5400 TL'ye R5 3500X sistem almak hata mı?

EREN SATAR

Kilopat
Makaleler
5
Yer
Manisa
Merhabalar, iyi Sosyal'ler. Moralim çok bozuk, bana biraz moral verin :)

Ben 5400 TL'ye R5 3500X+ RX560 4 GB+ B450M + 256 GB m. 2SSD +8 RAM bir sistem satın aldım. Geriye kalan parçalarım da aşağıda yazıyor. Temel bileşenler bu şekilde.

Neyse, sistemi sevinçle aldım, sıkıntı yok. Kargoda falan bir problem çıkmadı ama bu son 2 haftadır fiyatlar sürekli düşüyor sistemin. Ekran kartını değiştirip devam edebilirim yoluma, yani ileri dönük bir sistem diye düşünüyorum ama 1/2 ay içinde 5400'e daha iyi sistemler alınabilecek gibi duruyor. Sizce ekran kartını elimden çıkarmalı mıyım?
Beklemeli miyim? Bana biraz akıl verin çünkü çok kötü durumdayim diyebilirim:)
Ben sistemi almadan önce her geçen gün fiyatları artıyordu. Şöyle söyleyeyim, ben 5400'e aldım lakin aynı sistem 6 ay önce 3700/3800 TL civarı idi. Ben de daha fazla fiyatlar artmadan alayım dedim. Neyse, sonuç bu şekilde. Değerli hocalarım ve arkadaşlar, bu sefer ben değil, siz bana akıl verirseniz çok sevinirim. Teşekkürler, iyi forumlar.

İşlemci: Ryzen 5 3500X 4.1 GHz| Ekran Kartı: Sapphire RX560 4 GB | Anakart: Colorful B450M-HD | RAM: Neo Forza 8 GB 3200 MHz Gaming RAM (1 X 8 GB) DDR4 | Kasa: Dark Raider 3*12 FRGB Tempered Glass | | işlemci Soğutucu: Akasa 8 cm PWM | Depolama: WD SN530 256 GB M.2 SSD + 320 GB Hard disk /Güç Kaynağı: High Power 500W 80+

İşlemci iyi fiyat için ekran kartı biraz düşük belki. Bizim ülkede her an her şey olabileceği için iyi ya da kötü yapmışsın diyemeyeceğim. Döviz kuru vergiler falan çok dengesiz. Boşuna keyfini kaçırma bence. Dediğin gibi ileride ekran kartını değiştirebilirsin belki. Bir 8 GB daha RAM atarsan tadından yenmez. 👍🏻

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz sabırsızlık olmuş sizinkisi. Yüzüp yüzüp sonuna geldikten sonra şu sisteme 5400 TL vermeseydiniz keşke. Fiyatlar düşmeye başladı çünkü.

Hocam cezam vardı kusura bakmayın yanıtlayamadım.
Sonuna kadar haklısınız.
Fiyatlar düşmeye başladı. Ekran kartınızı satıp idarelik dandik bir kart alıp fiyatlar normale dönünce iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.

Şimdi hocam satmak da mesela alıcı kişi bulmak lazım ayrıca elimde nakit de yok sizce ben sadece ekran kartından ne kadar zarar ederim 1750'ye almıştım.
İşlemci iyi fiyat için ekran kartı biraz düşük belki. Bizim ülkede her an her şey olabileceği için iyi ya da kötü yapmışsın diyemeyeceğim. Döviz kuru vergiler falan çok dengesiz. Boşuna keyfini kaçırma bence. Dediğin gibi ileride ekran kartını değiştirebilirsin belki. Bir 8 GB daha RAM atarsan tadından yenmez. 👍🏻
Teşekkürler dikkate alacağım.
@Jonathan North @Tim @Er73748 @Yener K. @kino @AntenOS @Rivadex @Furkan1461

Hocalarım var mı bir fikriniz ?

Son düzenleme:
Eğer kartı 2000 TL civarına okutabiliyorsan yerine alacağın en f/p kart şu anda bu olur. Onun dışında giriş seviyesi kart yok piyasada. Yani evet sistemini biraz aceleye getirmişsin ve kısmen eksiklikleri var ama olan olmuş üzerine pek kasmaya gerek yok çift kanal RAM takarsın akar. Bir de depolama yetersiz kalabilir ileride.

1660S bu fiyatlarda rast geldiniz mi? Rtx 2060'larla 1060S aynı fiyatlarda duruyor.

Hayır henüz denk gelmedim ama 1660 ile 1660 Super aynı kartlar, 1660S'in performansı GDDR6 olduğu için bir tık daha iyi. NVIDIA yeniden RTX 2060 üretimine başlamıştı bir süre önce, o yüzden piyasada daha bol ve uyguna bulunabilir.

Eğer kartı 2000 TL civarına okutabiliyorsan yerine alacağın en F/P kart şu anda bu olur. Onun dışında giriş seviyesi kart yok piyasada. Yani evet sistemini biraz aceleye getirmişsin ve kısmen eksiklikleri var ama olan olmuş üzerine pek kasmaya gerek yok çift kanal RAM takarsın akar. Bir de depolama yetersiz kalabilir ileride.

Teşekkür ediyorum hocam depolama eski laptopumun HDD'sini sökeceğim için o sorunu çözerim sanırım şu an tek eksiğim RAM.
Ekran kartını 2000'e satabilme şansım olursa bütçem el verir ise sizin de dediğiniz gibi GTX1660 eğer yetmez ise GTX1650'ye geçiş yaparım.
Son sorum hocam ekran kartımı satmaz isem sizce ne kadar zarar ederim teşekkürler tekrar.

Son sorum hocam ekran kartımı satmaz isem sizce ne kadar zarar ederim teşekkürler tekrar.

Uzun vadede 1000-1200 TL civarı olur ama gerçekçi olursak RX 560'dan GTX 1650'ye geçilmez. GTX 1660 yükseltmek için değer bir kart hem performans hem de VRAM bakımından.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı