikte kasa olarak şu an Xigmatek zest kullanıyorum. Sizce kasayı değiştirmem gerekir mi?

Sorularım bunlar. Eğer bottleneck olmaz diyorsanız sadece ekran kartını değiştireceğim. Bir de sizin önerinize göre kasa değiştirebilir ya da değiştirmeyebilirim. Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.

Bence değiştirin zaten DDR5 daha mantıklı Ryzen7 7800x3D ise Core Ultra 7'ye göre çok daha güçlü dünyanın 2. en güçlü oyun işlemcisi parasal olarak bir sıkıntınız yok ise DDR5 geçebilirsiniz. Ha bana soracak olursanız bence sisteminiz şu anki tüm oyunları oynatabilecek bir sistem ama eğer upgrade istiyorsanız bence DDR5 geçin.

Bence değiştirin zaten DDR5 daha mantıklı Ryzen7 7800x3D ise Core Ultra 7'ye göre çok daha güçlü dünyanın 2. en güçlü oyun işlemcisi parasal olarak bir sıkıntınız yok ise DDR5 geçebilirsiniz. Ha bana soracak olursanız bence sisteminiz şu anki tüm oyunları oynatabilecek bir sistem ama eğer upgrade istiyorsanız bence DDR5 geçin.

Silent Hill 2'de sıkıntı yaşıyorum. Oynayamıyorum. Frame Generation'ım yok ve 60 FPS'nin altına düşüyorum. Wukong'u denesem PC patlar herhalde. O yüzden upgrade düşünüyorum. Anladığım kadarıyla 5070 Ti yafa 5080'den birini alırsam ve başka parça almazsam kesim bottleneck yaşarım demeye çalışıyorsunuz.

Silent Hill 2'de sıkıntı yaşıyorum. Oynayamıyorum. Frame Generation'ım yok ve 60 FPS'nin altına düşüyorum. Wukong'u denesem PC patlar herhalde. O yüzden upgrade düşünüyorum. Anladığım kadarıyla 5070 Ti yafa 5080'den birini alırsam ve başka parça almazsam kesim bottleneck yaşarım demeye çalışıyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kullanacağınız çözünürlüğe bağlı durum. Bensiz hangi çözünürlükte oynayacaksınız söylemeden nasıl darboğaz olur mu olmaz mı tam söyleyebilirim?
1080P'de kullanacaksanız mesela işterseniz 20800x3D getirin darboğaz olur ama 2K-4K'da oynayacaksanız durum değişecektir.

2K çoğu oyunda darboğaz yapmaz. 4K hiçbir oyunda darboğaz olmaz. 2K'da çok az oyunda darboğaz olma ihtimali var. Darboğaz olan oyunlarda da çözünürlük Scale tarzı şeyleri veya keskinleştirme tarzı ayarları ekstra yükseğe çektiğiniz zaman gene az olan darboğaz ortadan kalkacaktır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam kullanacağınız çözünürlüğe bağlı durum. Bensiz hangi çözünürlükte oynayacaksınız söylemeden nasıl darboğaz olur mu olmaz mı tam söyleyebilirim?
1080P'de kullanacaksanız mesela işterseniz 20800x3D getirin darboğaz olur ama 2K-4K'da oynayacaksanız durum değişecektir.

2K çoğu oyunda darboğaz yapmaz. 4K hiçbir oyunda darboğaz olmaz. 2K'da çok az oyunda darboğaz olma ihtimali var. Darboğaz olan oyunlarda da çözünürlük Scale tarzı şeyleri veya keskinleştirme tarzı ayarları ekstra yükseğe çektiğiniz zaman gene az olan darboğaz ortadan kalkacaktır.

İmzamda da görülebileceği üzere kullandığım monitör QHD yani 2K. Oyunlarımı 2K'da oynuyorum. DSR'dan bahsediyorsunuz sanırım. 5070ti' a geçip bottleneck olan oyunlarda DSR ile 4k yaparak bottleneckten kurtul mu demeye çalışıyorsunuz? Bunu düşünmemiştim. Kullanılabilir bir taktik gibi geldi.

İmzamda da görülebileceği üzere kullandığım monitör QHD yani 2K. Oyunlarımı 2K'da oynuyorum. DSR'dan bahsediyorsunuz sanırım. 5070 Ti'a geçip bottleneck olan oyunlarda DSR ile 4K yaparak bottleneckten kurtul mu demeye çalışıyorsunuz? Bunu düşünmemiştim. Kullanılabilir bir taktik gibi geldi.

Hocam bazı kişiler imzasında alakasız şeyler yazdığı için sormak durumundayız. Adam imzasına 4070 yazmış konu ortasında 3060 Ti kullanıyorum diyor. Evet ekstra çarpan hatta oyun için çözünürlük oranı gibi ayarlar ile Bottleneck yaşanan durumlarda gene ekran kartına kaydırırsınız durumu. Zaten çok fazla oyunda da bottleneck olmaz.

5800x3d ile 2k'da bottleneck yasamamaniz lazim. Nadiren yasarsiniz belki onu da anlamazsiniz.

5800x3d ile 2k'da bottleneck yasamamaniz lazim. Nadiren yasarsiniz belki onu da anlamazsiniz.
Imzaniza da baktim simdi, parcalariniz gayet iyi, ramleriniz latency'si vs.
Sizin ekran kartina yatirim yapmaniz lazim upgrade istiyorsaniz. Silent Hill 2'de FG var miydi? DLSS quality ile kac fps aliyorsun?

Son düzenleme:
5800x3D ile 2K'da bottleneck yasamamaniz lazim. Nadiren yasarsiniz belki onu da anlamazsiniz.

Imzaniza da baktim simdi, parcalariniz gayet iyi, RAM'leriniz latency'si vs.
Sizin ekran kartina yatirim yapmaniz lazim upgrade istiyorsaniz. Silent Hill 2'de FG var miydi? DLSS quality ile kac FPS aliyorsun?

50-60 arası falan. Fg kullanamıyorum 3000 serisi kartım olduğu için. Fg olsa bile reflex yok oyunda. 4060'l7 laptopum var. Orada fg açınca latency giriyor oyuna

Yok, baslarda fg yoktu o oyunda, sonradan gelmis demek ki, bu sebeple sordum. 3080 Ti'dan 5080'e upgrade mantikli duruyor dostum o halde. Cok fena somuruluyor GPU bu oyunda maalesef ki 3080 Ti hala iyi bir kart aslinda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı