5500 TL Monitör Dahil PC Toplama

Bütçe
5500
Yani ordan sipariş versem kaç günde gelir, gümrük öder miyim? Diye soracaktım ama virüsten dolayı gecikir diye aklıma geldi şimdi.
@stevesm1221 Hocam sizi çok yordum ama yormak zorundayım :)
Bir sorun olacak. Ya da bir dostunuza vereceğiniz bir tavsiye de olabilir.
Zaten oynayacağım oyunu biliyorsunuz Rust.
Mini toplarsam istediğim şey gerçek olacak. Ama ; işlemci 2600 ekran kartı 1660S olacak.
Normal toplarsam İşlemci 3600 ekran kartı 2060.
Sizce ne yapmalıyım çok feci arafta kaldım.

Son düzenleme:
@kalimaki
Öncelikle 2600'e boşuna para vermenize gerek yok, 1600 AF (12nm) versiyonu 2600'le kafa kafaya gidiyor, performansları neredeyse aynı.
Sistem kısmına gelecek olursak, 1660S 2060'a çok yakın bir performansa sahip. Ekran kartını 2060 yapamadınız diye üzülmeyin, 1080P için en güçlü kartlar sırasında ilklere girer. İşlemci konusunda 1600 12nm 750TL civarında dolaşıyor. Siz 2600 alacağım demiştiniz, o da 900-1000 arası. 3600 ise 1300-1400 arası. Yani indirimsiz bir şekilde bile 300-400 ekleyerek 3600 alabiliyorsunuz. İncehesap'ın gaming gecesi indirimlerinde 1100 TL'ye satılıyor ortalama. 1000'e satıldığı bile olmuştu. O yüzden işlemcide bir alacağım bir daha değiştirmeyeceğim diyorsanız 3600 için indirim kovalayın. Ha 1600 AF alırsanız bir sıkıntı olur mu? Hayır, hiçbir şekilde olmaz. Hatta her geçen gün fiyatlar artıyor, işlemciyi aldığınız fiyata bile satabilirsiniz. Elinize 300-400 geçti mi öncekini satın 3600 alın, kafaya takmayın, mini almak istiyorsanız mini alın. :)

@kalimaki
Öncelikle 2600'e boşuna para vermenize gerek yok, 1600 AF (12nm) versiyonu 2600'le kafa kafaya gidiyor, performansları neredeyse aynı.
Sistem kısmına gelecek olursak, 1660S 2060'a çok yakın bir performansa sahip. Ekran kartını 2060 yapamadınız diye üzülmeyin, 1080P için en güçlü kartlar sırasında ilklere girer. İşlemci konusunda 1600 12nm 750TL civarında dolaşıyor. Siz 2600 alacağım demiştiniz, o da 900-1000 arası. 3600 ise 1300-1400 arası. Yani indirimsiz bir şekilde bile 300-400 ekleyerek 3600 alabiliyorsunuz. İncehesap'ın gaming gecesi indirimlerinde 1100 TL'ye satılıyor ortalama. 1000'e satıldığı bile olmuştu. O yüzden işlemcide bir alacağım bir daha değiştirmeyeceğim diyorsanız 3600 için indirim kovalayın. Ha 1600 AF alırsanız bir sıkıntı olur mu? Hayır, hiçbir şekilde olmaz. Hatta her geçen gün fiyatlar artıyor, işlemciyi aldığınız fiyata bile satabilirsiniz. Elinize 300-400 geçti mi öncekini satın 3600 alın, kafaya takmayın, mini almak istiyorsanız mini alın. :)
Doğru haklısınız gerçekten , sonuçta testler ortada. Hem aksesuar için de bütçe kalmış olur. Peki mini anakart alırsam o önerdiğiniz Corsair normal kasaya koyabilir miyim?
Sormamın nedeni ise bir süre büyük kasada kullanırım. Sonra bir bini kasa alır ve dahili güç kaynağını miniye transfer ederim diye düşündüm. Hem o zamana kadar kablosuz özelikli anakart kullanmış olurum. Miniye geçeceğim zaman ekstra masraf olmaz anakart yönünde dedim. Ama tabii ki bunların tek oluru mini anakart o kasaya sığarsa.

Son düzenleme:
@ercantrg
O bütçeye çok daha kaliteli olarak şu 2 sistemi önerebilirim, bütçe varsa 2.sistemi öneriyorum.
Parçaları açıklayacak olursam, kullandığınız işlemci ile aynı işlemciyi kullandım, normalde 3600 ile 3600X arasındaki fiyat farkına değmez ancak 3600X'in yanında çok daha iyi bir soğutucu geliyor ve fiyatı düşük geldi bana. Anakart olarak seçtiğinizden çok daha kaliteli bir şey seçtim, ATX boyutta iyi bir VRM soğutması bulunan bir anakart, Asrock modeli de seçilebilir. Ekran kartı olarak ise bu bütçeye 1660S hiç gitmemiş, en az RTX 2060 yakışır o sisteme. İkinci sistemde de 2060 Super koydum, fiyat attığınız fotoğraftaki sistemin fiyatını aşmış. Eğer daha yükseltemezseniz RTX 2060'lı ilk sisteme bakabilirsiniz. SSD olarak o fiyat bandında herhangi bir markanın 480 GB SSD'sini alabilirsiniz, ben Toshiba seçtim. PSU olarak seçtiğiniz modelin aynısını seçtim ancak kasayla beraber çok daha karlı çıkıyorsunuz o yüzden Carbide Spec-05 kasası ile beraber seçtim, yanında 4 RGB fan ile geliyor diye biliyorum, hava akışı çok iyi bir kasa, sizi üzmez.
Edit: AMD ekran kartlarına karşı bir ön yargınız yoksa ve 2.sistemi almayı düşünüyorsanız 300TL daha koyarak 2070 Super ile yarışan 5700 XT ekran kartını alabilirsiniz.

Öncelikle çok teşekkür ederim şu karantina döneminde ki aydınlatıcı bilgileriniz için. 2. Sistemi beğendim sinerji sitesine girip sipariş oluşturacağım. Amd ekran kartına önyargım yok çok bilgisizim ama kardeşim ekran kartında geforce dan şaşma diyor yine kararsız kaldığım nokta oldu açıkcası.
2. bir sualim ben bu siparişleri bu şekilde oluşturup verdikten sonra parçaları kendim kurup güncellemeleri kendim yapacağım sanırım bu konudada yardımcı olabilirmisiniz bana sinerjiden rica etsek hazırlayıp göndermezler mi acaba? =)
EDİT; 2. sistem deki ekran kartına vereceğimiz 800 TL'lik fark ciddi bir değişim yaratırmı köprüden önce son çıkış sorusu :)

Son düzenleme:
@kalimaki
Bazı büyük kasalarda mini ITX desteği bulunmuyor ancak bahsettiğiniz kasa Spec-05 ise evet, uyumu gözüküyor sitesinde. İyi düşünmüşsünüz aslında, diğer parçalardan kısmak yerine kasadan kısıp sonraya ertelemek çok iyi fikir, donanım parçası değil sonuçta. :)
@ercantrg
Sinerji'de montaj & sürücü hizmeti var. 40 TL gibi bir fiyata onu seçiyorsunuz ve tüm parçalar monte edilmiş + Windows 10 kurulmuş + sürücüler kurulmuş şekilde geliyor. Bir de Sinerji Bilgisayar çok iyi kablolama yapıyor. :) 2.sistemde vereceğiniz ekstra para değer mi değmez mi o size kalmış. Bazı kişilere göre değer, bazılarına değmez. Ancak şunu söyleyebilirim ki, 2060 6GB VRAM'e sahip, 2060 Super 8GB. Ayrıca 2060 değil, 2070 ile yarışıyor. Ray Tracing'e merakınız yoksa kesinlikle 300TL fark ile 5700XT Gaming X veya Sapphire modellerini öneririm. 2070 Super ile yarışan bir kart, o ekstra para kesinlikle değer o zaman.

ve
Bu kasaların içindeki güç kaynağı aynı mı? Ve sağlıklılar mı?
Ayrıyeten delta olanı kastetmiştim. Mini desteklediğini yazan bir yer bulamadım. Nasıl emin olabilirim. Çok zekiyim deyip de uzay montajı ile ortada kalmayayım :D

Şimdi Corsair'in sitesinden baktım, ikisinin de Mini ITX desteği var. İçindeki PSU'lar aynı, dün attığım VS 550 modeli. Kendi başına almak isteseniz 410TL civarı bir fiyatı oluyor. Kasayla birlikte 650-700 arasına alabiliyorsunuz, böyle fanlarla kaliteli bir kasayı 300TL civarına almak çok iyi gerçekten. :D O yüzden kasayla beraber almanız iyi oldu PSU'yu.

Dosya Ekleri

• ss205.PNG
    ss205.PNG
    19,1 KB · Görüntüleme: 30
Şimdi Corsair'in sitesinden baktım, ikisinin de Mini ITX desteği var. İçindeki PSU'lar aynı, dün attığım VS 550 modeli. Kendi başına almak isteseniz 410TL civarı bir fiyatı oluyor. Kasayla birlikte 650-700 arasına alabiliyorsunuz, böyle fanlarla kaliteli bir kasayı 300TL civarına almak çok iyi gerçekten. :D O yüzden kasayla beraber almanız iyi oldu PSU'yu.
Bak ne güzel :) İyi ki acele edip almadım:) Çok soru soruyorum biliyorum ama işe de yarıyor. Akıl akıldan üstündür. En azından hem mini kart cepte hemde işlemciden kısmıyorum üstüne cepte sağlıklı bir kasa var. Sizce hangi kasayı almalıyım. Hava akımları nasıldır bunların?

Aynen öyle, araştırarak aldığınız için en doğrusunu yapıyorsunuz. :)
Hava akışı konusunda Spec-Delta daha iyi, yanında 4 adet fan geliyor bir de, üçü RGB. Ancak böyle kasa dizaynlarından sıkıldıysanız ve daha sade bir şey arıyorsanız Spec-05. Yanında 1 fan gelmesi kötü ancak.

Aynen öyle, araştırarak aldığınız için en doğrusunu yapıyorsunuz. :)
Hava akışı konusunda Spec-Delta daha iyi, yanında 4 adet fan geliyor bir de, üçü RGB. Ancak böyle kasa dizaynlarından sıkıldıysanız ve daha sade bir şey arıyorsanız Spec-05. Yanında 1 fan gelmesi kötü ancak.
Şu anda 3600 teknobiyotik sitesinde çok uygun satılıyor. Ama işte ben maksimum iki ayrı site ile toplamalıyım ki taksitte rahat olayım. O sitede satılan mini de Asrock. Acaba MSI minisi ile kıyasla nasıl bir kalite farkı vardır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı