Öncelikle PSU 12 V kanalından 696 W verebilmektedir. Bu değer gayet harika ve CrossFire için bile yeterlidir. Kalan sistem için önerim şu şekildedir. Monitöre göre seçim yaptım. HDD istememişsiniz o yüzden eklemedim.
Skylake sistemlerde Kabylake sistemlerde size, dediğiniz yıllar süresinde problem çıkarmayacaklardır. 1070 olasılığına gelince bende düşündüm fakat dün karşılaştığım bir olay yeni araştırmalara yönlendirdi. Bu yüzden kesin bilgi edinmeden yönlendirmek istemedim. Forumdan arkadaşımızın sisteminde i5 6600K ve GTX 1070 var ve darboğaz yaşadığı oyunlar oluyormuş. Birde 1070'le güzel bir oyun deneyimi için 2K monitörlere yönelmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Siz zaten monitör alımı yapmışsınız ve FreeSync destekli bir monitöre sahipsiniz bu yüzden RX480 seçmek benim düşünceme göre daha mantıklı geldi. Ama isterseniz tabiki de 1070'li bir sistem de olabilir diye düşünüyorum.
Açıkcası CrossFire önermiyorum. Her oyunun CrossFire desteği mevcut değil ve o kadar para verip istediğiniz performansı alamamak kötü bir durum olur. Ayrıca i5 6500 düşüncelerime göre CrossFire için darboğaz yaptırabilir. Overclock hakkında benim düşüncem yeterli tecrübeye ve bilgiye sahip değilseniz yönelmeyin derim. Onun için ekstradan güçlü soğutucular sisteme dahil edilmesi gerekir ve maliyet artacaktır.
Öncelikle ekran kartı için hangisinin fiyatı daha uygunsa ve tasarımı daha uygunsa o modeli seçin derim. Şuan en uygun fiyatlı olarak Sapphire bulabiliyoruz sanırım gerçekten güzel firma ve seçiminizi kendiniz yapabilirsiniz. Bana sorarsanız neden Asus seçtin diye aralarında 20 TL gibi bir fark vardı sanırım o yüzden seçtim. RAM'leri alabiliyorsanız kit olarak almanız her zaman daha iyi olur. Benim normalde önerdiğim sistem sizin bütçeniz dahilindeydi sanırım yani 1250 TL harcama yapmışsınız 4305 TL'de benim önerdiklerim oldu 5555 TL'ye geldi. Fakat farklı anakart seçimi ve HDD ile dediğiniz gibi bütçenin dışına çıkıyorsunuz sanırım. İşlemciyi 7600 veya 7500 de alabilirsiniz fiyat açısından daha uygun olsun derseniz. Birde eğer imkanınız elverirse SSD olarak 850 serisini öneririm. Garanti süresi yanlış hatırlamıyorsam biraz daha fazlaydı ama imkanınız olursa dediğim gibi.
B150 ile H170'lerden yola çıkmak gerekirse yanlış yorum yapmış olmayız sanırım. Recep Bey'in başka bir konuda paylaşımından alıntıdır. B150 ve H170 karşılaştırması için söylenmiştir fakat benim düşüncelerime göre B250 ve H270 içinde geçerlidir.
- H170'in PCIe hattı daha fazla.
- RAID desteği var.
- USB port sayısı daha fazla.
Bu da karşılaştırma linki kendinde bakabilirsin. ARK | Intel[emoji768] Ürünlerini Karşılaştır