52 derece GPU ısısı normal mi?

Yük altında 75-76-77 derecelerde oluyor ekran kartı.

Hocam inanın bunlar o kadar da kötü değerler değil herkesinde öyle mükemmel soğutma sistemide olmak zorunda değil kartı 5 yıldır kullandığınızı söylediniz bu durumda bu değerler oldukça normal hatta iyi bile bir bakım yaptırsanız çok daha iyi olabilir aksini söyleyenin uzaylı soğutma sistemi falan vardır herhalde.

Hocam inanın bunlar o kadar da kötü değerler değil herkesinde öyle mükemmel soğutma sistemide olmak zorunda değil kartı 5 yıldır kullandığınızı söylediniz bu durumda bu değerler oldukça normal hatta iyi bile bir bakım yaptırsanız çok daha iyi olabilir aksini söyleyenin uzaylı soğutma sistemi falan vardır herhalde.

Değil zaten benim 6700 XT de o değerlerde dolaşıyor fakat benim hava akışım berbat. O kart 5 yıldır bakım görmemiş, ben kullanmazdım o şekilde.

Termal macun ve ped mi değişmesi gerekir?
Termal macun değişirseniz 67 derecelere iner o kart, aynı zamanda fan hızlarıda düşeceği için gürültü oranıda düşer. Aynı sıcaklıkta sanki hiç ses yok gibide kullanabilirsiniz.

@ubiiyy Hocam FAN Stop özelliği sayesinde forumun çoğunun GPU'su boşta 50 derece civarı oluyor zaten. Yükteki duruma bakmanız çok iyi ama boşta 50 derece gördüğünüz zaman bu tarz panikte olmanız abartıya kaçmış.
Kart kendisini pasif olarak soğutuyor sonuçta, fan açmıyor. Fan açtığı halde o derecede olsa sözüm yok tabi, o durumda 45 derece altına iner.

Termal macun değişirseniz 67 derecelere iner o kart, aynı zamanda fan hızları da düşeceği için gürültü oranıda düşer. Aynı sıcaklıkta sanki hiç ses yok gibi de kullanabilirsiniz.

@ubiiyy Hocam FAN Stop özelliği sayesinde forumun çoğunun GPU'su boşta 50 derece civarı oluyor zaten. Yükteki duruma bakmanız çok iyi ama boşta 50 derece gördüğünüz zaman bu tarz panikte olmanız abartıya kaçmış.
Kart kendisini pasif olarak soğutuyor sonuçta, fan açmıyor. Fan açtığı halde o derecede olsa sözüm yok tabii, o durumda 45 derece altına iner.

Panik değilim hocam, 5 sene mevzusunu duyunca hassaslaştım sadece.

Panik değilim hocam, 5 sene mevzusunu duyunca hassaslaştım sadece.
O bilginin yazdığı mesajdan öncesini kast ediyorum. Diğer hocalarımda çobanı takip eder gibi yazınca komiğime gitti. Yoksa 5 yıldır temizlenmeyen kartın macunu değil, termal tozu kalmış anca. O konuda hiç sıkıntı yok.

Bu ısılar boştayken olan ısı dereceleri. Oda sıcaklığı 25.5 derece. Dark N10 kasa kullanıyorum. Ön tarafta 2, üstte 2 ve arkada bir tane egzoz fan bulunuyor. Önden havayı alıyor arkadan ve üstten havayı atıyor kasa. Ekran kartı ısısı normal mi sizce? Fanlara baktığımda ekran kartı fan açıyor tam duruyor tekrardan fan açıyor. Normal midir acaba?

Eki Görüntüle 2483613

52 derece deyince bana bir üşüme geldi benim RX 570 oyunlarda hep 70 derece civarlarında dolaşıyor yani senin GPU sıcaklığı gayet normal.

52 derece deyince bana bir üşüme geldi benim RX 570 oyunlarda hep 70 derece civarlarında dolaşıyor yani senin GPU sıcaklığı gayet normal.

Bende RX 580 var oyunlarda 70-75 vuruyor normal mi? Ayarları yapılı.

Bende RX 580 var oyunlarda 70-75 vuruyor normal mi? Ayarları yapılı.

Hocam bende tam bilmiyorum normal mi değil mi ama bana normal değil gibi geliyor RX serisi çok ısınan seriden benim ekran kartı 5 yıldır falan kullanıyorum hiç termal macun değiştirmedim değiştirsem elimde kalacağını biliyorum o yüzden umursamiyorum zaten bayağı eskidi çoğu zaman donma kasma yapmaya başladı yansa bile umurumda olmaz artık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı