5500 TL Monitör Dahil Bilgisayar Toplama

Bütçe
5500

ulaşcan3

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Multimedya ve oyun amaçlı yeni bir sistem toplamak istiyorum. Monitör dışındaki bütün parçaları tek seferde alıp montajlattıracağım. İncehesap, İtopya ve Vatan dışındaki mağazalardan alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Lütfen tavsiyeniz olursa bu mağazalardan gönderin. Hazır sistem de uygundur benim için. Aklımdaki alternatifler şu şekilde:

İncehesapta; Legatee 2650 iM [Yavuz Selim]; Özelleştirmeler dahil şu şekilde 4183 TL civarı tutuyor:
Ryzen 3 3100
Gigabyte B450M S2H
Apacer Panther 8GB 3000MHz CL16
Asus Phoenix GTX 1650 Super
Apacer Panther AS340 240GB (veya +237 TL ile Adata SU630 480GB, karar veremedim)
Corsair Carbide Spec-05 550W (VS550)

Vatan PC toplama aracında; 4586 TL civarı tutuyor:
Intel i5 10100F = 859 TL
Asus B460M-K (veya MSI B460M-A PRO) = 770 TL civarı
GSkill RipjawsV 8GB 3000MHz CL16 = 300 TL
Asus Phoenix GTX 1650 Super = 1677 TL
Samsung 250GB 860 EVO = 361 TL
Corsair Carbide Spec-05 550W = 629 TL (veya +120 TL farkla Zalman S4 + Xigmatek X-Power 650W 80+)

Monitör olarak da gerektiğinde jak bağlantısı veya dahili hoparlör ile ses alabileceğim bir model bakıyorum. İkisinden biri olması yeterli benim için. Bugün sırf bu ikisine birden sahip olmadığı için şu modeli 870 TL iken alamadım: ASUS VZ249HEG1R. IPS panel ve 75 Hz olmasını istiyorum. 1200 TL civarı düşünüyorum monitör için. Duruma göre esnetebilirim. Intel i3 10100F'in Ryzen 3 3100'ün stock halinden daha güçlü olduğunu gözlemledim. Bir de yanlış anlamayın ama AMD ısınıyormuş öyle diyorlar. 😝 Vatan'daki sisteme bir tık daha yakınım. Vatan'dan sistem kafama yatar ise gidip mağazadan toplatacağım. Tavsiyeleriniz ve tecrübeleriniz için müteşekkir olurum. Saygılarımla.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim fakat yakın zamanda yüksek meblağ ödeyip dizüstü bilgisayar alıp iade & servis durumlarıyla çok uğraştığım için bıkmış vaziyetteyim. Montaj yapıp test etme tecrübem de yok. Sonuç olarak tek mağazada montaj yaptırıp tek mağazayla muhattap olmak istiyorum. Tavsiye ettiğiniz parçalar güzel gözüküyor. Anakarttan kısıp RAM arttırmak mantıklı mıdır? Birkaç ay sonra aynı RAM'den bir tane daha ekleyebilirim.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim fakat yakın zamanda yüksek meblağ ödeyip dizüstü bilgisayar alıp iade & servis durumlarıyla çok uğraştığım için bıkmış vaziyetteyim. Montaj yapıp test etme tecrübem de yok. Sonuç olarak tek mağazada montaj yaptırıp tek mağazayla muhattap olmak istiyorum. Tavsiye ettiğiniz parçalar güzel gözüküyor. Anakarttan kısıp RAM arttırmak mantıklı mıdır? Birkaç ay sonra aynı RAM'den bir tane daha ekleyebilirim.
Anakarttan kıssanızda işlemci ve alacağınız anakart desteklemeyebilir.

Arkadaşlar PC toplamayı öğreniyorum, hata yaparsam lütfen linç atmayın :D.

Intel olarak önerdiğimi daha yüksek bir model alırsanız daha mutlu olursunuz.

Sistemi Vatan'dan toplayacağım gibi gözüküyor. 10100F+1650 Super toplayacağım.
Şu an için aklımdaki sorular şunlar:
1-Sıradan bir kullanıcıyım. Oyun, multimedya, MS Office dışında işlerle uğraşmayacağım. 1 M2 ve 2 SATA 6GB/S portu benim için fazlasıyla yeterli. O.C. da yapmayacağım. Uzun ömürlü olması benim için önemli. RAM'i de ilerde aynı model ile 2x8 olarak güncelleyeceğim. Anakart olarak ne seçmeliyim?
MSI: H410M PRO, H410M-A PRO, B460M-A PRO
Asus Prime: B460M-K, H410M-K, H410M-A

2-Asus Phoenix ile ısınma sorunu yaşar mıyım? Muhtemelen Zalman N5 MF Kasa ile kullanacağım. 4 tane kasa fanı var. TUF veya ROG STRIX modellerine yükseltmeli miyim? O.C. ile uğraşmayacak birisi için seçim hangisi olmalı?

3-Güç kaynağında Xigmatek X-Power 650W ile Zalman ZM600-TXII 600W 80+ arasında kaldım. Bütçem bu aralıkta. Hangisini seçmeliyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı