54W TDP işlemcide mini PSU kullanılabilir mi?

fatsey

Megapat
Daha fazla  
Pentium G5600 (54 TDP) işlemcili yeni bir sistem toplayacağım. Ekran kartı kullanmayacağım (Oyun oynamadığım için CPU üzerindeki UHD 630 benim için yeterli) 256GB M.2 SSD ve 8GB 2400Mhz RAM olacak. (ASUS B360M-K anakart)

Bu senaryo için 300/350/400/450W PSU almaya gerek olmadığını düşünüyorum. Kasanın sessiz olması birinci önceliğim. Bunun için yurt dışından "Gelid Siberian Pro" işlemci soğutucusu siparişi vereceğim. Düşük yükte 10 dBA gürültü çıkardığı söylenmekte; Intel LGA1150/1/5/6 Quiet CPU Coolers

PSU olarak da yine düşük güç tüketiminde 10.6 dBA gürültü ile çalışan be quiet Pure Power 11 300W'yi almayı düşünüyorum. ; be quiet Pure Power 11 Power Supplies

Internette dolaşırken mini PSU diye bir şey olduğunu keşfettim. Sanırım mini ITX kasalara hitap ediyor. 54 TDP'lik bir CPU kullanacağımı düşünürsek 150W mini PSU'yu bu sistemde kullanabilir miyim? 150W Mini PSU; US $16.39 18% OFF|24Pin 12V DC Input Peak 150W Output Realan Mini ITX Pico PSU DC ATX PC Switch DC DC ATX Power Supply For Computer-in PC Power Supplies from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group (Elbette yanında bir 12V'lik bir laptop adaptörü almam gerektiğini biliyorum.)

Mini PSU'da 24pin ve SATA güç çıkışları mevcut. Ancak 4/8pin CPU çıkışı yok. Bu durum sıkıntı yaratacak mıdır? Mini PSU konusu sanırım TR'de pek bilinmeyen bir konu 😒

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında Athlon 200GE'li bir kasaya sahibim. (Bu toplayacağım 3. kasa, bu gidişle internet kafeci olacağım 🙂) 35W TDP değeri var. Wattmetreye sahip olduğumdan ölçüm yapabiliyorum. Kasanın en fazla 50-51W güç harcadığına şahit oldum.

Ama benim asıl sorum (yukarıda da belirttiğim gibi) şu; klasik fanlı PSU yerine laptop adaptörü ile çalışabilen mini PSU'yu (mATX anakartta) kullanabilir miyim?

Alınabilecek laptop adaptörleri; US $12.99 20% OFF|Bilgisayar ve Ofis'ten Laptop Adaptörü'de Bilgisayar AC/DC güç kaynağı adaptörü 12 V 60 W 90 W 120 W 200 W Dizüstü dizüstü bilgisayar adaptörü Şarj Cihazı Değiştirmeleri Aliexpress.com'da | Alibaba Grup
Başka bir mini PSU ; US $12.12 |Bilgisayar ve Ofis'ten Bilgisayar Kabloları ve Konnektörleri'de DC Giriş DC ATX 250W 24pin Güç Kaynağı Modülü Anahtarı Pico PSU Araba Oto Mini ITX Yüksek DC ATX güç modülü ITX Z1 Aliexpress.com'da | Alibaba Grup

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı