5500 TL Sistem Toplama

1600X alma sebebiniz nedir? Çünkü X olan işlemcinin nimetlerinden yararlanmak için X370 soket seçmeniz lazım.
O.C. kapasitesi daha yüksek olduğu için 1600x tercih ettim. B350 anakart ile de O.C. yapılabiliyor.

OC hevesiniz olmasa Ryzen 7 1700 zorlamayı önerecektim, soğutucu almazdınız ve hemen hemen Ryzen 7 1700 alacak kadar yer açılırdı.
Ryzen 7 1700 de alabilirim soğutucuyu çıkararak ama ilerde O.C. nin gerekli olacaığını düşünüyorum. Siz ne dersiniz bu konuda?

Ben fazladan 2 çekirdek avantajı için bile Ryzen 7 1700 seçerdim, OC ise bence çok gerekli bir durum değil, eğer meraklısı değilseniz.
Ryzen 7 1700 güzel bir seçim olabilir ama yaklaşık 300 TL fark ettiği için terchime sokmayı düşünmüyorum.

Alabiliyorsanız Ryzen 1700 alın. Onuda OC yaparsınız sıkıntı olmaz. Birde seçtiğiniz termal macunu kaç yere baktım termal iletkenlik seviyesi yazmıyor. Neden iyi bir firma bunu gizler anlam veremedim.
Ürünler - Nanokatalog Teknoloji Alışveriş Sitesi
Bu şuana kadar gördüklerimin en yükseği. Geçen ben aldım bir tane 5/w iletkenliğe sahip macun, inanın çok fark ediyor 25 derece gibi bir fark. Noctua'nın kaç olduğunu bulamadım varsa bilen yazsın.

Ryzen 7 1700 300 TL fark ettiği için düşünmüyorum yukarıda da belirttiğim gibi. Noctua markasını daha önce açılmış konularda çok öneren olduğunu gördüm, o yüzden bu markayı tercih ettim. Ama sizin önerinizi de dikkate alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…