5500 TL Monitör Dahil Sistem Toplama

Öncelikle PSU 12 V kanalından 696 W verebilmektedir. Bu değer gayet harika ve CrossFire için bile yeterlidir. Kalan sistem için önerim şu şekildedir. Monitöre göre seçim yaptım. HDD istememişsiniz o yüzden eklemedim.

PSU ile ilgili soru işaretlerimi sildiğiniz için teşekkür ederim öncelikle. H170M Bazooka micro ATX formunda (Micro ATX sevmiyorum ve nedeni yok :)) ve optik ses çıkışı yok o sebeple H270 Gaming M3 tercih etmem gerekiyor en az. Sizce kabylake ve hatta i7 gerekli mi örneğin işlemciyi 6500 de tutup, ekran kartını 1070 yapmak mantıklı olur mu?

Temelde planım şu; 3-5 yıl sonra RAM takviyesi ve ekran kartı değişimiyle sistemi 10 yıla yakın diri tutmak. Şu anda i5 6500 ve H170 Gaming M3 yeterli olsa da i7 ve kabylake in içimi kemirme sebebi budur. Fikirlerinizi öğrenmek isterim. Teşekkürler.

Skylake sistemlerde Kabylake sistemlerde size, dediğiniz yıllar süresinde problem çıkarmayacaklardır. 1070 olasılığına gelince bende düşündüm fakat dün karşılaştığım bir olay yeni araştırmalara yönlendirdi. Bu yüzden kesin bilgi edinmeden yönlendirmek istemedim. Forumdan arkadaşımızın sisteminde i5 6600K ve GTX 1070 var ve darboğaz yaşadığı oyunlar oluyormuş. Birde 1070'le güzel bir oyun deneyimi için 2K monitörlere yönelmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Siz zaten monitör alımı yapmışsınız ve FreeSync destekli bir monitöre sahipsiniz bu yüzden RX480 seçmek benim düşünceme göre daha mantıklı geldi. Ama isterseniz tabiki de 1070'li bir sistem de olabilir diye düşünüyorum.

Anakart olarak fiyat farkına değer derseniz bu modeli de düşünebilirsiniz. Bilmiyorum tabi hoşunuza gider mi?:)
MSI B250 GAMING M3 Intel B250 2400MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı

Skylake sistemlerde Kabylake sistemlerde size, dediğiniz yıllar süresinde problem çıkarmayacaklardır. 1070 olasılığına gelince bende düşündüm fakat dün karşılaştığım bir olay yeni araştırmalara yönlendirdi. Bu yüzden kesin bilgi edinmeden yönlendirmek istemedim. Forumdan arkadaşımızın sisteminde i5 6600K ve GTX 1070 var ve darboğaz yaşadığı oyunlar oluyormuş. Birde 1070'le güzel bir oyun deneyimi için 2K monitörlere yönelmek daha doğru olur diye düşünüyorum. Siz zaten monitör alımı yapmışsınız ve FreeSync destekli bir monitöre sahipsiniz bu yüzden RX480 seçmek benim düşünceme göre daha mantıklı geldi. Ama isterseniz tabiki de 1070'li bir sistem de olabilir diye düşünüyorum.

Örneğin; i5 6500 aldım, h170a Gaming Pro aldım ve 2 yıl sonra bir RX 480 daha aldım CF yaptım (anakart destekliyor sanırım). i5 6500 darboğaz yaşatır mı? Böyle bir alternatif planım da mevcut çünkü. OC yapmak da aklımı çeliyor lakin yönelmemeye çalışıyorum çünkü 6700k ve 6700 ya da 7700k ve 7700 arasında ciddi bir fark göremedim gaming anlamında, zaten bütçem ucu ucuna denk geliyor belki ekran kartını sonra almam bile söz konusu.

B150 ve B250 oyuncu için iyi midir bilmiyorum ama kart H170 M3 ün kopyası gibi. :)

Açıkcası CrossFire önermiyorum. Her oyunun CrossFire desteği mevcut değil ve o kadar para verip istediğiniz performansı alamamak kötü bir durum olur. Ayrıca i5 6500 düşüncelerime göre CrossFire için darboğaz yaptırabilir. Overclock hakkında benim düşüncem yeterli tecrübeye ve bilgiye sahip değilseniz yönelmeyin derim. Onun için ekstradan güçlü soğutucular sisteme dahil edilmesi gerekir ve maliyet artacaktır.

Sonradan önerdiğim kart oyuncular için tasarlanmış bir kart. Kabylake sistemden tam performans alabilmeniz için bunu önerdim. Yoksa Kabylake işlemcilerle B150, H170, Z170 kullanılmaz diye bir kural yok kullanabilirsiniz.

Açıkcası CrossFire önermiyorum. Her oyunun CrossFire desteği mevcut değil ve o kadar para verip istediğiniz performansı alamamak kötü bir durum olur. Ayrıca i5 6500 düşüncelerime göre CrossFire için darboğaz yaptırabilir. Overclock hakkında benim düşüncem yeterli tecrübeye ve bilgiye sahip değilseniz yönelmeyin derim. Onun için ekstradan güçlü soğutucular sisteme dahil edilmesi gerekir ve maliyet artacaktır.

PC alanında hiç OC deneyimim olmadı, son 4 yıldır notebook kullanıyorum zaten. Telefon üzerinde çok yapmışlığım vardır ancak güç tüketimi, kararlılık, parça ömrü üzerinde olumsuz etkisiz etkilerini gördüğüm için yönelmeyi düşünmüyorum. Sadece heves olarak kalsın şimdilik. :) Uzun vade için i7 almam daha mantıklı sanırım, fazladan ödeyeceğim paranın hakkını oyunlarda alamayabilirim belki ama yıllarca hiç işlemci düşünmeyeceğime inanıyorum çünkü notebookumda i7 2670qm vardı ve 4 yıl boyunca performans konusunda hiç sıkıntı çektirmedi. Bu durumda H270 Gaming M3 anakart temin edip üzerine i7 7700 bağlamak ve hatta gerekirse RAMleri 8'lik olarak teker teker almak daha cazip geliyor.

i7 7700 + MSI H270 Gaming M3 + RX 480 8 GB + 8 GB bellek + Samsung EVO 750 250 GB

Bir dahaki maaşla da 1 TB HDD + 8 GB RAM daha.

Kit halinde satılan RAM ler, aynı RAM'den birebir aynı alınanlara göre daha verimli çalışıyor diyorlar ne kadar doğru? RX 480 i hangi boardla tercih etmeliyim, uyumluluk açısında MSI mı?

Öncelikle ekran kartı için hangisinin fiyatı daha uygunsa ve tasarımı daha uygunsa o modeli seçin derim. Şuan en uygun fiyatlı olarak Sapphire bulabiliyoruz sanırım gerçekten güzel firma ve seçiminizi kendiniz yapabilirsiniz. Bana sorarsanız neden Asus seçtin diye aralarında 20 TL gibi bir fark vardı sanırım o yüzden seçtim. RAM'leri alabiliyorsanız kit olarak almanız her zaman daha iyi olur. Benim normalde önerdiğim sistem sizin bütçeniz dahilindeydi sanırım yani 1250 TL harcama yapmışsınız 4305 TL'de benim önerdiklerim oldu 5555 TL'ye geldi. Fakat farklı anakart seçimi ve HDD ile dediğiniz gibi bütçenin dışına çıkıyorsunuz sanırım. İşlemciyi 7600 veya 7500 de alabilirsiniz fiyat açısından daha uygun olsun derseniz. Birde eğer imkanınız elverirse SSD olarak 850 serisini öneririm. Garanti süresi yanlış hatırlamıyorsam biraz daha fazlaydı ama imkanınız olursa dediğim gibi.

Öncelikle ekran kartı için hangisinin fiyatı daha uygunsa ve tasarımı daha uygunsa o modeli seçin derim. Şuan en uygun fiyatlı olarak Sapphire bulabiliyoruz sanırım gerçekten güzel firma ve seçiminizi kendiniz yapabilirsiniz. Bana sorarsanız neden Asus seçtin diye aralarında 20 TL gibi bir fark vardı sanırım o yüzden seçtim. RAM'leri alabiliyorsanız kit olarak almanız her zaman daha iyi olur. Benim normalde önerdiğim sistem sizin bütçeniz dahilindeydi sanırım yani 1250 TL harcama yapmışsınız 4305 TL'de benim önerdiklerim oldu 5555 TL'ye geldi. Fakat farklı anakart seçimi ve HDD ile dediğiniz gibi bütçenin dışına çıkıyorsunuz sanırım. İşlemciyi 7600 veya 7500 de alabilirsiniz fiyat açısından daha uygun olsun derseniz. Birde eğer imkanınız elverirse SSD olarak 850 serisini öneririm. Garanti süresi yanlış hatırlamıyorsam biraz daha fazlaydı ama imkanınız olursa dediğim gibi.

Kart olarak H270 yonga seti beni çok cezbediyor. Ama b250 ile h270 in farkı nedir ya da bana artıları eksileri nedir bilmiyorum. Örneğin B250 ya da H270 Gaming M3 arasında performans açısından ne farklar olur aynı işlemci ve ekran kartıyla?

B150 ile H170'lerden yola çıkmak gerekirse yanlış yorum yapmış olmayız sanırım. Recep Bey'in başka bir konuda paylaşımından alıntıdır. B150 ve H170 karşılaştırması için söylenmiştir fakat benim düşüncelerime göre B250 ve H270 içinde geçerlidir.

B150 ile H170'lerden yola çıkmak gerekirse yanlış yorum yapmış olmayız sanırım. Recep Bey'in başka bir konuda paylaşımından alıntıdır. B150 ve H170 karşılaştırması için söylenmiştir fakat benim düşüncelerime göre B250 ve H270 içinde geçerlidir.

O halde B250 yonga setli kart alabilirim çünkü Raid nedir ve PCIe portuna ne bağlanır bilgim yok, demek ki kullanmayacağım.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı