55.000 TL'ye sistem önerisi

Bütçe
55.000 TL

MrR3W

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Bütçem 55k Max biraz piyasa araştırdım kafam karıştı değerli yorumlarınızı bekliyorum.
İşlemci, ekran kartı AMD istemiyorum.
Anakart, ekran kartı ASUS olması benim için daha iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam 3080 Ti'ya da RX 6800 XT ekran kartı alınabilir.
Intel i5 14. nesil 14 çekirdekli işlemci tercih edilebilir. Ya da Ryzen 7 5600X falan.
Anakart olarak pek bir bilgim yok ama şöyle söylüyüm bayağı düzgün bir şey toplarsın.

Intel i5 14. nesil 14 çekirdekli işlemci tercih edilebilir. Ya da Ryzen 7 5600X falan.
Anakart olarak pek bir bilgim yok ama şöyle söylüyüm bayağı düzgün bir şey toplarsın.
Bu parayı daha güzel çöpe atamazdın.

55 bin TL bütçe ile RTX 30 sistem toplanmamalı bence, en düşük RTX 4070 olmalı.

55 bin TL bütçe ile RTX 30 sistem toplanmamalı bence, en az RTX 4070 olmalı.

Hocam bence şu an RTX 3070 Ti ve üzeri gayet güzel bir sistem olur illa RTX 4000 bin serisi olacak diye bir şey yok. Ayrıca sadece sistem değil dış eklentilerede önem verilmeli kulaklık monitör klavye mouse falan. Onlara da para harcanacak. 55 bin TL'nin içinde bunlarda olacak diye düşündüm. Ama eğer sadece 55 bin TL'ye kasa toplanacaksa o zaman evet RTX 4000 serisi seçilebilir.

Hocam bence şu an RTX 3070 Ti ve üzeri gayet güzel bir sistem olur illa RTX 4000 bin serisi olacak diye bir şey yok. Ayrıca sadece sistem değil dış eklentilerede önem verilmeli kulaklık monitör klavye mouse falan. Onlara da para harcanacak. 55 bin TL'nin içinde bunlarda olacak diye düşündüm. Ama eğer sadece 55 bin TL'ye kasa toplanacaksa o zaman evet RTX 4000 serisi seçilebilir.
Dostum bu paraya AM4 Soket toplanır mı? İyi misin sen? Lütfen yanlış yöneltme insanları.

@MrR3W Hocam bu jenerasyonda Intel tarafını önermiyorum işlemcide. AMD işlemci olsa sorun olur mu? Emin olun çok daha memnun kalırsınız.

62132 TL.

Eğer Ryzen karar verirseniz, 4080 yapalım, Ryzen 7700 ile.

Yine aynı olta, anakart DDR4 idi ve DDR5 değiştirdim. Bu 13700k top seviye, bu anakartın soğutmasına göre de yükseltmek gerekebilir ama zaten bütçe aşıldı, 13600K falan yapalım daha düzgün olsun.

Son düzenleme:
62132 TL.

Eğer Ryzen karar verirseniz, 4080 yapalım, Ryzen 7700 ile.

Yine aynı olta, anakart DDR4 idi ve DDR5 değiştirdim. Bu 13700k top seviye, bu anakartın soğutmasına göre de yükseltmek gerekebilir ama zaten bütçe aşıldı, 13600K falan yapalım daha düzgün olsun.
IMG_9791.jpeg

Bu şekilde bi sistem yaptım ama nasıl sizce

Ekran kartı 40 serisi düşünüyorum

Klavye mause kulaklık çift monitör mevcut sadece bana kasa lazım

Son düzenleme:
@MrR3W normal fiyat 14700k oldugundan ve b chipsetli, sogutuculu oldugun ama o fiyata o kadar yuksek islemci yerine 4070 Ti olmali.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı