50k monitör dahil sistem önerisi

slmgoko

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Selam, başlıkta belirttiğim gibi 2K monitör de dahil olacak şekilde 4070 Ti'lı AM5 sistem toplamak istiyorum fakat bu yeni teknoloji hakkında hiç bilgim olmadığı için işin içinden çıkamadım. Tek kriterim anakartın Bluetooth'lu olması. Bütçeyi aşmak istemiyorum ve bu bütçeye imkansız bir şey istemiyorumdur umarım.

Ekran kartı:
İşlemci:
Anakart:
Ram:
SSD:
Kasa:
PSU:
Soğutucu:
Monitör: (BenQ olan model nasıldır bilmiyorum)

51.5K ediyor. 50K'ya düşürmek için bazı parçalardan kısılabilir isteğe bağlı.

Ekran kartı:Galax GeForce RTX4070 Ti 12GB 192Bit GDDR6X RTX 4070Tİ Ekran Kartı | Teknobiyotik
işlemci:AMD RYZEN 5 7600 6 Core, 3,80-5,10GHz, 38Mb Cache, 65W, AM5 Soket, BOX (Kutulu) (Grafik Kart VAR, Fan YOK)
Ram:Amazon.com.tr
anakart:MSI PRO B650-P WIFI AM5 DDR5 6400MHZ(OC) M.2 ATX Anakart « Sepetist.com
ssd:Amazon.com.tr
psu:Corsair 750W RMx Serisi 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı
Kasa:Phanteks Eclipse P360A D-Rgb Aydınlatmalı Mesh Ön Panel Temperli Fiyatları ve Özellikleri
Sıvı soğutma:Arctic LIQUID FREEZER II 280 İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Monitör olarak 2K monitörleri çok bilmiyorum ama bütçe artıyor monitör için
Ayrıca eklemeler çıkarmalar yapılabilir.

Anakartla işlemci soketi uyuşmuyor.

Aynı anakart değil aynı anakartın farklı modeli. Sizin attığınız LGA 1718 soket.
Yani Intel soket attığınız işlemci R5 7600.
Hayır hocam LGA 1718 demek AM5 soket demek zaten. Ayrıca attığımız anakartlar aynı model.

Anladım hocam biraz hatlar karıştı yanlış bilgi için özür.
Bende bakıyorum nasıl uyuşmuyor diye Sıkıntı yok hocam. @messinicocugu hocam da müsait olursa sağlam bir şey toplar bizim topladıklarımızı da derleyip.

@OnurKelees @SelimTP @BİLGİSAYAMAZ Çok teşekkür ederim hepinize. Sanırım AM5 Sistemler hemen hemen çok benzer yapıdalar.

51-52 bandına çıkabilirim tabii ki hani istediğimiz gibi olduğu sürece ama üstü beni zorlamaya başlar. İşlemci için ise diğer konulara göz gezdirdiğim zaman kule tipi soğutucu da kurtarabileceği söyleniyordu. Sizler neler düşünüyorsunuz? Bütçeyi zorlamamak adına soruyorum. Render vs yapılmayacak tamamen oyun odaklı olacak.

@OnurKelees @SelimTP hocalarım merhaba, ikinizin attığı sistem de hemen hemen aynı sayılır. Anakartı ben sipariş geçtim indirimi falan bitmesin diye. Ve bu 5klık anakarta giden bütçeyi 50knın dışında tutabilecek durumdayım şu anda.

Monitör olarak bunu buldum;

Monitör

Monitörün fiyatı çıktığı zaman 42.200 gibi bir miktar kalıyor. Daha farklı değerlendirebiliriz belki diye tekrar yazmak istedim çünkü anakart bütçe dışına çıkmış bulundu. @messinicocugu hocam sizde müsait iseniz yardımcı olur musunuz?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…