55" Televizyon Tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar hazır %10 indirim haberi de gelmişken yakın zamanda bir TV almayı düşünüyorum. Şu 3 TV arasında kaldım, 5000 TL maksimum sınır. Sizlerin tavsiyeleri neler acaba? TV'leri gidip Vatan mağazasından incelemeyi düşünüyorum, o yüzden hepsini oradan seçmeye çalıştım, onun dışında diğer satıcılarda da fiyatlar aynı zaten.
LG 55UK6470 55" 140 CM 4K UHD webOS SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar
SAMSUNG UE 55NU7400 55'' 138 CM 4K UHD SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICI - Vatan Bilgisayar
VESTEL 55UD9500 55'' 139 CM 4K UHD SMART TV,DAHİLİ UYDU ALICILI - Vatan Bilgisayar

Öncelikle dün TV aldığım için sana hemen bildiğimi sunayım.
İlk önce Vestel'i listeden siliyoruz.

Şimdi, LG'de de Samsung'da da Televizyon serileri 3'e bölünüyor.
  • UHD
  • Premium UHD/Super UHD
  • QLED/OLED
QLED ve OLED'ler aşırı pahalı, ve gereksiz. UHD ile Premium/Super UHD arasındaki fark Premium/Super'in çerçevesiz bir tasarıma sahip olması. Anlayacağın ''Premium'' zaten :) Artı olarak bazı modellerde panel farkı bulunabiliyor. Ayrıca Samsung'da UHD 50Hz olurken, Premium UHD 100Hz, 2K'da 120Hz seçeneklerini de sunuyor. Bunun dışında Premium UHD FreeSync desteği sunuyor. Ayrıca, Premium'da 1080p gelen görüntüyü sana 4K'ya çeviren bir işlemci de mevcut. Yani internetin kötü olduğu için Netflix'de 4K izleyemiyorsan tam sana göre :) Bunun dışında pek bi' farkı yok. Tasarım asıl önemli olan konu burada.

UHD'ye geldiğimizde, Samsung için konuşuyorum, arasında ikiye ayrılıyor;
7100 Serisi
7400 Serisi
Burada kesinlikle 7400 Serisini tavsiye ederim. Ayrıca arasındaki ''NU'' 2018 model olduğunu, ''RU'' 2019 model olduğunu temsil eder. Ben 2018 model aldım, çünkü değişen hiçbir şey olmamasına rağmen daha pahalı :) Ayrıca sakın ama sakın Hepsiburada gibi sitelerden alma, nereden bileceksin belki de teşhiri satacak sana? Belki iade edilen ürünü? 300 TL az ödemek için sakın ama sakın riske girme. Ben Samsung aldım, ancak bu demek değil sana LG'yi önermiyorum. LG panel olarak kendi ürettiği IPS paneli sana sunuyor. Beğenmediğim kısmı ise çerçeve ile panel arasında bir boşluk var. Bu da sağdan veya soldan izleyen kişi için kötü bir görünüm sağlıyor. Bence gözün kapalı LG veya Samsung alabilirsin. Bu iki firma da TV işinin kralı. Ayrıca Philips'de kullanıyorum. Birkaç yıl oldu. Onda Android TV özelliği ve Ambilight özelliği bulunuyor. Çok hoş görünse de birkaç yılda yavaşlamaya başladı. Ayrıca LG ve Samsung listenin içinde varken Philips'e hiç bakma derim.

Umarım güzel anlatabilmiş ve yardımcı olabilmişimdir :) Harbi satıcı falan değilim bende yeni TV aldım 2 aydır düşünüyorum hangisini alsam diye :) :) Mediamarkt'a bi' soracam eleman arıyorlar mı diye :D

Vestel'i alma, bu ülkeyi bu millet seviyorsan, bu milletin parasını cukkalamaya çalışan hainlerden uzak durursun hacım, "kötü mal+3.sınıf kalite+çok para" üçlüsü adamlar resmen. Kimse de savunmasın!

Neyse sadede gelelim, Hocam kesinlikle LG almalısın, paraya kıymalısın 😊 bu liste size yol gösterebilir, 55" 100Hz Gerçek Tazeleme Hızı olan ekranlar bunlar.

LG 55" TV Karşılaştırması

LG kullanıyorum UHD ve çok memnunum. Bence smart tv ler arasındaki en iyi işletim sistemi kumanda sistemi yönetim LG nin webos u. Tüm uygulamalar problemsiz çalışıyor. Ayrıca evde AppleTv de var. İkiside sorunsuz. Tavsiyem TV de LG fakat OLED TV ve QLED TV ler şuan gereksiz pahalı paranızı onlara gömmeyin normalini alın.

LG kullanıyorum UHD ve çok memnunum. Bence smart tv ler arasındaki en iyi işletim sistemi kumanda sistemi yönetim LG nin webos u. Tüm uygulamalar problemsiz çalışıyor. Ayrıca evde AppleTv de var. İkiside sorunsuz. Tavsiyem TV de LG fakat OLED TV ve QLED TV ler şuan gereksiz pahalı paranızı onlara gömmeyin normalini alın.
Bence de QLED ve OLED gereksiz, ancak webOS'u tavsiye etmiyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar internette bir süre sonra kasmaya başlıyor. Apple AirPlay artık hemen hemen her TV'ye gelmeye başladı. Ancak en sorunsuz LG ve Samsung'da çalışıyor.

Herkese çok teşekkür ederim cevapları için. Vestel'i listeden çıkarttım. Şu %10'luk indirimi bekleyip Samsung yada LG'den birini alacağım. 🖐
LG 55UK6300 aldım arkadaşlar. Genel olarak izlenimlerimi aktaracağım kurulum yapıldıktan sonra.

Güncelleme: TV kurulumu yapıldı. Görüntü ve internete bağlanmada problem yok. 512 MB'lık bir hafızası var televizyonun. Gerekli ve istediğiniz programlar için yeterli gibi duruyor şuanlık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı