Zamanında (2006 yılı) 3250TL ye iMac almıştım.. Şu an hackintosh kullanıyorum. O zamanlar bu kadar hackintosh yaygın değildi.. Sana tavsiyem yarı parasına yada 3/2 parasına Hackintosh yap geri kalan parayıda kafana göre harca... Apple sahibi olmak seni zengin gösterir, hackintosh sahibi olmak akıllı olduğunu...
Ben Hackintosh önermem, hackintosh hiçbir zaman bir Mac kadar stabil çalışmaz ve bir Mac'in verdiği tadı vermez.
Bir Apple ürününü sıfır almak daha da heyecan verici olacaktır ve tatmin edecektir. Bu yüzden de sıfır öneriyorum.
Ancak 21.5 ekran bir iMac için biraz ufak. İkinci el alacağın ürün temiz ise 2. el olanı alabilirsin.
Amerika' da yaşıyorsan tamam ama Türkiye' de en az 1500TL'yi Apple heyecanına vermek mantıksız geliyor... Stabiliteye gelince 3 kez güncelledim 10.10.4 Yosemite sorun çıkarmadı, Ekran-Bluetooth-Wifi-Ses-iMessage ve Facetime- Kamera ve Uyku modu hepsi %100 çalışıyor... Uyumsuz bileşenleri toplarsan, birazda acemiysen sorun yaşarsın.
Amerika' da yaşıyorsan tamam ama Türkiye' de en az 1500TL'yi Apple heyecanına vermek mantıksız geliyor... Stabiliteye gelince 3 kez güncelledim 10.10.4 Yosemite sorun çıkarmadı, Ekran-Bluetooth-Wifi-Ses-iMessage ve Facetime- Kamera ve Uyku modu hepsi %100 çalışıyor... Uyumsuz bileşenleri toplarsan, birazda acemiysen sorun yaşarsın.
Tabi olaya kendi açımdan yaklaştığım için böyle söyledim ben çoğunlukla elimde olan bilgisayara Hackintosh kurduğum için stabilite sorunları oluyordu. Ancak sırf Hackintosh için bir sistem toplanırsa ve tüm parçalar uyumlu seçilirse stabil çalışacaktır, 5279TL'ye performans bakımından iMac'e fark atacak bir sistem toplanabilir.
Ancak yinede bir "iMac" istiyorsa iMac almalıdır.
Hackintosh hakkında pek bilgim yok. Toplama sistem düşünmüyorum. Laptop'ta pek sevmediğimden dolayı büyük ihtimalle 21.5'' ve 27'' iMac alacağım. Acelem yok belki yılbaşına kadar bekleyebilirim. O zamana kadar 2.el garanti kapsamında olan bir cihaz var ise değerlendirmeyi düşünüyorum. Ama olurda bulamazsam Apple Store'dan alacağım. Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.