55 bin TL sistem toplama tavsiyesi

vasifsizpanda

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni PC toplamaya karar verdim ve şu anlık ekran kartı dışında diğer parçalara karar verdim gibi. Karar verdiğim parçaları sizinle paylaşacağım. Ekran kartı ve monitör konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Bütçeyi aşağı çekmek istiyorum ama sanırım yine de bir 55k tutucak toplam. Sizden yardım istediğim konular;
  • Ekran kartı olarak -Gigabyte GeForce rtx™ 4060 Ti Windforce OC 16g, -Sapphire RX 7800 XT Nitro+ Gaming OC AMD 16 GB GDDR6, -Sapphire RX 7800 XT Pulse Gaming AMD 16 GB GDDR6 bunları düşündüm sizce hangisi ve başka tavsiyeniz varsa açığım.
  • Sıvı soğutucu, RAM, SSD gibi diğer bileşenlerin muadili daha ucuz ama kaliteli parçalar biliyorsanız bunları söyleyebilir misiniz?
  • Monitör olarak da çok pahalı olmayan güzel monitör biliyorsanız önerirseniz çok mutlu olurum (öncelik ekran kartı şu an eğer aklınızda varsa önerin tabii ki)

Dosya Ekleri

• Power.png
    Power.png
    112,2 KB · Görüntüleme: 35
  • ram.png
    ram.png
    87,7 KB · Görüntüleme: 32
  • Sıvı soğutucu.png
    Sıvı soğutucu.png
    97,4 KB · Görüntüleme: 30
  • ssd.png
    ssd.png
    42,8 KB · Görüntüleme: 28
  • anakart.png
    anakart.png
    313 KB · Görüntüleme: 29
  • işlemci.png
    işlemci.png
    168,7 KB · Görüntüleme: 28
  • kasa.png
    kasa.png
    247,6 KB · Görüntüleme: 26
4060Ti pahalı olur derken anlamadım.
Sıvı soğutucu olmasını istiyorum sistemde ve Ryzen 5 eski kalır diye ryzen 7 7700 kullanmak istedim. Bir de parçaları tek tek alıcam kendim hazır sistem almıcam. @DMN

4060Ti pahalı olur derken anlamadım.
Sıvı soğutucu olmasını istiyorum sistemde ve Ryzen 5 eski kalır diye ryzen 7 7700 kullanmak istedim. Bir de parçaları tek tek alıcam kendim hazır sistem almıcam. @DMN
R5 7600 ve 7700 arasında dişe kovuğa dokunur bi performans farkı yok.

Attığım 50 bin TL olan 4070Tİ super sistemde özelleştirme kısmından şu 2 parçayı değiştir 55 bin TL oluyor. Hem 32GB ram 1TB SSD ve 240mm sıvı soğutman olmuş olur.

4060Tİ pahalı olur dediğimde şu. 4060Tİ ekran kartlı bir sistem için 55 bin TL vermek kazık yemekten başka birşey değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sadece şu videoya bak. Senin sisteme koyacağın 4060Tİ ve 4070Tİ arasındaki farka bak. 4070Tİ super düz sonunda sadece Ti olan modelden daha güçlü ve düz 4080 ile eşit güçte. Ben sana aynı fiyata 3 katı daha yüksek FPS veren sistem öneriyorum.

Eğer 55 bin TL bütçe içine monitör de dahil olsun diyorsan ona görede önerebilirim bu arada bu sadece kasa için 55 bin TL.

Son düzenleme:
@DMN Aslında monitörle beraber 55k demiştim ama aşıcak her türlü. Ekran kartı konusu hakkında haklısın ama 4070Ti super 34k çok pahalı geliyor. Aynı performansta amd ekran kartı önerir misin? yoksa nvidiadan devam mı dersin.
Attığın 50klık sistemde kasadan fiyat düşürebilirim diye düşünüyorum. Başka bütçe kısılabilecek bir yer yok sanırım. Anakart bu sistem için yeterli midir her türlü?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı