5500-6500 TL Arası GTX980 Ti Sistem toplama

LG 25" 25UM57 Ultra Wide IPS Monitör Bunu öneririm fakat dediğim gibi yazık olur yani bu monitörü ha 970le kullanmışsınız ha 980ti'la bir şey farketmez.
Dostum gtx 980 ti olan bir sisteme IPS monitör önermissin. Ips monitörlerin tepkime süreleri fazla ve genellikle film vs izlemek çizim yapmak için kullanılır. Arkadaşın bu sistemi film izlemek için topladığını düşünmüyorum yanlış tavsiyede bulunmuşsun. Benim önerim BenQ RL2240HE 21.5" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Oyuncu Fiyatı bu monitör olacaktır.

Vaktiniz varsa bana sistem toplayabilirsiniz acaba, ben eLieyi'nin önerdiği sistemi beğenmiştim aslında.

Olmadı MSİ veya Asus R9 390x alabilirim işlemciyi i5 yaparım artan paraya da güzel bir monitör alınabilir. Ne dersiniz?
Aynen öyle yapmalısınız derim, ben 980ti yapsam ona bile i7 koymam i7 render vs. işlerle uğraşmayacaklar için son derece gereksiz i5 her türlü yetiyor. Güzel monitörden kastınızı öğrenebilirsem ona göre bir sistem öneririm. Mesela 60 Hz, 1080p bir monitöre 390dan yukarısı gereksiz bence, 390x bile çok yani. Ama derseniz ki 144 hz 2k bir monitör olsun o zaman gtx 980 ve r9 390xten başlarsınız. Şahsen kendim o paralara bir sistem yapsam böyle yapardım.

Dostum gtx 980 ti olan bir sisteme IPS monitör önermissin. Ips monitörlerin tepkime süreleri fazla ve genellikle film vs izlemek çizim yapmak için kullanılır. Arkadaşın bu sistemi film izlemek için topladığını düşünmüyorum yanlış tavsiyede bulunmuşsun. Benim önerim BenQ RL2240HE 21.5" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Oyuncu Fiyatı bu monitör olacaktır.
Arkadaş 300-500 tl civarı dediği için o monitörü önerdim bir de kendim 21:9 sevdiğim için ve önerdiğim monitörde 2kya biraz daha yakın full hd monitörlere göre, çözünürlüğü 2560x1080.

Aynen öyle yapmalısınız derim, ben 980ti yapsam ona bile i7 koymam i7 render vs. işlerle uğraşmayacaklar için son derece gereksiz i5 her türlü yetiyor. Güzel monitörden kastınızı öğrenebilirsem ona göre bir sistem öneririm. Mesela 60 Hz, 1080p bir monitöre 390dan yukarısı gereksiz bence, 390x bile çok yani. Ama derseniz ki 144 hz 2k bir monitör olsun o zaman gtx 980 ve r9 390xten başlarsınız. Şahsen kendim o paralara bir sistem yapsam böyle yapardım.

Arkadaş 300-500 tl civarı dediği için o monitörü önerdim bir de kendim 21:9 sevdiğim için ve önrdiğim monitörde 2kya biraz daha yakın full hd monitörlere göre.
Oyunlarda tepkime süresi önemlidir diye biliyorum yoksa tabikide IPS panel monitörlerin canlılık farkı tartışılmaz. Demek istediğim oyun için tepki süresi az monitöre ihtiyaç var 5 ms tepkime süreli monitör her ne kadar IPS panel olursa olsun oyun için kullanılmamalıdır.

Oyunlarda tepkime süresi önemlidir diye biliyorum yoksa tabikide IPS panel monitörlerin canlılık farkı tartışılmaz. Demek istediğim oyun için tepki süresi az monitöre ihtiyaç var 5 ms tepkime süreli monitör her ne kadar IPS panel olursa olsun oyun için kullanılmamalıdır.
Tabiki oyunlarda tepsi süresi son derece önemli ben de o yüzden 980ti ekran kartına çok iyi bir monitör almasını önerdim zaten 2k, 144 hz ve g-sync bir monitörle 980ti tadından yenmez. Ama böyle bir monitörün fiyatları da minumum 1600 tl'lerden başlıyor.

Ben bu sistemi düşündüm nasıl sizce artanada güzel bir monitör alınır?

9q0M78.png

ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör

Bu mönitörü düşündüm extra olarak ne dersiniz?

9q0M78.png
Bak sana güzel bir şey söyleyeceğim amazondan evga 980ti al 2300 tlye geliyor ;) Bu ftw modeli fiyat performans açısından en iyisi mesela Amazon.com: EVGA GeForce GTX 980 Ti 6GB FTW GAMING ACX 2.0+, Whisper Silent Cooling w/ Free Installed Backplate Graphics Card 06G-P4-4996-KR: Computers & Accessories sonra da bütçeyi biraz zorlayarak dediğim monitörü alırsın... Bu benim yapmak istediğim şey ama param yok :)

9q0M78.png

ASUS 24" VG248QE 1ms 144Hz Full HD HDMI+DP 3D Gaming Monitör

Bu mönitörü düşündüm extra olarak ne dersiniz?
Ben bu monitörü kullanıyorum ve gayet de memnunum tavsiye ederim. Bu bütçeye alınabilecek en iyi monitör bence. 144 hz değil ama bence işinizi görecektir bu bütçeye göre.
ASUS 23.6" VN247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
Ama bütçenizi biraz daha zorlarsanız bu monitörü de alabilirsiniz.
BenQ XL2411Z 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI) Full HD Led Monitör Fiyatı

@Anakin SkywaIker Bak sana en iyi önerim madem 6500 tl bütçen var onu az daha artırırsın sen onu 7000 falan yaparsın ondan sonra da şöyle yapıyoruz; 2800 tl ekrana Asus Rog Swıft PG278Q Monitör 2300 tl amazondan alacağın ekran kartına Amazon.com: EVGA GeForce GTX 980 Ti 6GB FTW GAMING ACX 2.0+, Whisper Silent Cooling w/ Free Installed Backplate Graphics Card 06G-P4-4996-KR: Computers & Accessories etti mi sana 5100 geri kalan paraya da diğer parçaları her türlü ayarlarız ;) i5 6400 işlemci, Msi b150 gaming m3 falan...

Aslında yurtdışından almaya korkuyorum. Daha önce hiç almadım, ama yinede fikrin için teşekkür ederim son bir soru sorucaktım Nvidia 'nın oyun optimizasyonu daha iyi o yüzden r9 390x'e karşılık gelen bir ekran kartı söyler misin?
Evganın uluslararası garantisi var o yüzden önerdim 390x'in dengi 980'dir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı