51 bin mezuna bırakılmalı mı?

DeriyamBaba

Megapat
Yer
Samsun
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu sene okulu bitirip ilk defa sınava girdim. Aslında sayısal öğrencisiydim fakat her zaman eşit ağırlık derslerim daha iyiydi ve daha ilgiliydim sınav senesi boyunca adamakıllı çalışmadım. Son 2 hafta bir adamakıllı eşit ağırlığa dönüp çalıştım ve eşit ağırlık derecesinden 51bin küsur sıralama yaptım. Tercihlerime hukuk yazdım ama kılpayı hukuk gelmedi ve açıkta kaldım sene başında EA geçersem aklımda YBS bölümü vardı. Sizce YBS yazıp gitmeli miyim İstanbul olursa iyi olur ev falan var konaklama sıkıntısı para sıkıntısı olmaz. İstanbul'da ışık gibi vakıf üniversitelerine gitmek mi yoksa farklı şehirlerdeki devlet üniversitelerine gitmek mi ya da bu sene ek tercih yapmayıp mezuna bırakıp daha yüksek sıralama için çok çalışmak mı mantıklı? Fikirlerinizi merak ediyorum kafam gerçekten karışık. Mezuna bıraksam gerçekten sıkı çalışacak bir hırs var içimde bunu da söylemeliyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence mezuna bırak eğer gerçekten son iki hafta çalıştıysan ve gelecek sene çalışırsan tıp gelir gibi.

51.000'e ek tercihlerde atıyorum 300.000 sıralamalı bir bölüme girseniz bile MYP ile Yatay Geçişle 2.dönem sıralamanızın yettiği bir YBS bölümüne geçebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı